Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

Wat is het vermogen van Dick Advocaat? Wij onderzoeken het vermogen van bekende en minder bekende personen, en vandaag is oud-profvoetballer en voetbaltrainer Dick Advocaat aan de beurt.

Wij hebben nagetrokken wat zijn vermogen en salaris is en daarnaast verdiepen wij ons in de vraag wie Dick Advocaat is achter de schermen.

Wel kunnen wij al kwijt dat Dick Advocaat zeer op zijn privacy is gesteld en dat hij in interviews weinig tot niks over zijn persoonlijke leven los laat.

Maar wat is netto vermogen van Dick Advocaat vraag je je misschien af? Lees hier verder om antwoorden te krijgen op deze vragen en meer.

Naam

Dick Advocaat

Geschat vermogen

€7.5 miljoen

Geboortedatum

27-10-1947

Jaarlijks inkomen / salaris

€1 miljoen

Beroep

Voetbalcoach

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Voetbalwereld


Wat is het vermogen van Dick Advocaat?

Het vermogen van Dick Advocaat wordt geschat op €8.5 miljoen, wat verdiende met zijn jarenlange carrière als voetballer, en inmiddels als doorgewinterde voetbalcoach in binnen- en buitenland.

Leuke weetjes over Dick Advocaat

  • Dick Advocaat heeft meerdere bijnamen, zoals De Kleine Generaal, Dagobert Dick, Magic Dick en Tricky Dick
  • Dick Advocaat heeft een trainershistorie waar je u tegen zegt, waarbij je moet denken aan landen als Irak, Turkije, Nederland, Engeland, Servië, Rusland, België, Zuid-Korea en Schotland

Wie is Dick Advocaat?

Dick Advocaat is een voormalig profvoetballer die daarna een carrière begon als voetbaltrainer. Hij werd in Den Haag geboren op 27 september 1947. In zijn tijd als profvoetballer was hij een defensieve middenvelder. Hij begon ooit bij de club ADO Den Haag.

Als voetbaltrainer werkte hij onder andere bij clubs zoals PSV, AZ Alkmaar en de Rangers. Tevens is hij zoals iedereen wel bijna weet bondscoach van het Nederlandse elftal geweest.

Dick Advocaat is zeer op zijn privacy gesteld en houdt zijn persoonlijke leven dus zoveel mogelijk buiten de schijnwerpers.

Ook kunnen wij vermelden dat Dick Advocaat bekend staat om het feit dat hij zeer zuinig leeft en slechts sporadisch grote uitgaven doet.

Dat is nog eens de uitzondering op de regel, want veel rijke mensen geven geld uit als water, zoveel moge duidelijk zijn.


Waar heeft Dick Advocaat zijn vermogen mee verdiend?

Wij durven wel te beweren dat het leeuwendeel van Dick Advocaat zijn vermogen is verdiend met zijn werk als voetbaltrainer.

In de dagen dat hij profvoetballer was, waren de verdiensten van topsporters nog niet zó astronomisch hoog als tegenwoordig het geval is.

Dat is overigens voor sommige oud topsporters wel iets wat schuurt, maar dit geheel terzijde. In 2006 werd Dick Advocaat bondscoach van Zuid-Korea. 

Aangezien dit een gigantische underdog was op het wereldkampioenschap voetbal 2006 in Duitsland, kunnen wij ervan uitgaan dat de hoge voetbal bobo's van Zuid-Korea én de overheid daar een hele grote som geld moeten hebben geboden om hem te overtuigen deze klus aan te willen nemen. 


Hoeveel verdient Dick Advocaat per maand?

Dick advocaat zijn salaris is bij benadering 1 miljoen euro per jaar, wat neerkomt op een maandsalaris van onder nabij de €83.000.

Nu weet je tenminste hoe de carrière van Dick Advocaat eruit heeft gezien en wij gaan er ook vanuit dat je vragen over Dick Advocaat zijn vermogen en Dick Advocaat zijn salaris hierbij naar behoren zijn beantwoord. Graag waren wij hierbij van dienst.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Dick Advocaat?

Het vermogen van Dick Advocaat wordt geschat op €8.5 miljoen.

Wat is het salaris van Dick Advocaat?

Het salaris van Dick Advocaat komt neer op zo'n €83.000 per maand.

Is Dick Advocaat miljonair?

Ja, met een geschat vermogen van €7.5 miljoen is Dick Advocaat zeker miljonair.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>