Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

Wat is het vermogen van Danny Vera?  Danny Vera is een Nederlandse zanger, muzikant en songwriter.

In dit artikel gaan we in op het vermogen van Danny Vera, hoe hij zijn vermogen heeft opgebouwd, waar we hem van kennen en wat het inkomen van Danny Vera is. 

Naam

Danny Vera

Geschat vermogen

Onbekend

Geboortedatum

31-05-1977

Jaarlijks inkomen / salaris

Onbekend

Beroep

Muzikant

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Muziekwereld


Wat is het vermogen van Danny Vera?

Het exacte vermogen van Danny Vera is niet bekend. De verdiensten voor zijn muziek- en televisieoptredens, aan royalty's en wat hij ontvangt voor het schrijven van nummers voor andere artiesten zijn niet volledig openbaar. 

Leuke weetjes over Danny Vera

  • Danny Vera speelde in 2015 in de film De Boskampi's
  • Een optreden van Danny Vera kost je zo'n €20.000

Wie is Danny Vera?

Danny Vera, geboren als Danny Polfliet op 31 mei 1977, is een Nederlandse zanger, muzikant en songwriter. 

Danny Vera is sinds 1999 actief als artiest en behoort tot de eerste lichting muzikanten van de Rockacademie in Tilburg, net als klasgenoten Jacqueline Govaert en Floor Jansen.

Met zijn band Till Dawn kwam hij direct in de belangstelling van de muziekindustrie te staan. In 2000 wonnen ze de Zeeuwse belofte, ook de Grote Prijs van Nederland genoemd.

In 2002 startte Danny Vera ook een solocarrière door een contract te tekenen bij Universal Music. In 2003 werd zijn eerste album For the Light in Your Eyes gelanceerd.

In 2005 verscheen het album Hold on a While en in 2007 Ordinary Man. Uit het laatste album werden drie nummers gebruikt in de bioscoopfilm Kaptein Rob en het geheim van Professor Lupardie met Katja Schuurman en Thijs Römer. 

De muziek van Danny Vera valt in het genre Americana. In 2009 reisde hij naar Amerika, te weten Nashville, Tennessee, om te werken met grootheden als Garth Brooks en Toto.

Een van deze nummers, Headin' for the City, werd gebruikt in een Royal Club reclame en stond vervolgens zeven weken in de Top 100. 

Johan Derksen, bekend van het televisieprogramma Voetbal International, zag potentie in Danny Vera en band Till Dawn. Door hem werd de band vaste huisband van het televisieprogramma. Tussen 2011 en 2014 was de band ook een vaste waarde in televisieprogramma Tour de Jour. 

In totaal heeft Danny Vera 18 albums uitgebracht. Zijn bekendste nummer is Roller Coaster, uitgebracht in 2019.

Het nummer stond bijna een jaar in de Top 40 en een blijvende hit in allertijden-lijsten, zoals de Evergreen Top 1000 van Radio 5, de Top 4000 van Radio 10 en de Top 2000 van Radio 2.

Ongekend behaalde het nummer Roller Coaster in 2019 direct de vierde plaats in de Top 2000 van Radio 2. Het is de hoogste nieuwe binnenkomer ooit. In 2020 te veroverde het de Top 2000 van Radio 2. 

Sinds 2021 is Danny Vera actief als radio-dj. Hij presenteert iedere zondag het programma Vera's Vintage Vibes op Radio Veronica. 

Danny Vera is in 2013 getrouwd met model en actrice Escha Tanihatu, zij is sindsdien zijn toer- en productiemanager. Escha is ook bekend als gastvrouw van het televisieprogramma Voetbal International. Het echtpaar heeft een dochter, geboren in 2020.


Waar heeft Danny Vera zijn vermogen mee verdiend?

Danny Vera heeft zijn vermogen verdiend met muziek- en televiesieoptredens, songwriting en reclame-inkomsten.


Hoeveel verdient Danny Vera per maand?

Het is niet duidelijk wat het exacte inkomen van Danny Vera per jaar is en wat Danny Vera aan salaris ontvangt per maand. Zijn vaste inkomen verdient hij voornamelijk met televisieoptredens. 

Volgens verschillende bronnen wordt Danny Vera's salaris geschat op 4.300 euro per maand. Deze schatting is gebaseerd op openbare informatie. Het inhuren van Danny Vera kost volgens Artist Bookers echter circa 20.000 euro per optreden.

FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Danny Vera?

Het vermogen van Danny Vera is helaas onbekend.

Wat is het salaris van Danny Vera?

Ook het salaris van Danny Vera is helaas onbekend.

Is Danny Vera miljonair?

Het is onduidelijk of Danny Vera daadwerkelijk miljonair is. 

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>