Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 06/01/2023

Dirk Kuyt staat in heel Nederland bekend als één van de weinige voetballers die op vrijwel iedere positie in het Nederlands elftal wel heeft gespeeld. Bij Feyenoord, Liverpool en talloze andere clubs was hij publiekslieveling, en voetballen kon hij zeker weten ook.

Hoeveel heeft Dirk Kuyt in zijn glansrijke carrière verdiend, en wat voor vermogen heeft Dirk Kuyt bij elkaar verzameld? Dat zochten we uit.

Naam

Dirk Kuyt

Geschat vermogen

€13 miljoen

Geboortedatum

22-07-1980

Jaarlijks inkomen / salaris

€140.000

Beroep

Coach

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Voetbalwereld


Wat is het vermogen van Dirk Kuyt?

Verschillende bronnen leren ons dat Dirk Kuyt na zijn scheiding met zijn ex-vrouw Gertrude een totaal vermogen heeft van ongeveer 13 miljoen euro. Dit heeft hij verdiend bij zijn clubs Liverpool F.C. en Fenerbahce uit Istanbul. Hier verdiende hij een enorm riant salaris, dus we hoeven ons niet druk te maken dat Dirk ooit in de financiële problemen komt.

Leuke weetjes over Dirk Kuyt

  • In het jaar 2016-2017, toen Feyenoord tot ieders verbazing na een bizarre comeback van Dirk Kuyt kampioen werd, is er een documentaire van Dirk Kuyt uitgebracht
  • Dirk Kuyt zet zich in voor het toegankelijk maken van sport voor minder bedeelden via zijn Kuyt Foundation

Wie is Dirk Kuyt?

De carrière van Dirk Kuyt begon al op jonge leeftijd; als zesjarig jochie werd hij gevonden door Quick Boys uit Katwijk aan Zee. Als achttienjarige speelde hij al bij het eerste team en in 1998 verdiende hij een eerste transfer naar FC Utrecht.

Bij Utrecht begon zijn loopbaan als profvoetballer vorm te krijgen. Hij speelde in totaal vijf seizoenen voor de Domstedelingen en was goed voor meer dan 160 wedstrijden - hij stond dus bijna altijd in de basis. In 2003 speelde hij de bekerfinale tegen zijn jeugdliefde en toekomstige club Feyenoord, waarin Utrecht met 4-1 won mede dankzij treffers van Kuyt.

Deze prestatie was de Rotterdammers niet onopgemerkt gebleven. Ze betaalden één miljoen euro voor Kuyt. Van trainer Ruud Gullit moest Kuyt alleen maar in de 16-meter van de tegenstander blijven staan, wat zich in de eerste wedstrijd al uitbetaalde met een hattrick. De rest is geschiedenis; Kuyt scoorde in totaal nog meer dan 200 goals voor vijf verschillende clubs, en ook in het Nederlands elftal speelde hij bijna iedere wedstrijd.


Waar heeft Dirk Kuyt zijn vermogen aan verdiend?

Het vermogen van Dirk Kuyt komt voornamelijk door zijn voetbalsalarissen. Deze bedroegen meerdere miljoenen en waren zijn enige bron van inkomsten. Tegen het eind van zijn carrière heeft Kuyt overigens ook nog geïnvesteerd in een illegaal gokcircuit.

Daarvoor moest hij getuigen in de zaak tegen Piet S, een Haagse crimineel. Hiervan zei hij spijt te hebben en “naïef” te zijn geweest. Gelukkig voor Kuyt is hij niet veroordeeld.


Hoeveel verdient Dirk Kuyt per maand?

Het huidige salaris van Dirk Kuyt als trainer van ADO Den Haag is niet bekend. Wel weten we dat hij in zijn tijd bij Liverpool een totaal salaris van 1,7 miljoen euro per jaar verdiende, ongeveer 140.000,- per maand dus. Bij Fenerbahce was dit bedrag nog groter, vermoedelijk 2,8 miljoen euro op jaarbasis.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Dirk Kuyt?

Het geschatte vermogen van Dirk Kuyt bedraagt zo'n €13 miljoen.

Wat is het salaris van Dirk Kuyt?

Het salaris van Dirk Kuyt toen hij nog voetbalde bedroeg zo'n €140.000 per maand.

Is Dirk Kuyt miljonair?

Met een geschat vermogen van €13 miljoen is Dirk Kuyt zeker miljonair.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>