Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 06/01/2023

Wat is het vermogen van Drake? Drake: je kent hem, of je kent ‘m niet. Maar aangezien hij behoorlijk beroemd is zijn naam waarschijnlijk wel eens bij jou voorbij gekomen.

En wat is dan het Drake vermogen? Wij begrijpen heel goed dat je hier razend nieuwsgierig naar bent. Dan hebben wij goed nieuws: in dit artikel vertellen wij je er alles over! Lees je gauw verder?

Naam

Drake

Geschat vermogen

€180 miljoen

Geboortedatum

24-10-1986

Jaarlijks inkomen / salaris

€40 miljoen

Beroep

Muzikant / ondernemer

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Muziek / sponsordeals / ondernemingen


Wat is het vermogen van Drake?

We beginnen direct met het meest interessante stukje: het Drake vermogen. Om hoeveel geld gaat dit precies? Anno 2023 verdient Drake enorm veel geld. Zijn vermogen komt neer op ongeveer 180 miljoen dollar. Een flinke smak geld.

Leuke weetjes over Drake

  • Drake heeft meerdere bedrijven in bezit, waaronder de kledingmerken Ovo en Nocta en luchtjesmerk Better World Fragrance
  • Drake is de officiële partner van gokwebsite Stake.com

Wie is Drake?

Drake staat voornamelijk bekend als muzikant en rapper. Hij heeft al meerdere albums uitgebracht en zijn nummers zijn (vrijwel altijd) een groot succes. Maar wat gaat er nog meer schuil achter deze ster?

Drake Graham is geboren op 24 oktober 1986 in Toronto, Canada. Zijn vader, Dennis Graham, werkte als drummer. Dit deed hij samen met Jerry Lee Lewis. Zijn moeder is Sandi Graham, een Canadese lerares. Ook zijn twee ooms zijn muzikant. Het muzikale talent zit bij zijn familie dus zeker in de genen.

Hij heeft een tijdje aan het Forest Hill Collegiate Institute gestudeerd. Daar begon hij met acteren. Echter was dit van korte duur. In 2006 bracht hij zijn eerste mixtape ooit uit: Room for Improvement. In 2007 kwam hij met een remix van een nummer van Lil Wayhne. Vanaf 2008 kreeg Lil Wayne zelf interesse in Drake. Wayne heeft Drake zijn muziek daarop naar een Amerikaans platenlabel gestuurd.

Hij werd vervolgens direct uitgenodigd om samen op tournee te gaan en een paar nummers op te nemen. Dit was de start van een zeer succesvolle carrière. In 2010 bracht Drake zijn eerste album, Thank Me Later, uit. Hij werkte voor dit album samen met andere grote artiesten zoals Kanye West, Jay-Z en uiteraard Lil Wayne.

Drake heeft ook nog een tijdje geacteerd dus. Hij begon met de rol als Jimmy Brooks in Degrassi: The Next Generation. Dit heeft hij maar liefst 8 jaar gedaan, van 2001 tot 2009. Ook kreeg hij de hoofdrol in het spel Gears of Wars 3.


Waar heeft Drake zijn vermogen aan verdiend?

Bakken met geld heeft Drake tot zijn beschikking. Het Drake vermogen is zó hoog, dat hij eigenlijk niet eens meer hoeft te werken. Maar uiteraard doet ‘ie dat dus wel. Zijn vermogen komt grotendeels voort uit zijn muziek. Albums, wereldtournees en verschillende optredens: dat zorgt voor behoorlijk wat geld in het laatje.

Wat opvalt is dat Drake ook behoorlijk vaak gokt. En dan ook met behoorlijk grote bedragen.  Zo verliest en wint hij miljoenen met roulette. Dit deed hij ook tijdens een livestream met French Montana, een andere bekende artiest. Het geld gaven ze weg aan kijkers. Zo eindigde hij de stream met minder dan 2000 dollar op zijn rekening. Da’s toch wel erg aardig!


Hoeveel verdient Drake per maand?

Dus, hoeveel Drake verdient is al bekend. Maar wat krijgt hij per maand op zijn bankrekening? The Street meldt dat drake naar verluidt ongeveer 40 miljoen dollar per maand verdient. Per maand komt dat dus neer op een bedrag van 3,3 miljoen per maand. Die Drake net worth zal alleen maar toenemen dus. Go Drake!


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Drake?

Het exacte vermogen van Drake wordt geschat op €180 miljoen.

Wat is het salaris van Drake?

Het salaris van Drake komt neer op zo'n €40 miljoen per jaar.

Is Drake miljonair?

Met een geschat vermogen van €180 miljoen is Drake absoluut miljonair.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>