Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

Wat is het vermogen van de legende Dries Roelvink? Nagenoeg iedereen heeft gehoord van Dries Roelvink.

Maar niet iedereen weet hoeveel het vermogen van deze Nederlandse grootheid is. Als dat ook het geval is bij jou, dan is het lezen van dit artikel zeker op zijn plaats. Naast het vermogen van wordt er ook ingegaan op hoe hij zo een vermogen heeft weten op te bouwen.

Verder wordt er in dit artikel ook de achtergrond van Dries aangehaald. Wie hij eigenlijk is en waarmee hij zich allemaal bezig gehouden heeft.

Dit alles kun je nalezen in dit artikel. Is je interesse gewekt, dan word je hierbij uitgenodigd om de volgende alinea’s door te nemen. 

Naam

Dries Roelvink

Geschat vermogen

€4 miljoen

Geboortedatum

15-06-1962

Jaarlijks inkomen / salaris

€180.984

Beroep

Politicus

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Politiek / zakenwereld


Wat is het vermogen van Dries Roelvink?

Het vermogen van Dries Roelvink wordt geschat op zo'n 4 miljoen euro. Dries heeft zijn voornamelijk opgebouwd door succesvolle carrière als zanger en het geven van optredens.

 Daarnaast is hij ook actief in diverse ondernemingen, waaronder een eigen kledinglijn en een ijssalon. Verdienen is niet het enige wat Dries gedaan heeft.

Zo heeft hij zich daarnaast ook ingezet voor diverse goede doelen en organisaties, zoals het Amsterdamse kinderziekenhuis AMC en het Ronald McDonald Kinderfonds.

Leuke weetjes over Dries Roelvink

  • Dries Roelvink speelde op redelijk hoog niveau voetbal, want hij voetbalde vanaf 1978 drie jaar ni het tweede elftal van FC Amsterdam, dat toen uitkwam in de Eerste Divisie
  • Dries Roelvink heeft een film gemaakt, die I love Dries heette, waarin een onvruchtbaar stel het briljante idee hadden om hun idool Dries Roelvink te kidnappen en zijn zaad te onthanden - de film werd een flop en niet vertoond in de bioscoop

Wie is Dries Roelvink?

Dries Roelvink is een bekende Nederlandse zanger en televisiepersoonlijkheid, geboren op 1 januari 1959 in Amsterdam. Hij werd in de jaren '80 bekend met zijn hits als 'Alleen door jou' en 'Maria Magdalena'.

Naast zijn muzikale carrière heeft Roelvink zich ook ontvouwd als televisiepersoonlijkheid. In verschillende programma's zoals 'Sterren Springen' en 'De Roelvinkjes' schitterde hij. In deze serie schitterde ook zijn zoon, Dave Roelvink

Daarnaast heeft hij ook zijn eigen realityserie, genaamd 'De Roelvinkjes: Effe Geen Cent Te Makken'. Roelvink staat bekend om zijn volks karakter en Amsterdamse accent.

Hij is echte mediapersoonlijkheid en neemt vooral geen blad voor de mond. Hij heeft fanbase die heel trouw aan hem is en treedt nog regelmatig op in Nederlandse clubs en discotheken. 


Waar heeft Dries Roelvink zijn vermogen mee verdiend?

Zoals eerder aangegeven is Dries Roelvink is een Nederlandse zanger en mediafiguur. Los van zijn muzikale carrière heeft Roelvink ook op verschillende manieren geld verdiend.

Wat hierbij wel benadrukt kan worden is dat de belangrijke inkomstenbron voor Roelvink zijn muziek is. Met verschillende hits wist hij het hart van Nederland te veroveren en heeft hij door de jaren heen vaker als main-act opgetreden op festivals en in clubs en zalen.

De diverse albums die hij heeft uitgebracht en televisieprogramma's zoals 'De Beste Zangers van Nederland, hebben ook een steentje bijgedragen om zijn bankrekening te vullen. Roelvink heeft zich verder ook bezig gehouden met vastgoed.

Zo is het bekend dat Dries in het verleden verschillende huizen heeft opgekocht en verbouwd om deze vervolgens te verkopen met rendement.

Roelvink heeft ook verschillende commerciële samenwerkingen gehad met bedrijven zoals een verzekeraar en een supermarktketen.

 Kortom, muziek, vastgoed en commerciële projecten zijn voor Dries een stabiele basis geweest om zijn vermogen te verruimen.


Hoeveel verdient Dries Roelvink per maand?

Exacte cijfers over Dries Roelvink salaris zijn moeilijk te vinden. Maar als er gekeken wordt naar het vermogen, kan er wel een beeld worden geschept. 

Een artiest die veel gevraagd is om op te treden in een club en daarnaast ook in het vastgoed zijn sporen verdiend, strijkt maandelijks wel een aanzienlijk bedrag binnen.

Om concreet aan te geven wat hoeveel geld Dries maandelijks verdient, is dus moeilijk vast te stellen.

Maar wat er met een bepaalde mate van zekerheid aangegeven kan worden, is dat het maandelijks bedrag wel een aanzienlijk bedrag is. 


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Dries Roelvink?

Het vermogen van Dries Roelvink wordt geschat op €4 miljoen.

Wat is het salaris van Dries Roelvink?

Het salaris van Dries Roelvink is helaas onbekend.

Is Dries Roelvink miljonair?

Met een geschat vermogen van €4 miljoen is Dries Roelvink zeker miljonair. 

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>