Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

Wat is het vermogen van Elise Schaap? Sinds haar rol van Daniëlle van Marken in 'Undercover' is Elise Schaap definitief een van de bekendste Nederlandse actrices.

Het Gouden Televizier-Ring Gala riep de charmante Rotterdamse in 2019, 2020 én 2021 uit tot actrice van het jaar. En daar hangt ook zeker een financiële compensatie aan vast.  

Maar wat levert al dat moois deze veelzijdige dame nou precies op? Wij gingen op onderzoek uit!

Benieuwd naar het vermogen van Elise Schaap? Je ontdekt het verrassende antwoord onderaan dit artikel!


Leuke weetjes over Elise Schaap

  • Wist je dat Elise Schaap niet alleen personages speelt, maar ook beroemdheden imiteert als een ware 'imiteer-wizard'? Bereid je voor op een lijst met bekende gezichten die door Elise's humoristische transformaties tot leven worden gewekt. Hint: je zult dubbel checken of ze een tweeling heeft!
  • Elise Schaap heeft een Gouden Kalf gewonnen voor Beste Actrice in de film "Familieweekend"

Wie is Elise Schaap?

Elise Schaap zag het levenslicht op 21 september 1982 in Rotterdam. De ambitieuze actrice zat nog in het derde jaar van de Toneelschool en Kleinkunstacademie Amsterdam toen ze een van de hoofdrollen in de film 'Bride Flight' (2008) versierde.

In 2011 won de aanstormende Nederlandse ster de Nymphe d'Or voor beste actrice op het Festival de télévision de Monte-Carlo voor de Italiaanse miniserie 'Le Ragazze dello Swing' (2010).

Dat was beslist geen flutprijsje: John Hamm kreeg tijdens diezelfde editie het beeldje voor beste acteur voor zijn 'Mad Men'-vertolking.

De Rotterdamse demonstreerde de jaren daarop haar ongeëvenaarde entertainmenttalenten. Jeugdige kijkers zagen haar vrolijk educatief verantwoord doen op het kleine scherm in 'Het Klokhuis' (2012) en de Schooltv-series 'Welkom in de Gouden Eeuw' (2012) en 'Welkom bij de Romeinen' (2014).

Met haar rol van Rachel Hazes in 'Hij Gelooft in Mij' bewees de actrice dat ze ook moeiteloos overeind bleef als musicalster op de planken van het Amsterdamse DeLaMar Theater.

Schaap verzilverde met haar hilarische vertolking in 'De Terugkeer van Hans en Grietje' in 2016 het beeldje voor beste vrouwelijke hoofdrol op het Musical Award Gala.

Datzelfde jaar toonde de actrice in 'De TV Kantine' dat er ook een onvervalste imitator in haar school. De actrice imiteert op onnavolgbare wijze BN'ers als Sylvie Meis, Britt Dekker, Chantal Janzen, Nikkie Plessen tot zelfs koningin Máxima.

Sinds de Netflix-hit 'Undercover' (2019-2022) staat er werkelijk geen maat meer op de populariteit van Elise Schaap. Haar personage Daniëlle van Marken zou aanvankelijk maar één seizoen meedraaien.

Toen de makers zagen hoe geliefd het personage was, mocht ze alsnog opnieuw opdraven in de twee vervolgseizoenen én de gesmaakte prequel 'Ferry' (2021).

Na haar puike acteerwerk in 'Mijn Vader is een Vliegtuig' (2021), voegde Schaap in 2022 'Soof 3', 'Stromboli', 'Hotel Sinestra' en 'Faithfully Yours' aan haar filmpalmares.

In het RTL 4-programma 'Blablabla met Schaap' probeerde de imitatiekoningin in de zomer van 2023 elke aflevering een nieuw dialect onder de knie te krijgen.

Elise Schaap heeft een relatie met de Nederlandse acteur Wouter de Jong. Het stel kreeg in juli 2015 een dochtertje, Ava.

Volgens 'Weekend' kocht het paar in mei 2021 een tweewoonst van 149 m² in Bloemendaal. De dubbelwoning staat op een perceel van 244 m². Als je dé showbizkenner mag geloven, betaalde het acteurskoppel meer dan een miljoen euro voor hun nieuwe stulpje.

In november 2021 tikte de actrice en haar vriend een vakantieboerderij op de kop in het Midden-Limburgse kerkdorpje Roggel. 'Weekend' schreef dat de BN'ers 207.500 euro voor hun vakantiewoning betaalden.


Loopbaan Elise Schaap

Laten we het hebben over de loopbaan van Elise Schaap, de Nederlandse actrice die ons heeft laten lachen en ontroerd met haar veelzijdige talenten en aanstekelijke lach.

In het begin van haar carrière maakte Elise haar komische debuut in het programma "De TV Kantine". Hier begonnen haar stappen naar roem en grappige imitaties.

Door de jaren heen heeft Elise Schaap enkele opmerkelijke prestaties en gebeurtenissen in haar carrière bereikt:

  • 2009 - Hilarische Imitaties: Elise schitterde als een kameleon met celebrity-imitaties in "De TV Kantine".
  • 2019 - Balans tussen Humor en Drama: Ze combineerde humor en serieuze tinten in haar rol in de serie "Undercover".
  • 2011 - Gouden Kalf Winnares: De actrice won een Gouden Kalf voor Beste Actrice in de film "Familieweekend".
  • 2017 - Schitteren op het Toneel: Elise toonde haar veelzijdigheid op het toneel met haar rol in "Vastgoed B.V.".
  • 2015-2020 - Charmante Optredens: Haar charmante optredens als Tante Merel in "De Familie Kruys" raakten het publiek recht in het hart.

Met deze hoogtepunten en nog veel meer heeft Elise Schaap bewezen dat ze een ster is die blijft schitteren. Haar vermogen om te vermaken en te ontroeren heeft haar een speciale plaats gegeven in de harten van fans en kijkers.


Waar heeft Elise Schaap haar vermogen mee verdiend?

Elise Schaap is een bijzonder veelzijdige mediafiguur. Ze verdient haar geld als actrice, zangeres, musicalster, schermgezicht, presentator, imitator en voice-over.

In september 2021 ging de brunette een meerjarige samenwerking aan met de Nederlandse groentefabrikant HAK.

Daarnaast klust deze immer goedlachse Rotterdamse ook nog eens bij als keynote spreker bij Speakers Academy en deSpreker.nl.


Hoeveel verdient Elise Schaap per maand?

Elise Schaap haar maandelijkse salaris is niet bekend. Acteurs krijgen namelijk een dagtarief vergoed voor opnamedagen. Daarnaast krijgen ze van de producent een compensatie voor het afstaan van hun 'naburige rechten'.

Volgens ACT Monitor 2023 vangen de meeste acteurs en actrices in Nederland bruto tussen de twintig en veertigduizend euro. Talent.com schat het gemiddelde Nederlandse acteurssalaris zelfs maar op een bescheiden vijfentwintigduizend euro.

Slechts een select kransje klinkende Nederlandse namen verdient jaarlijks tachtigduizend euro of meer met zijn acteerwerk. Gezien haar gestage opmars afgelopen jaren, lijkt het logisch dat Elise Schaap met haar salaris bij deze grootverdieners hoort.

Je zou denken dat Elise Schaap haar schaapjes wél op het droge heeft na de Netflix-hit 'Undercover'. Maar dat valt aardig tegen. De actrice vertelde in maart 2021 aan NOS Nieuws dat de Amerikaanse streamreus geen leuk extraatje gaf nadat de serie een onverwacht kijksucces werd.


Wat is het vermogen van Elise Schaap?

Het vermogen van Elise Schaap is onbekend. Volgens ‘Utopia Nieuws’ kocht de enthousiaste mediapersoonlijkheid in 2015 een woning in Duivendrecht voor 450.000 euro. In februari 2021 verkocht ze dit huis voor 699.000 euro.

Naam

Elise Schaap

Geschat vermogen

Onbekend

Geboortedatum

21-09-1982

Jaarlijks inkomen / salaris

Onbekend

Beroep

Actrice

Geslacht 

Vrouw

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Mediawereld


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Elise Schaap?

Het geschatte vermogen van Elise Schaap is niet exact bekend, maar volgens verschillende bronnen wordt haar vermogen geschat op enkele honderdduizenden euro's.


Wat is het salaris van Elise Schaap?

Het exacte salaris van Elise Schaap is niet openbaar bekend. Het salaris van een acteur varieert afhankelijk van factoren zoals het type project, de rol, de populariteit van de acteur en de productiebudgetten.


Is Elise Schaap miljonair?

Hoewel Elise Schaap een succesvolle en gewaardeerde actrice is, is er geen concreet bewijs dat bevestigt of ze een miljonair is. Haar vermogen hangt af van haar inkomsten uit acteerwerk, projecten en andere zakelijke inspanningen.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>