Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 06/01/2023

Wat is het vermogen van Danny Noppert? Deze Nederlandse darter die met de bijnaam 'The Freeze' heel koeltjes zichzelf mocht kronen tot UK Open kampioen staat sinds kort op nummer 10 op de wereldranglijst.  

En dat levert aardig wat op. Maar wist jij dat Noppert ook wordt gesponsord door Jumbo, Toto en een autobedrijf? Wij hebben voor je uitgezocht hoeveel Danny Noppert nu eigenlijk verdient met zijn loopbaan als professioneel darter! 

Naam

Danny 'The Freeze' Noppert

Geschat vermogen

€400.000

Geboortedatum

20-02-1984

Jaarlijks inkomen / salaris

€100.000

Beroep

Darter

Geslacht 

Man

Hoe heeft zij haar geld verdiend?

Darts / ondernemer


Wat is het vermogen van Danny Noppert?

Het vermogen van Danny Noppert wordt geschat op zo'n400.000, waarbij het prijzengeld dat deze koele kikker verantwoordelijk zijn voor het grootste deel van dit vermogen. 

Maar het vermogen van Danny Noppert bestaat niet alleen uit prijzengeld, want hij heeft ook aardig wat sponsordeals die zijn dartloopbaan een steuntje in de rug bieden. Daarmee is de kans groot dat zijn vermogen wel hoger ligt dan €400.000.

Leuke weetjes over Danny Noppert 

  • Noppert is een van de weinigen in de sportwereld die de fans een bijnaam heeft laten bedenken, want in 2020 mochten RTL7-kijkers een bijnaam voor Noppert bedenken. Zo werd 'The Freeze' geboren
  • In 2022 werd Danny Noppert vader van een zoon

Wie is Danny Noppert?

Wie is Danny Noppert nu eigenlijk? Als je enigszins bekend bent in de dartwereld heb je Danny Noppert wellicht wel eens langs zien komen. Hij versloeg immers in 2022 de grote Michael Smith in de finale van de UK Open.

En dat is een aardige prestatie voor deze relatief jonge darter. Laten we toch een paar stapjes terug zetten voordat we bij deze winst terechtkomen.

Danny Noppert werd op 31 december 1990 geboren in het Friese Joure. Op 19-jarige leeftijd kwam hij voor het eerste op professioneel niveau uit in de dartwereld door mee te doen aan de Winmau World Masters. Dat is interessant, want Winmau is nog steeds hoofdsponsor van Noppert.

En de jaren daarna zien we dat Noppert langzaamaan begint te klimmen in de ranglijsten. Helaas ging die klimtocht niet zonder horten en stoten. Hij speelt meerdere internationale toernooien, maar verliest nog aardig wat wedstrijden.

In 2022 lijkt dat patroon te zijn doorbroken, want hij vecht zichzelf in dat jaar naar een 10e positie op de wereldranglijst. En vanaf dat moment wordt het darten financieel een stuk interessanter. Zo zijn er meerdere wedstrijden waar Danny een keurige €100.000 aan prijzengeld te pakken neemt.

Kortom, Noppert is vanaf jongs af aan gebrand op het succesvol worden in darten. Hij is er nog lang niet, want er zijn aardig wat darters, zoals Gary Anderson, die al een vermogen hebben opgebouwd van een aantal miljoen. Maar The Freeze is nog maar net begonnen, let maar op!


Waar heeft Danny Noppert zijn vermogen aan verdiend?

Op basis van het prijzengeld van Danny Noppert wordt het vermogen van deze darter geschat op zo'n €400.000. Hierbij is het dus zo dat veruit het grootste deel van zijn vermogen is opgebouwd uit dat prijzengeld. 

Verder is het - net als bij andere topsporters - zo dat je natuurlijk salaris ontvangt en sponsordeals in werking zet. Dat is voor Noppert niet anders. 

Toch weten we niet exact hoeveel al deze deals bij elkaar hebben opgeleverd. Wellicht dat dit in de toekomst bekend zal worden gemaakt. Voor alsnog is dit helaas onbekend. 


Hoeveel verdient Danny Noppert per maand?

De Danny Noppert net worth bestaat uit zo'n €400.000, waarbij hij in de jaren tussen 2020 en 2022 een jaarsalaris van zo'n €100.000 wist binnen te slepen. 

Ook hier is het helaas niet bekend op welke manier de sponsordeals invloed hebben op het Danny Noppert salaris. Toch heeft hij een aardig bedrag opgebouwd aan prijzengeld. En dat zal in de toekomst alleen nog maar groter worden!


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Danny Noppert?

Het geschatte vermogen van Danny Noppert bedraagt zo'n €400.000. 

Wat is het salaris van Danny Noppert?

Het salaris van Danny Noppert wordt geschat op zo'n €100.000 per jaar.

Is Danny Noppert miljonair?

Met een geschat vermogen van €400.000 is Danny Noppert nog geen miljonair. Hij moet dus nog wel een paar keer in de roos gooien voordat hij die status heeft bereikt!

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>