Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

Wat is het vermogen van Dylan Groenewegen? Dylan Groenewegen is een bekende Nederlandse wielrenner, gevierd om zijn sprintersbenen. 

Zijn bijnaam is De Leeuw van Amsterdam. In dit artikel gaan we verder in op de vragen wat het vermogen van Dylan Groenewegen is, hoe dit opgebouwd is, wat zijn maandelijkse inkomen is en waar we Dylan Groenewegen het best van kennen.

Naam

Dylan Groenewegen

Geschat vermogen

Onbekend

Geboortedatum

21-05-1993

Jaarlijks inkomen / salaris

Onbekend

Beroep

Wielrenner

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Wielersport


Wat is het vermogen van Dylan Groenewegen?

Het exacte vermogen van Dylan Groenewegen is onbekend. De bekende wielrenner en succesvolle sprinter heeft zijn vermogen opgebouwd door zijn salaris als renner bij welbekende teams en het prijzengeld van etappeoverwinningen, ronde overwinningen en het rijden van kampioenschappen.

Leuke weetjes over Dylan Groenewegen

  • Dylan Groenewegen wordt gemanaged door House of Sports
  • Anno 2023 heeft Groenewegen 73 zegens op zijn naam staan

Wie is Dylan Groenewegen?

Dylan Groenewegen, geboren in 1993, is een Nederlandse wielrenner. De geboren Amsterdammer won in 2015 zijn eerste klassieker, de Brussels Cycling Classic.

In 2016 zette hij zijn talenten en belofte kracht bij door het behalen van het Nederlands Kampioenschap wielrennen.

Zijn verdere wielercarrière is op het gebied van zeges succesvol te noemen. In de Tour de France van 2018 bevestigde Dylan Groenewegen zijn status als een van de beste sprinters ter wereld door de 7e en 8e etappe te winnen.

Namens Nederland was dit eerder enkel Joop Zoetemelk en Jan Raas gelukt. Liefkozend genoemd De Leeuw van Amsterdam behaalde hij tussen 2017 en 2020 een indrukwekkend aantal sprintoverwinningen.

In 2020 kwam Dylan Groenewegen nationaal en internationaal in beeld bij het grote publiek door een zwaar ongeval in de Ronde van Polen.

Tijdens de eerste etappe van de Ronde van Polen op 5 augustus 2020 was hij betrokken bij een botsing met collega-renner Fabio Jakobsen. De botsing vond plaats tijdens de eindsprint, waar renners een snelheid van 80 kilometer per uur kunnen halen.

Jakobsen wilde Groenewegen inhalen, maar Groenewegen week van zijn lijn af door zich breed te maken. Dit is niet toegestaan volgens de regels van de internationale wielerbond UCI.

Jakobsen werd na het incident zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis met levensbedreigende verwondingen. Dylan Groenewegen ontving voor zijn illegale actie een negen maanden lange uitsluiting van de internationale wielerbond UCI.

Het incident tijdens de Ronde van Polen deed de carrière van De Leeuw van Amsterdam geen goed, maar hij kwam sterk terug.

 Zo schreef hij in 2022 met zijn nieuwe wielerploeg 7 etappes op zijn naam en behaalde hij een ronde overwinning. In 2023 is Dylan Groenewegen van wielerploeg gewisseld.

Hij rijdt nu bij Team Jayco AlUla en laat zien dat hij in vorm is. Hij beschikt over de beste sprintersbenen van het peloton en de Nederlandse sprinter toont hiermee aan dat hij terug is en bij de absolute wereldtop van sprinters hoort.  


Waar heeft Dylan Groenewegen zijn vermogen mee verdiend?

Dylan Groenewegen heeft zijn vermogen verdiend met wielrennen. Zijn vermogen is opgebouwd uit het salaris van zijn wielerploegen en vergroot met prijzengeld van gewonnen etappes en wielerrondes.

Dylan Groenewegen heeft in totaal 72 zeges op zijn naam geschreven en daarmee een aanzienlijk bedrag aan prijzengeld ontvangen.


Hoeveel verdient Dylan Groenwegen per maand?

Van Dylan Groenewegen zijn salaris is slechts bekend dat hij in 2017 € 125.000 per jaar verdiend zou hebben bij Team Jumbo-Visma.

Hij rijdt nu voor Team Jayco AlUla en er is van geen van de rijders uit dit team bekend wat de maandelijkse verdiensten zijn. Er zijn slechts speculaties over de hoogte van de betalingen door Jayco AlUla en Dylan Groenewegen zijn salaris. 


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Dylan Groenewegen?

Het vermogen van Dylan Groenwegen is helaas onbekend.

Wat is het salaris van Dylan Groenewegen?

Het salaris van Dylan Groenwegen bij Jayco AlUla is momenteel onbekend, maar zijn salaris bij Jumbo-Visma kwam neer op €125.000 per jaar. 

Is Dylan Groenewegen miljonair?

Het is helaas onbekend of Dylan Groenewegen daadwerkelijk miljonair is. 

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>