Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

Heb je altijd al willen weten wat het vermogen van Eljero Elia is? Blijf dan lezen! In dit artikel gaan wij dieper in op zijn vermogen en salaris. Daarnaast vertellen wij wie Eljero Elia is en hoe hij aan zijn geld komt.

Naam

Eljero Elia

Geschat vermogen

€3.6 miljoen

Geboortedatum

13-02-1987

Jaarlijks inkomen / salaris

Onbekend

Beroep

DJ / investeerder

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Voetbalwereld / investeerder / muziek


Wat is het vermogen van Eljero Elia?

Taddlr schat Eljero Elia zijn vermogen op 3.6 miljoen euro. Met zijn vermogen is hij zijn eigen platenlabel gestart, deze heet: Culture and Entertainment.

Ook investeert hij zijn geld in huizen, in Suriname en Nederland. Bovendien is hij betrokken bij een socialmediaplatform en heeft hij een cocktailbar laten bouwen in Den Haag.

In het verleden investeerde Eljero Elia zijn vermogen in kledingmerk: BALR. Een merk dat is opgericht door Demy de Zeeuw en Gregory van der Wiel. Echter heeft Elia inmiddels zijn aandelen verkocht.

Hij werd geïnspireerd door oud-profvoetballer: Regi Blinker. Deze toonde hem wat je kunt doen na je voetbalcarrière.

Leuke weetjes over Eljero Elia

 • Samen met Gregory van der Wiel en Demy de Zeeuw was Elia mede-eigenaar van het kledingmerk BALR, maar in 2023 verkocht hij al zijn aandelen
 • In 2023 zette Elia een punt achter zijn voetbalcarrière

Wie is Eljero Elia?

Eljero Elia is een oud-profvoetballer, geboren in Voorburg. Zijn ouders zijn geboren in Suriname. In februari 2023 beëindigde hij zijn voetbalcarrière, mede door een ernstige enkelblessure. Hij richt zich nu fulltime op zijn gezin en het ondernemerschap.

Tijdens zijn jeugd voetbalde Eljero Elia voor:

 • SV Voorburg;
 • Forum Sport;
 • TONEGIDO;
 • ADO Den Haag;
 • Ajax.

Als senior voetbalde Eljero Elia voor:

 • ADO Den Haag;
 • FC Twente;
 • Hamburger SV;
 • Juventus;
 • Werder Bremen;
 • Southampton;
 • Feyenoord;
 • Istanbul Başakşehir;
 • FC Utrecht;
 • ADO Den Haag.

Sinds 2003 speelde hij in diverse jeugdelftallen van de KNVB. Tussen 2009 en 2018 speelde Eljero Elia 30 interlands voor het Nederlands elftal. Hij speelde ook mee tijdens het onvergetelijke wereldkampioenschap 2010 in Zuid-Afrika, daar verloor Nederland helaas de finale van Spanje.

Hij is verloofd met Sanne Hoogkamer, zij runt een kledingwebshop. Samen hebben ze 3 dochters, namelijk Kasey McKenzie, Sael en Heavenly.


Waar heeft Eljero Elia zijn vermogen mee verdiend?

Eljero Elia heeft zijn vermogen verdiend door te voetballen bij diverse profclubs in Nederland en het buitenland. Een groot deel van zijn vermogen verdiende hij tijdens zijn periode in het buitenland, met name bij Hamburger SV, Juventus, Werder Bremen en Southampton.

De rest van zijn vermogen heeft hij verdiend door te investeren in aandelen, huizen en een platenlabel.


Hoeveel verdient Eljero Elia per maand?

Wij kunnen niet precies zeggen hoe hoog Eljero Elia zijn salaris is, maar in 2011 verdiende hij zo'n 1,2 miljoen euro per jaar.

In zijn laatste seizoen bij ADO Den Haag voetbalde hij voor het minimumloon, omdat deze club belangrijk is geweest in zijn jeugd en hij de club graag wou versterken.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Eljero Elia?

Het vermogen van Eljero Elia wordt geschat op €3.6 miljoen.

Wat is het salaris van Eljero Elia?

Het huidige salaris van Eljero Elia is helaas onbekend.

Is Eljero Elia miljonair?

Ja, met een geschat vermogen van €2.7 miljoen is Eljero Elia zeker miljonair. 

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>