Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

Wat is het vermogen van Edward Hollander? Edward Hollander is en publiciteitsschuwe ondernemer met een bekende vriendin.

Lees in dit artikel meer over deze onbekende miljonair. Wat is Edward Hollanders vermogen en hoe is hij hier aan gekomen!

Naam

Edward Hollander

Geschat vermogen

€335 miljoen

Geboortedatum

Onbekend

Jaarlijks inkomen / salaris

Onbekend

Beroep

Vastgoedmagnaat

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Verzekeringswereld / vastgoed


Wat is het vermogen van Edward Hollander?

In 2022 schat het zakenblad Quote het vermogen van Edward Holander op en bedrag van 355 miljoen euro. Hiermee staat hij op de 140ste plek van rijke Nederlanders.

Niet gek voor een man die samen met drie vrienden in 1997 begon met een verzekeringsbedrijf dat in 2002 failliet ging en zelf hierdoor in 2004 even in de schuldsanering terecht kwam.

Leuke weetjes over Edward Hollander

  • Edward Hollander is eigenaar van het Pullman Hotel in Eindhoven
  • Hollander verkocht zijn verzekeringsbedrijf, TAF, voor €250 miljoen

Wie is Edward Hollander?

Edward Hollander komt uit het Brabantse Valkenswaard en woont in de regio Eindhoven. Hier rijdt hij regelmatig rond in een paarse Rolls-Royce Phantom.

Hij is in 2018 rijk geworden door de verkoop van zijn verzekeringsbedrijf TAF, waaraan hij 250 miljoen euro verdiend. Dit bedrijf was gespecialiseerd in levensverzekeringen en volmachten voor buitenlandse verzekeringsmaatschappijen.

Edward Hollander bezit vastgoedpanden, waaronder Hotel Pullman in Eindhoven, dat hij kocht voor een bedrag van 58 miljoen euro.

Het terrein rondom het hotel is door de gemeente als bouwgrond aangewezen, waarvoor hij een plan ontwikkeld voor de bouw van meerdere, meer dan 100 meter hoge appartementsgebouwen.

In 2022 kreeg hij een relatie met Amanda Balk, een realityster die meedeed aan het televisieprogramma 'De Gouden Kooi'. Ze hebben elkaar via een gemeenschappelijke vriend leren kennen.

Amanda had vroeger o.a. een relatie met de bekende DJ Afrojack, waaruit een dochter is geboren. Toen hij Amanda ontmoette, zat hij zelf nog in een echtscheidingsprocedure met zijn ex-vrouw.

Het stel geeft aan hun relatie voorlopig buiten de publiciteit te willen houden, waardoor het grote publiek het met doen met een enkele reactie op Instagram en een paar algemene verhalen in de roddelbladen.


Waar heeft Edward Hollander zijn vermogen mee verdiend?

Tijdens een interview gaf hij aan dat hij altijd zeer goed geweest is in wiskunde en zeer snel kan rekenen. Deze eigenschappen heeft hij gebruikt als eigenaar van het verzekeringsbedrijf TAF, dat al na een paar jaar ongeveer 250 miljoen euro waard was.

De grootste financiële klapper maakte hij door de verkoop van het meerderheidsbelang in het bedrijf. In 2022 deed hij zijn laatste aandelen van de hand. Momenteel heeft hij met het bedrijf ZND een nieuwe zakelijke onderneming. 


Hoeveel verdient Edward Holland per maand?

Krijgt Edward Hollander salaris? Als ondernemer in spijkerbroek, zoals hij ook wel wordt genoemd, krijgt Edward Hollander geen salaris, maar verdient hij zijn geld door goed lopende zakelijke projecten.

Een groot deel van zijn vermogen staat dan ook niet op de bank, maar zit in de waarde van de ondernemingen. Groeit de onderneming, dan groeit zijn vermogen.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Edward Hollander?

Het vermogen van Edward Hollander wordt geschat op €350 miljoen.

Wat is het salaris van Edward Hollander?

Edward Hollander keert zichzelf geen salaris uit.

Is Edward Hollander miljonair?

Ja, met een geschat vermogen van €335 miljoen is Edward Hollander zeker miljonair. 

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>