Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

Wat is het vermogen van Donald Trump? In dit artikel ontrafelen we het complexe web van het vermogen van Donald Trump, de voormalige vastgoedmagnaat en 45ste president van de VS, die zijn zakelijke imperium uitbouwde tot een controversiële politieke carrière.

Want ja, het vermogen van Donald Trump is lang niet zo ethisch en schoon als we allemaal denken.

Kortom, genoeg stof om tot in de puntjes uit te zoeken. Ben jij benieuwd naar het vermogen van deze Republikein? Je leest het hier!

Benieuwd naar het Vermogen van Donald Trump? Onderaan deze pagina vind je het (verrassende) antwoord!


Wie is Donald Trump?

Donald John Trump, geboren op 14 juni 1946 in Queens, New York City, is een Amerikaanse zakenman, televisiepersoonlijkheid en politicus die geschiedenis schreef door als 45ste president van de Verenigde Staten te dienen van 2017 tot 2021.

Voor zijn onverwachte opkomst op het politieke toneel, was Trump vooral bekend als de flamboyante magnaat achter de Trump Organization, een vastgoedconglomeraat met een breed portfolio van eigendommen, waaronder wolkenkrabbers, hotels en golfresorts.

Vermogen Donald Trump

Zijn reputatie als een gehaaide zakenman werd verder versterkt door zijn rol in het reality-tv-programma "The Apprentice", waar hij het bekende catchphrase "You're fired!" populariseerde.

Deze tv-exposure hielp Trump om zijn merk en publieke imago op te bouwen als een symbool van zakelijk succes en luxe.

In 2015 schokte Trump de wereld door aan te kondigen dat hij mee zou doen aan de presidentsverkiezingen als Republikein.

Met zijn slogan "Make America Great Again" voerde hij een campagne die gekenmerkt werd door zijn onconventionele en vaak controversiële stijl.

Zijn overwinning in 2016 over de Democratische kandidaat Hillary Clinton werd gezien als een van de grootste politieke verrassingen in de moderne Amerikaanse geschiedenis.

De ambtstermijn van Trump werd ook gemarkeerd door zijn impeachmentprocessen; hij is de enige president in de Amerikaanse geschiedenis die twee keer door het Huis van Afgevaardigden werd geïmpeacht, hoewel hij beide keren werd vrijgesproken door de Senaat.

Na de verkiezingen van 2020, waarin Joe Biden tot zijn opvolger werd gekozen, maakte Trump ongegronde claims over verkiezingsfraude, wat leidde tot de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021.

Buiten zijn politieke carrière blijft Trump een bekende figuur in de media en zakenwereld, waarbij zijn vermogen en zakelijke ondernemingen onderwerp van veel speculatie en onderzoek blijven.

 Zijn post-presidentiële activiteiten blijven invloedrijk binnen de Republikeinse Partij en de Amerikaanse politiek als geheel.

Met zijn slogan "Make America Great Again" voerde hij een campagne die gekenmerkt werd door zijn onconventionele en vaak controversiële stijl.


Waar heeft Donald Trump zijn vermogen mee verdiend?

Donald Trump heeft zijn vermogen verdiend door een combinatie van vastgoedtransacties, branding deals, en entertainment ventures. Hier zijn enkele sleutelpunten:

Vastgoedontwikkeling: De kern van Trumps vermogen ligt in de vastgoedsector. Hij nam de leiding over het familiebedrijf, Elizabeth Trump & Son, in 1971 en hernoemde het tot The Trump Organization.

Hij ontwikkelde en beheerde talrijke vastgoedprojecten in en rond New York City, waaronder kantoorgebouwen, hotels en residentiële torens.

Licensering en Branding: Trump heeft zijn naam gelicenseerd voor een breed scala aan producten en projecten, waaronder Trump-branded vastgoedontwikkelingen wereldwijd, steaks, wodka en een persoonlijk kledingmerk.

Deze licentieovereenkomsten hebben zijn naam een wereldwijde merkstatus gegeven en hebben bijgedragen aan zijn vermogen.

Televisie en Entertainment: Als een reality-tv-ster op "The Apprentice" en "Celebrity Apprentice", heeft Trump substantiële inkomsten vergaard uit tv-shows en gerelateerde verschijningen. De shows waren een hit en versterkten zijn imago als succesvolle zakenmagnaat.

Boeken: Zijn bestseller uit 1987, "The Art of the Deal", en andere publicaties hebben royalty-inkomsten gegenereerd.

Golfbanen en Resorts: Trump bezit en exploiteert verschillende golfbanen en resorts over de hele wereld, van Schotland tot Dubai, die zowel een luxe merkimago uitstralen als aanzienlijke inkomsten opleveren.

Diverse Investeringen: Trump heeft geïnvesteerd in een reeks andere zakelijke ondernemingen, waaronder miss-verkiezingen, modellenbureaus en financiële markten.


Hoeveel verdient Donald Trump per maand?

Als president van de Verenigde Staten was het salaris van Donald Trump $400.000 per jaar, samen met een extra onkostenvergoeding, een reisaccount en een entertainmentbudget.

Echter, Trump had beloofd zijn presidentiële salaris niet aan te nemen en heeft bevestigd dat hij dit salaris doneerde aan verschillende federale instanties gedurende zijn ambtstermijn.

Voordat hij president werd, verkreeg Trump zijn inkomsten uit zijn bedrijfsimperium, The Trump Organization, inclusief zijn vastgoeddeals, licentieovereenkomsten, televisieprogramma's, en andere zakelijke ondernemingen.

Deze activiteiten zorgden ervoor dat zijn inkomen jaarlijks aanzienlijk hoger lag dan het standaard presidentiële salaris.

Sinds hij zijn ambt als president heeft neergelegd, zou het grootste deel van Trumps inkomen wederom afkomstig zijn van zijn zakelijke ondernemingen, investeringen en andere persoonlijke activa, hoewel specifieke details omtrent zijn huidige inkomen niet publiekelijk bekend zijn.


Wat is het vermogen van Donald Trump?

Het vermogen van Donald Trump wordt geschat op zo'n €2,8 miljard.

Dit vermogen is een optelsom van allerlei verschillende investeringen die Trump door de jaren heeft gemaakt, waarbij er natuurlijk rekening moet worden gehouden met alle schulden en verliezen die hij te verduren heeft gehad.

Trumps vermogen komt voornamelijk voort uit zijn vastgoedportefeuille, die bestaat uit commerciële gebouwen, golfresorts, en andere vastgoedprojecten over de hele wereld.

Ook inkomsten uit merklicenties, investeringen, boeken, televisieprogramma's en andere persoonlijke ondernemingen spelen een rol in zijn totale vermogen.

Leuke weetjes over Donald Trump

  • Voordat hij president werd, had Donald Trump cameo-optredens in een reeks films en televisieseries, zoals "Home Alone 2: Lost in New York", "The Fresh Prince of Bel-Air", en "Zoolander".
  • Trump heeft een ster op de Hollywood Walk of Fame, die hij ontving in 2007 voor zijn werk als producent en presentator van het reality-tv-programma "The Apprentice".

Naam

Donald Trump

Geschat vermogen

€2,8 miljard

Geboortedatum

14-06-1946

Jaarlijks inkomen / salaris

Onbekend

Beroep

Ondernemer / politicus

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Vastgoed / investeren


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Donald Trump?

Het vermogen van Donald Trump wordt geschat op €2,8 miljard.

Wat is het salaris van Donald Trump?

Het salaris van Donald Trump is vanwege zijn verschillende inkomstenbronnen helaas onbekend.

Is Donald Trump miljonair?

Ja, met een geschat vermogen van €2,8 miljard is Donald Trump zeker miljonair.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>