Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

Wat is het vermogen van Eloise van Oranje? Eloise van Oranje-Nassau van Amsberg, geboren in 2002, is lid van het Koninklijk Huis en de vijfde persoon in de lijn van de Nederlandse troonopvolging.

Ze heeft de titel gravin en noemt zichzelf Eloise van Oranje. Lees meer over Eloise, wat is haar vermogen, waar woont ze en hoe zijn haar familiaire banden.

Naam

Eloise van Oranje

Geschat vermogen

€2.1 miljoen

Geboortedatum

08-06-2002

Jaarlijks inkomen / salaris

Onbekend

Beroep

Gravin

Geslacht 

Vrouw

Hoe heeft zij haar geld verdiend?

Koningshuis


Wat is het vermogen van Eloise van Oranje?

Het vermogen van Eloise van Oranje is momenteel onbekend, maar werd in 2020 geschat op zo'n 2,1 miljoen euro. Volgens ingewijden ontving ze op haar 18e verjaardag 'een bedrag met zes nullen' van haar oma, prinses Beatrix.

Leuke weetjes over Eloise van Oranje

  • De familie Van Oranje bezit in totaal zo'n €1.2 miljard
  • Eloise heeft een eigen boek geschreven, dat Learning by Doing heet

Wie is Eloise van Oranje-Nassau van Amsberg?


Eloise groeide op in Brussel en verhuisde in 2015 met haar familie naar Nederland. Hier volgde ze haar opleiding aan het Haagse Maerlant Lyceum. Hierna begon ze in Amsterdam aan de Hotelschool The Hague.

Ze is bekend als de gravinfluencer, omdat ze actief is op Instagram en TikTok, waarop ze veel persoonlijke content plaats. Met meer dan 300.000 volgers verdient ze hier waarschijnlijk geld mee.

In 2021 bracht Eloise een eigen lifestylegids uit onder de naam ‘Learning By Doing’. Het boek gaat over vintage kleding, maar ook over onzekerheden en uiterlijk. In 2021 was ze een van de deelnemers in de YouTube-serie Jachtseizoen, waarin ze vier uur lang het team van StukTV moest ontwijken. 

Eloise van Oranje-Nassau van Amsberg is het oudste kind van Laurentien Brinkhorst en prins Constantijn van Oranje.

Ze heeft een broer, Claus-Casimir, en een zus, Leonore. Koning Willem-Alexander is haar oom.

Eloise van Oranje-Nassau van Amsberg heeft een vriend. Er is niet veel over hem bekend, behalve dat hij Archie heet. In een interview met het blad 'Linda' geeft ze aan dat ze heel verliefd en happy met hem is.

Eloise woonde tijdens haar eerste studiejaren in Amsterdam samen met twee vriendinnen in een bescheiden appartement. Inmiddels is ze verhuist naar een 190 m2 groot appartement in de Jordaan, met uitzicht op de gracht.

Het is een ruime woning met twee woonlagen en drie slaapkamers. In de woonkamer staat een open keuken en het huis beschikt over een aparte eetkamer.


Waar heeft Eloise van Oranje haar vermogen mee verdiend?

Als lid van het Koninklijk Huis ontvangt ze jaarlijks een belastingvrije toelage. In 2021 was dit goed voor 560.000 euro. Hiernaast kreeg ze een onkostenvergoeding van maar liefst 1,1 miljoen euro.

De schenking van oma Beatrix heeft haar vermogen flink verhoogd. Eloise van Oranje haar vermogen zal door haar aanwezigheid op de sociale media extra toenemen.


Hoeveel verdient Eloise van Oranje per maand?

Krijgt Eloise van Oranje-Nassau van Amsberg salaris? Als student ontvangt Eloise van Oranje geen salaris, maar als lid van het Koninklijk Huis ontvangt ze jaarlijke een belastingvrije toelage boven de € 500.000.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Eloise van Oranje?

Het vermogen van Eloise van Oranje werd in 2020 geschat op zo'n €2.1 miljoen.

Wat is het salaris van Eloise van Oranje?

Het salaris van Eloise van Oranje is onbekend.

Is Eloise van Oranje miljonair?

Ja, met een geschat vermogen van €2.1 miljoen is Eloise van Oranje zeker miljonair.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>