Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

In dit artikel vertellen we je over het vermogen en salaris van Clarence Seedorf, een Nederlandse voormalige voetballer en trainer die een van de meest succesvolle spelers van zijn generatie wordt genoemd.

Hij heeft vier keer de Champions League gewonnen met drie verschillende clubs: Ajax, Real Madrid en AC Milan. Hoeveel heeft hij verdient en hoe ziet zijn leven er uit?

Naam

Clarence Seedorf

Geschat vermogen

€32 miljoen

Geboortedatum

01-04-1976

Jaarlijks inkomen / salaris

€120.000

Beroep

Voetbalcoach / Directeur

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Voetbalwereld


Wat is het vermogen van Clarence Seedorf?

Volgens verschillende bronnen heeft Clarence Seedorf een geschat vermogen van tussen de 17 miljoen en 48 miljoen euro.

Dit is een schatting gebaseerd op zijn salarissen, en andere bronnen van inkomen zoals transfers en sponsordeals.

Leuke weetjes over Clarence Seedorf

  • Clarence Seedorf studeerde in Milaan aan de Bocconi-universiteit, en wordt daarom ook wel Il professore genoemd
  • Seedorf investeert flink in zijn geboorteland, Suriname, waaronder door het Clarence Seedorf Stadion te laten bouwen
  • Clarence spreekt 6 talen vloeiend

Wie is Clarence Seedorf?

Clarence Seedorf is een Nederlandse voormalige voetballer en trainer die geboren werd op 1 april 1976 in Paramaribo, Suriname. Hij begon al toen hij jong was met voetballen bij VV AS '80 en Real Almere.

In 1983 werd hij gescout door Ajax, waar hij tot 1995 speelde en onder andere de Champions League won in 1995.

Clarence Seedorf speelde daarna voor Sampdoria, Real Madrid, Inter Milan en AC Milan. Hij won nog drie keer de Champions League: in 1998 met Real Madrid en in 2003 en 2007 met AC Milan. Hij wordt gezien als een van de beste middenvelders ooit. Hij speelde ook meer dan honderd keer voor het Nederlands elftal.

Clarence Seedorf beëindigde zijn spelerscarrière in 2014 bij Botafogo in Brazilië. Daarna werd hij trainer van AC Milan, Shenzhen FC, Deportivo La Coruña en Kameroen. Hij is momenteel ambassadeur voor de UEFA Foundation for Children.

Clarence Seedorf is getrouwd met Luviana Torres en heeft vier kinderen: Darjaan (2000), Jaimy (2001), Sabrina (2006) en Djeny (2010). Hij woont afwisselend in Italië, Brazilië en Nederland.


Waar heeft Clarence Seedorf zijn vermogen mee verdiend?

Clarence Seedorf heeft vooral geld verdiend met zijn voetbalcarrière. Hij ontving hoge salarissen bij de clubs waar hij speelde.

Volgens The Richest verdiende hij bijvoorbeeld meer dan zes miljoen euro per jaar bij AC Milan. Ook kreeg hij flinke transfersommen toen hij van club wisselde. Zo betaalde Real Madrid ongeveer twaalf miljoen euro voor hem aan Sampdoria in 1996.

Clarence Seedorf had ook lucratieve sponsorcontracten met merken als Adidas, PepsiCo en Samsung. Hij was ook betrokken bij verschillende zakelijke projecten zoals een hotelketen genaamd Onomo Hotels die actief is in Afrika.

Daarnaast zet hij zich in voor diverse goede doelen zoals Right To Play, Laureus Sport for Good Foundation en Champions for Children Foundation.


Hoeveel verdient Clarence Seedorf per maand?

Het precieze maandsalaris van Clarence Seedorf is onbekend. Het is dus lastig te zeggen hoeveel hij per maand verdient. Ook kan dit per maand erg verschillen.

Wat we wel kunnen doen is een schatting maken van zijn salaris door te kijken naar wat trainers of ambassadeurs gemiddeld verdienen. Volgens Indeed ligt is dat in Nederland rond de drieduizend euro per maand.


FAQ

Wat was het geschatte vermogen van Clarence Seedorf?

Het vermogen van Clarence Seedorf wordt geschat op €32 miljoen.

Wat was het salaris van Clarence Seedorf?

Het salaris van Clarence Seedorf is helaas onbekend

Is Clarence Seedorf miljonair?

Ja, met een geschat vermogen van €32 miljoen is Clarence Seedorf zeker miljonair. 

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>