Ben jij benieuwd naar het vermogen van Christijan Albers? Christijan Albers ken je misschien wel als analist bij ViaPlay, of als coureur in de Formule 1. Wellicht is hij niet zo snel als Max Verstappen, maar Christijan zit goed in de slappe was - en dat valt op.  

En hoe komt hij dan eigenlijk aan dit geld? In dit artikel lees je er alles over. We vertellen je over zijn vermogen, maandsalaris én hoe hij dit vermogen heeft gegenereerd!

Naam

Christijan Albers

Geschat vermogen

25 miljoen euro

Geboortedatum

16-04-1979

Jaarlijks inkomen / salaris

Onbekend

Beroep

F1-analist / ondernemer

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Formule 1


Wat is het vermogen van Christijan Albers?

Dat Christijan Albers geld heeft wordt niet onder stoelen of banken gestoken. Maar goed, wat is dan het Christijan Albers vermogen precies? We zullen je niet langer in spanning laten wachten. Het vermogen van Christijan wordt geschat op 25 miljoen euro. Dat is niet niks!

Tegenwoordig is Christijan ook steeds vaker te zien op televisie, zeker via Viaplay. Wij verwachten dan ook dat de Christijan Albers net worth nog aardig aangedikt zal worden komende jaren. Something to be proud of, dat is het zeker.

Leuke weetjes over Christijan Albers

  • Christijan Albers heeft een stem ingesproken van één van de racewagens in Cars 2 - hoe toepasselijk! 
  • Christijan Albers heeft meegedaan met Dancing with the Stars. 

Wie is Christijan Albers?

Christijan kan je kennen van televisie. Zo is hij vaste analist bij Viaplay. Dit is de Nederlandse rechthouder van alle Formule 1-uitzendingen. Ook is Christijan zelf Formule 1-coureur geweest. Laten we hier wat verder op ingaan. Hij is geboren op 16 april 1979 in Eindhoven.

Zijn vader is André Albers, die je kan kennen als de Internationaal Rallycross kampioen in de GT-divisie in het geboortejaar van Christijan. Mede dankzij zijn vader begon hij van jongs af aan al met karten. Hij werd zelfs Nederlands kampioen in 1997, op 19-jarige leeftijd. Dit was eigenlijk het begin van zijn carrière. Zo kon hij in 1998 al meedoen in de Duitse Formule 3 series.

Hier won hij binnen een jaar al het kampioenschap. In 2000 ging hij racen bij de Formule 3000. Hier werd hij in 2003 zelfs tweede. Niet verkeerd! Door zijn grote succes wist hij in 2005 zijn entree te maken bij de formule 1 voor het team Minardi. Helaas behaalde hij alleen in het eerste jaar punten. In 2007 werd hij ontslagen na een erg slecht seizoen.

Toch wilde Albers de racewereld niet verlaten. Daarom werd hij in 2014 de teambaas van het Caterham F1 team. Dit team had tot 2016 Formule 1-auto’s. Helaas hield dit team het niet lang vol en zo eindigde zijn baan als teambaas ook in dit jaar.

Tegenwoordig is hij de vaste analist bij Viaplay, het platform waarop alle Formule 1 wedstrijden worden uitgezonden. Ondanks dat zijn tijd bij de Formule 1 niet erg denderend was wist hij alsnog aardig wat bekendheid op te bouwen en geld te verdienen. Zo woont hij samen met zijn vrouw Liselore en hun twee zoons in het prachtige Monaco. En dat is zeker niet goedkoop.


Waar heeft Christijan Albers zijn vermogen aan verdiend?

Dus: hoe is dat Christijan Albers vermogen eigenlijk tot stand gekomen? Het grootste gedeelte van zijn vermogen komt uit zijn tijd als coureur. Zoals je misschien al weet verdienen coureurs - zeker in de Formule 1 - behoorlijk wat geld. Maar ook in zijn tijd als teambaas van Caterham heeft hij aardig wat geld weten te verdienen.

Hij heeft dan ook nog altijd spijt dat hij het team niet kocht toen Caterham niet meer het geld had om mee te doen in de Formule 1. Echter wil hij wel andere miljonairs een boodschap meegeven: "Iedereen denkt dat het makkelijk is om een Formule 1-team op te starten. Maar al heb je ál het geld van de wereld, het is vooral een sport waarvoor je een betrouwbare fabrikant nodig hebt. En je ziet het, niemand kan de sport uiteindelijk écht aan zonder autobouwer erachter."

Daarnaast doet Albers iets wat veel rijke mensen doen: investeren in vastgoed. Hij heeft meerdere panden en lofts in zijn bezit die hij verhuurt aan anderen. Hiermee zorgt hij voor een passief inkomen. Erg slim!


Hoeveel verdient Christijan Albers per maand?

Christijan Albers heeft het goed voor elkaar. Zo goed, dat hij een vermogen heeft in de miljoenen. Maar wat is tegenwoordig zijn salaris per maand? We weten dat hij een vaste analist is bij Viaplay. Maar welk loonstrookje hoort hierbij? Helaas is dit niet bekend. Wat we wel weten is dat dit genoeg is om riant van te blijven leven in Monaco.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Christijan Albers?

Het vermogen van Christijan Albers wordt geschat op zo'n 25 miljoen euro. 

Wat is het salaris van Christijan Albers?

Het salaris van Christijan Albers is helaas onbekend.

Is Christijan Albers miljonair?

Met een geschat vermogen van 25 miljoen euro is Christijan Albers zeker weten miljonair.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>