Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 06/01/2023

Wat is het vermogen van de veelgevreesde UFC-fighter Conor McGregor? De Ier heeft talloze records op zijn naam staan, en is meerdere keren wereldkampioen geworden; zelfs in verschillende gewichtsklasses. 

Met een pay-per-view systeem verdient een topvechter gemiddeld een stuk meer per wedstrijd dan bijvoorbeeld een voetballer, maar hoeveel precies? En wat betekent dat voor het vermogen van Conor McGregor?

Naam

Conor McGregor

Geschat vermogen

€200 miljoen

Geboortedatum

14-05-1988

Jaarlijks inkomen / salaris

Onbekend

Beroep

MMA-vechter

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

MMA


Wat is het vermogen van Conor McGregor?

Conor McGregor heeft volgens verschillende bronnen een gigantisch vermogen verzameld van ruim 200 miljoen euro. Met zijn gevechten bij de UFC, die dus per view betaald moeten worden door nieuwsgierige kijkers, worden honderden miljoenen verdiend. McGregor verdiende in 2019 volgens Forbes zelfs 180 miljoen euro in één klap, mede door zijn Whiskybedrijf te verkopen. 

Leuke weetjes over Conor McGregor

  • Conor McGregor is een van de promotiegezichten van het sport-gokbedrijf DraftKings
  • Conor McGregor is het gezicht van beleggingsbroker XTB.com

Wie is Conor McGregor?

Conor McGregor werd geboren in een lastige wijk in Dublin, Ierland, genaamd Crumlin. Deze wijk stond erom bekend dat mensen elkaar nog wel eens in de haren wilden vliegen na een avondje drinken in de pub, en ook McGregor werd al op jonge leeftijd in dit soort situaties gebracht.

In het begin speelde hij nog voetbal voor Lourdes Celtic Football Club, maar op twaalfjarige leeftijd was zijn fysiek al zo ver doorontwikkeld dat hij besloot te gaan boxen.

Het boxavontuur van Conor McGregor begon allemaal bij de Crumlin boxing club. In het begin deed hij het vooral om zichzelf te verdedigen tegen pestkoppen, maar nadat hij al snel zoveel sterker was geworden, haalden de pestkoppen het niet meer in hun hoofd om Connor aan te vallen of te pesten.

Hoewel vechtsport zijn hobby was, had McGregor nooit verwacht zichzelf tot een professioneel niveau te kunnen tillen. Pas na een korte carrière als loodgieter begon hij namelijk samen met UFC-vechter Tom Egan te trainen voor MMA.

Daarna ging het snel. Connor werd steeds beter in vechtsporten, en groeide uit tot een legendarische MMA-vechter. De vijf meest verkochte PPV-events van de UFC aller tijden staan allemaal op naam van Conor McGregor. In 2021 werd hij mede door de miljoenen verkochte tickets genoteerd als best verdienende atleet van het jaar, met een totaal inkomen van 180 miljoen dollar.


Waar heeft Conor McGregor zijn vermogen aan verdiend?

Doordat UFC-gevechten over het algemeen pay per view zijn, wat wil zeggen dat je om een wedstrijd te zien een los kaartje moet kopen, verdient Conor McGregor net als andere vechters een stuk meer per wedstrijd dan bijvoorbeeld een voetballer. Zijn gigantische vermogen van ruim 200 miljoen euro komt dan ook grotendeels bij zijn vechtsportcarrière weg.


Hoeveel verdiende Conor McGregor per maand?

Conor McGregor verdient niet op maandbasis. In een jaar tijd heeft hij maar enkele gevechten, die hem dan ook gelijk miljoenen opleveren. Maar van een vastmaandsalaris is bij Conor McGregor, net als andere UFC-fighters, geen sprake.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Conor McGregor?

Het vermogen van Conor McGregor wordt geschat op €200 miljoen.

Wat is het salaris van Conor McGregor?

Het salaris van Conor McGregor is helaas onbekend.

Is Conor McGregor miljonair?

Met een geschat vermogen van €200 miljoen is Conor McGregor zeker miljonair.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>