Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 31/01/2024

Wat is het vermogen van Daniil Medvedev? Daniil Medvedev is niet zomaar een naam in de tenniswereld; hij is een fenomeen dat de sport heeft opgeschud met zijn unieke stijl en killer-instinct.

Geboren in Rusland, heeft deze jonge ster zich snel opgewerkt tot de top van het professionele tennis. Zijn bekendheid gaat hand in hand met aanzienlijke financiële beloningen. Je vraagt je misschien af hoeveel deze tennispro eigenlijk verdient en hoe zijn vermogen is opgebouwd.

Nou, bereid je voor op een diepe duik in de cijfers en getallen achter de man die net zo scherp is met zijn financiën als met zijn backhand.

Naam

Daniil Medvedev

Geschat vermogen

€14 miljoen

Geboortedatum

11-02-1996

Jaarlijks inkomen / salaris

€3-5 miljoen

Beroep

Tennisser

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Sportwereld


Leuke weetjes over Daniil Medvedev

  • Daniil Medvedev staat bekend om zijn onconventionele en vaak onvoorspelbare speelstijl, waarbij hij zijn tegenstanders graag uitdaagt met verrassende dropshots en loeiharde services. Zijn technische veelzijdigheid maakt hem een fascinerende speler om naar te kijken.
  • Ondanks zijn focus en intensiteit op de tennisbaan, heeft Medvedev een luchtige en humoristische kant buiten de sport. Hij is actief op sociale media en staat bekend om zijn droge humor tijdens interviews, wat hem een geliefd figuur maakt bij zowel fans als media.

Wat is het vermogen van Daniil Medvedev?

Wat is het vermogen van Daniil Medvedev? Deze vraag is des te interessanter als je bedenkt dat deze Russische tennisster in relatief korte tijd de tenniswereld heeft bestormd.

Na jaren van toernooien spelen en sponsordeals binnenhalen, is Medvedev nu een van de topmannen in de ATP-ranglijst. Het wordt geschat dat zijn vermogen rond de 14 miljoen ligt. Niet slecht voor iemand die ballen over een net slaat, toch? 

Wat betreft zijn jaarlijkse salaris, dat schommelt tussen de €3 tot €5 miljoen, afhankelijk van winstpremies en endorsements.


Wie is Daniil Medvedev?

Wie is Daniil Medvedev? Als deze naam je niet bekend voorkomt, heb je waarschijnlijk onder een rots geleefd—of je hebt gewoon niets met tennis. Maar maak je geen zorgen; we brengen je snel op de hoogte.

Daniil Medvedev is een Russische tennispro die in 1996 in Moskou werd geboren. Zoals veel Russische sportlegendes, begon hij op jonge leeftijd met trainen. Maar in plaats van zich in de Siberische kou op een ijshockeycarrière voor te bereiden, koos hij voor het 'zonnigere' pad van tennis.

In zijn tienerjaren werd al snel duidelijk dat hij over meer dan een gemiddelde backhand beschikte. Hij klom gestaag op de jeugdranglijsten en maakte zijn professionele debuut in 2014.

De volgende paar jaar waren als een montagerol uit een Rocky-film: training, toernooien, nog meer training, en ja, af en toe een epische nederlaag om het verhaal smeuïg te houden.

Medvedev brak door op het wereldtoneel in 2019, toen hij het tot de finale van de US Open schopte. Hoewel hij de titel niet mee naar huis nam, stond hij nu op de kaart.

En alsof dat nog niet genoeg was, deed hij een paar trucjes die zelfs Harry Potter jaloers zouden maken: zoals het winnen van meerdere Masters 1000-toernooien en het verslaan van de grootheden van de sport.

Vandaag de dag is Medvedev een van de beste tennissers ter wereld, genesteld in de bovenste regionen van de ATP-ranglijst. Zijn huidige functie? Een professioneel tennisser die ons constant verrast met zijn unieke stijl en killer-instinct.

Dus als je je nog steeds afvraagt "Wie is Daniil Medvedev?", dan is het antwoord simpel: een tenniswonderkind dat de wereld blijft boeien.


Loopbaan Daniil Medvedev

De loopbaan van Daniil Medvedev is een fascinerende reis vol hoogtepunten en mijlpalen. Geboren in Moskou in 1996, liet hij al snel zijn tennisvaardigheden zien en trad hij in 2014 toe tot de professionele tenniswereld.

In het begin deed hij vooral mee aan kleinere toernooien, maar het duurde niet lang voordat hij zijn talent tentoonspreidde op het wereldtoneel.

Een snelle blik op enkele noemenswaardige functies en prestaties in zijn loopbaan:

  1. Finalist op de US Open in 2019, waarmee hij zijn eerste Grand Slam-finale bereikte.
  2. Winnaar van verschillende ATP Masters 1000-toernooien, waaronder Cincinnati en Shanghai.
  3. Hoogste ATP-ranking tot nu toe is de 2e plaats, een fenomenale prestatie.
  4. Bekend om zijn veelzijdige spel, variërend van krachtige services tot slimme dropshots.
  5. Een sleutelfiguur in de Russische Davis Cup-teams, wat zijn internationale aanzien vergroot.

De loopbaan van Daniil Medvedev kreeg een extra boost in 2020 en 2021, waar hij consistent presteerde in Grand Slams en andere grote toernooien. Zijn unieke speelstijl en mentale weerbaarheid hebben hem tot een van de meest opwindende spelers van zijn generatie gemaakt.

Vandaag de dag behoort Medvedev tot de elite van het mannentennis, en zijn aanwezigheid wordt steevast gevoeld op elk toernooi waaraan hij deelneemt.

Met zijn onorthodoxe maar effectieve spel blijft hij een boeiend figuur om te volgen in de competitieve wereld van het professionele tennis.


Waar heeft Daniil Medvedev zijn vermogen mee verdiend?

Ah, het vermogen van Daniil Medvedev, een onderwerp dat zelfs meer intrigeert dan zijn enigmatische tennisstijl. Nee, de man heeft zijn miljoenen niet gewonnen in een Russische loterij of verdiend door de geheime recepten van zijn oma te verkopen.

Zijn kapitaal komt voornamelijk uit twee bronnen: prijzengeld en dikke, vette sponsordeals.

In tennisjargon is Medvedev zeker geen 'journeyman'. Hij is meer de CEO van zijn eigen start-up, en die start-up is hijzelf.

Als professioneel tennisser, dus niet in loondienst of als zzp'er, heeft hij bergen prijzengeld binnengesleept. We hebben het over miljoenen, mensen! Dan hebben we het nog niet eens over zijn sponsordeals met grote merken als Lacoste en Tecnifibre, die lekker bijdragen aan de Medvedev-spaarpot.

Voor de nieuwsgierige aagjes onder ons: het vermogen van Daniil Medvedev wordt geschat op zo'n €14 miljoen. Yep, je hebt het goed gelezen. De man heeft de jackpot geraakt, maar dan wel eentje waar hij keihard voor heeft moeten werken!


Hoeveel verdient Daniil Medvedev per maand?

Ooit afgevraagd hoeveel 'ka-ching' er zit in het slaan van gele ballen over een net? Nou, het salaris van Daniil Medvedev is hier het perfecte antwoord op.

Deze tennisbaas haalt een jaarlijks salaris binnen dat schommelt tussen de €3 en €5 miljoen. Oh ja, en dat is zonder de leuke extraatjes zoals winstpremies en sponsordeals! Voor een man wiens kantoor bestaat uit gravel, gras en hardcourt, is dat niet verkeerd, toch? 

Gezien zijn indrukwekkende ATP-rankings en showstelende prestaties, kunnen we gerust zeggen dat hij elke cent waard is. Dus, wie zei dat sport niet lucratief kan zijn?


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Daniil Medvedev?

Het geschatte vermogen van Daniil Medvedev ligt rond de €14 miljoen.

Wat is het salaris van Daniil Medvedev?

Zijn geschatte jaarlijkse salaris is ongeveer €3 tot €5 miljoen euro, inclusief prijzengeld en sponsordeals.

Is Daniil Medvedev miljonair?

Ja, Daniil Medvedev is een multimiljonair. 

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>