Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 06/01/2023

Wat is het vermogen van Elon Musk? Elon Musk zou volgens Forbes de rijkste man op aarde zijn. Elon Musk is voornamelijk bekend van zijn bedrijf Tesla waar hij co-founder en CEO van is.

Elon Musk heeft in het verleden en naast Tesla ook andere ondernemingen gehad die hem een fortuin hebben opgeleverd. Wat is nu precies het vermogen van Elon Musk en hoe heeft hij dit verdiend? In dit artikel vertel ik je er alles over!

Naam

Elon Musk

Geschat vermogen

€220 miljard

Geboortedatum

28-6-1971

Jaarlijks inkomen / salaris

€2.4 miljard

Beroep

Ondernemer

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

PayPal, Tesla, SpaceX


Wat is het vermogen van Elon Musk?

Het vermogen van Elon Musk wordt geschat op een verbazingwekkende €220 miljard. Dit maakt Elon Musk de rijkste man op aarde met een flinke voorsprong op de huidige nummer 2 Jeff Bezos

Elon Musk staat erom bekend om al het geld wat hij verdient weer terug te investeren in zijn bedrijven en doet er verder weinig gekke dingen mee in zijn persoonlijke leven. 

Leuke weetjes over Elon Musk

  • Elon Musk is de rijkste persoon op aarde.  
  • Elon Musk heeft een Tesla de ruimte ingeschoten met een van zijn SpaceX raketten.  
  • Elon Musk heeft Tesla ooit bijna verkocht aan Google.

Wie is Elon Musk?

Elon Musk is geboren in Zuid-Afrika. Toen hij jong was zat hij op een universiteit in Canada waarna hij een overstap heeft gemaakt naar de Universiteit van Pennsylvania waar hij uiteindelijk een bachelors diploma behaald heeft in natuurkunde en economie. Hierna besloot hij om te gaan studeren aan Stanford, maar stopte na twee dagen al om Zip2 te starten, een bedrijf dat een online stadsgids ontwikkelde voor onder andere kranten. 

Na het starten van Zip2 heeft Elon Musk X.com gecreëerd, een online betalingssysteem dat werd verkocht aan Ebay en uiteindelijk het bekende PayPal is geworden. Hierna heeft Elon Musk onder Tesla en SpaceX gecreëerd. 


Waar heeft Elon Musk zijn vermogen aan verdiend?

Elon Musk heeft dus zijn vermogen verdiend met al zijn ondernemingen over de jaren heen. Elon Musk verkocht PayPal in 2002, waar hij een bedrag van €165 miljoen voor kreeg. Dit geld heeft hij opnieuw geïnvesteerd in onder andere het creëren van Tesla en SpaceX.

Met Tesla heeft hij het grootste deel van zijn vermogen verdiend. In 2020 betrad Tesla de S&P500, wat zorgde voor een prijsstijging van de aandelen van 720%. 


Hoeveel verdient Elon Musk per maand?

Elon Musk verdient ongeveer €200 miljoen per maand. Uit een statement van Tesla blijkt dat Elon Musk geen salaris uit de bedrijfsopbrengsten van Tesla opneemt. 


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Elon Musk?

Het geschatte vermogen van Elon Musk bedraagt €220 miljard. 

Wat is het salaris van Elon Musk?

Uit een statement van Tesla blijkt dat Elon Musk geen salaris uit de bedrijfsopbrengsten van Tesla opneemt. 

Is Elon Musk miljonair?

Met een geschat vermogen van €220 miljard is Elon Musk geen miljonair, maar zelfs een miljardair. 

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>