Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 06/01/2023

Fans van de Formule 1 zullen hem ongetwijfeld kennen, Christian Horner. Hij is de huidige teammanager van het Red Bull Racing Formula One team, en dat doet hij al sinds 2005. De F1-teams staat erom bekend dat ze een riant salaris betalen aan alle belangrijke schakels. Wat is dan het vermogen en salaris van Christian Horner? Dat vertellen we je hier!

Naam

Christan Horner

Geschat vermogen

€50 miljoen

Geboortedatum

16-11-1973

Jaarlijks inkomen / salaris

€10 miljoen

Beroep

Teammanager Red Bull Racing

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Formule 1


Wat is het vermogen van Christian Horner?

Het precieze vermogen van Christian Horner wordt geschat op ongeveer 50 miljoen euro. Dit bizar hoge bedrag heeft Horner bij elkaar verdiend door zijn tijd als F1-coureur, maar daarna begon het echte geld pas te komen toen hij bij Red Bull Racing aan de slag ging als teammanager.

Leuke weetjes over Christian Horner

  • Christian Horner is eigenaar van het Formule 3000-team Arden International. 
  • Zowel met Sebastien Vettel als Max Verstappen is Christian Horner kampioen geworden.

Wie is Christian Horner?

Christian Horner is geboren op 16 november, 1973 en is dus 48 jaar oud. Al van jongs af aan spatte de passie voor racen er vanaf bij de jonge Brit. Hij was een talentvolle karter, en in 1991 verdiende hij een scholarship bij Formula Renault. Zijn talent werd na een jaar gelijk zichtbaar toen hij het British Formula Renault Championship won, als enige ‘rookie’ in de competitie.

Door de jaren heen werd Christian Horner steeds beter in racen, en uiteindelijk groeide hij door naar de FIA F3000 competitie. Hij richtte met geleend geld van zijn vader zijn eigen team op, genaamd Arden. Hij haalde de oprichter van P1 Motorsport, Roly Vincini, over om race engineer te worden bij Arden, en kocht een tweedehands trailer van Helmut Marko. Deze slimme investeringen zeggen veel over het ondernemende brein van Christian Horner.

Het team van Christian Horner, Arden, werd in 1998 versterkt door de Belgische coureur Kurt Mollekens. Later kwam ook de coureur Juan Pablo Montoya het team versterken. Christian Horner besefte toen dat hij niet dezelfde commitment kon tonen als zijn teamgenoten, waarop hij besloot een stap terug te nemen en zelf niet meer te racen. Hierna werd Christian Horner pas echt succesvol als team manager; eerst van Arden, maar later van Red Bull. Daar verdient hij nog altijd het grote geld, wat dus allemaal begon bij slimme investeringen met een lening van zijn vader.


Waar heeft Christian Horner zijn vermogen aan verdiend?

Christian Horner was al een redelijk succesvolle coureur, maar pas toen hij stopte met zelf racen en teammanager werd bij Red Bull verdiende hij zijn miljoenen vermogen bij elkaar. Zijn skills als manager en investeerder bleken dus wat hoger te liggen dan autorijden, wat leidt tot zijn bizarre vermogen.


Hoeveel verdiende Christian Horner per maand?

Het salaris van Christian Horner is openbaar gemaakt door de F1: Red Bull Racing betaalt hem per jaar 10 miljoen dollar, wat dus neerkomt op ongeveer850.000 per maand. Een flinke som geld, maar met zijn succesvolle teamleiding heeft hij het team natuurlijk ook genoeg opgeleverd.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Christian Horner?

Het vermogen van Christian Horner wordt geschat op €50 miljoen. 

Wat is het salaris van Christian Horner?

Het jaarlijkse salaris van Christian Horner wordt geschat op €10 miljoen.

Is Christian Horner miljonair?

Met een geschat vermogen van €50 miljoen is Christian Horner zeker miljonair.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>