Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 01/02/2023

Als je Ciske de Rat zegt, zeg je meteen Danny de Munk. Één van de grootste zangers en musicalsterren die Nederland ooit gekend heeft.

Zou Danny de Munk net zoveel verdiend hebben als Hollywood sterren, of is de Nederlandse entertainment industrie ook weer niet zo lucratief? Alles over het vermogen van Danny de Munk lees je hier!

Naam

Danny de Munk

Geschat vermogen

Onbekend

Geboortedatum

19-02-1970

Jaarlijks inkomen / salaris

Onbekend

Beroep

Zanger

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Muziek / theaterwereld


Wat is het vermogen van Danny de Munk?

In 2019 zei Danny de Munk in een interview dat hij geen miljonair was, maar zijn zaakjes wel erg goed voor elkaar heeft. Geld vindt Danny sowieso niet belangrijk naar eigen zeggen.

“Waarmee ik maar wil zeggen: Wat heb ik aan al die centen? Ik ben gelukkig met mijn vrouw en kinderen. Dat is veel belangrijker dan miljoenen op de bank.”

Leuke weetjes over Danny de Munk

  • Danny de Munk heeft een eigen sportcomplex laten bouwen in Purmerend, dat De Munnik heet
  • Danny de Munk is in 2008 geridderd in de Orde van Oranje-Nassau

Wie is Danny de Munk?

Danny de Munk, veel Amsterdamser ga je ze niet krijgen. Op jonge leeftijd werd de Munk uitgekozen voor de hoofdrol in de inmiddels beroemde musicalfilm: Ciske de Rat.

Voor zijn prestatie als 12-jarige jongen wordt hij nog steeds geroemd. Vooral het nummer ‘Ik voel me zo verdomd alleen’ uit de film wordt 35 jaar later nog altijd regelmatig gedraaid in iedere kroeg. 

Na het musicalleven is Danny de Munk niet verdwenen uit de schijnwerpers. In tegendeel zelfs: hij scoorde nog een aantal grote hits. In totaal haalde hij nog drie keer de nummer 1 positie op de Single Top 100 hitlijsten, en tot op de dag van vandaag maakt hij nog steeds muziek.

Zijn optredens trekken nog altijd volle zalen; zoals in 2007 toen hij Ahoy Rotterdam uitverkocht. 


Waar heeft Danny de Munk zijn vermogen aan verdiend?

Het riante vermogen van Danny de Munk komt voornamelijk voort uit zijn succes als zanger en musicalster. De verkoop van zijn albums en singles leveren hem veel geld op, net als luisteraars op Spotify tegenwoordig.

Daarnaast betaal je voor zijn optredens al gauw een paar duizend euro voor een uurtje, dus met de inkomsten zit Danny voorlopig wel goed.


Hoeveel verdient Danny de Munk per maand?

Het maandelijkse inkomen van Danny de Munk verschilt enorm. Een uurtje Danny de Munk boeken op je festival of concert kost je bijna €5000,-. Afhankelijk van hoeveel optredens er geboekt worden kan Danny de Munk dus tienduizenden euro’s per maand verdienen.


FAQ

Wat was het geschatte vermogen van Danny de Munk?

Het vermogen van Danny de Munk is helaas onbekend.

Wat was het salaris van Danny de Munk?

Ook het salaris van Danny de Munk is helaas onbekend.

Is Danny de Munk miljonair?

Het is onbekend of Danny de Munk daadwerkelijk miljonair is. 

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>