Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

Wat is het vermogen van Chris Stoffer? 

Duik met ons mee in de financiële wereld van Chris Stoffer, het SGP-Tweede Kamerlid bekend om zijn principiële politieke standpunten.

Dit artikel belicht de vermogensvraag: hoe staat het met de financiën van deze politicus die zijn carrière wijdt aan publieke dienstverlening?

Benieuwd naar het Vermogen van Chris Stoffer? Onderaan deze pagina vind je het (verrassende) antwoord!


Wie is Chris Stoffer?

Chris Stoffer is een Nederlandse politicus die sinds 2018 deel uitmaakt van de Tweede Kamer der Staten-Generaal, vertegenwoordigend de Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP). Hij werd geboren op 25 april 1974 in Nieuwer ter Aa.

Voordat hij toetrad tot de Tweede Kamer, werkte Stoffer bij de sociale werkvoorziening van de Utrechtse gemeente Veenendaal en later als directeur van een organisatie die zich bezighoudt met arbeidsparticipatie, wat duidt op zijn interesse en achtergrond in sociale zaken en werkgelegenheid.

Als Kamerlid heeft Stoffer zich met name ingezet op het gebied van sociale zaken, defensie en binnenlandse zaken.

Stoffer staat bekend om zijn betrokkenheid bij en inzet voor christelijke waarden en normen, die hij vanuit zijn geloofsovertuiging en partijlijn naar voren brengt in zijn politieke werk.

De SGP is de oudste politieke partij van Nederland en staat bekend om haar conservatieve en christelijke standpunten, vooral gericht op de protestantse bevolking.

Chris Stoffer houdt zich in de Kamer onder andere bezig met vraagstukken rondom defensie, sociale zekerheid en arbeidsmarktbeleid, en heeft de reputatie een bedachtzaam en principieel politicus te zijn.

Als Kamerlid heeft Stoffer zich met name ingezet op het gebied van sociale zaken, defensie en binnenlandse zaken.


Waar heeft Chris Stoffer zijn vermogen mee verdiend?

Chris Stoffer heeft z'n knaken voornamelijk verdiend door zijn baan als Kamerlid. Zo'n politieke post komt natuurlijk met een steady salaris.

Maar voordat hij in Den Haag aan de slag ging, was Chris al druk bezig bij een sociale werkplaats en als directeur van een bedrijf voor arbeidsparticipatie.

Die jobs zullen ook wel een leuk centje hebben opgeleverd.

Verder, als Chris een beetje heeft belegd of gespaard, dan heeft 'ie daar waarschijnlijk ook wel wat mee binnen geharkt.

Maar ja, zonder dat we z'n bankafschriften kunnen inzien, blijft het gissen naar hoeveel hij precies heeft en waar het allemaal vandaan komt. En laten we niet vergeten: alles wat 'ie naast de politiek doet, moet 'ie netjes opgeven om belangenverstrengeling te voorkomen.


Hoeveel verdient Chris Stoffer per maand?

Het precieze maandsalaris van Chris Stoffer als individueel Tweede Kamerlid is niet specifiek openbaar, maar het standaardsalaris voor een Kamerlid in Nederland kan als richtlijn dienen.

In 2024 kan een kamerlid een bruto jaarsalaris van ongeveer €124.000 ontvangen, inclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering.

Dat komt neer op een bruto maandinkomen van ongeveer €10.000.

Uiteraard is het bedrag dat je netto overhoudt lager na aftrek van belastingen en sociale bijdragen, en dit netto bedrag is afhankelijk van iemands persoonlijke fiscale situatie.

Stoffer, die niet de extra verantwoordelijkheden van een fractievoorzitter draagt zoals Rob Jetten bij D66, zou geen aanspraak maken op de extra vergoedingen die normaal gesproken met zo'n positie gepaard gaan.


Wat is het vermogen van Chris Stoffer?

Over het saldo op de rekening van Chris Stoffer kunnen we alleen maar speculeren.

Zoals het voor de meeste Nederlandse politici geldt, is het voor Chris niet verplicht om zijn financiële details - zoals zijn banksaldo of investeringen - publiek te maken.

Dus, wat Chris naast zijn inkomsten als Tweede Kamerlid heeft vergaard, blijft voor ons verborgen.

We snappen allemaal dat een Kamerlid een prima salaris verdient. Echter, wat Chris met dat geld doet - of hij nu spaart, belegt, of iets totaal anders - dat houdt hij onder de pet.

Totdat Chris zelf kiest om inzicht te geven in zijn financiën, kunnen we alleen maar raden naar zijn werkelijke vermogen. En dat is zijn volste recht, of niet soms?

Leuke weetjes over Chris Stoffer

  • Voor zijn politieke carrière was hij directeur bij de Nijkerkse onderneming Timotheos en bekleedde hij diverse rollen bij de gemeente Veenendaal, waarmee hij een achtergrond heeft in zowel het bedrijfsleven als de publieke sector.
  • Chris Stoffer is sinds maart 2018 actief als Tweede Kamerlid namens de Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP), waar hij zich vooral richt op thema’s als defensie, sociale zaken en verkeer.

Naam

Chris Stoffer

Geschat vermogen

Onbekend

Geboortedatum

19-10-1974

Jaarlijks inkomen / salaris

> €124.000

Beroep

Politicus

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Politiek


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Chris Stoffer?

Het vermogen van Chris Stoffer is helaas onbekend.

Wat is het salaris van Chris Stoffer?

Het salaris van Chris Stoffer komt neer op minimaal €124.000 per jaar. 

Is Chris Stoffer miljonair?

Het is helaas onduidelijk of Chris Stoffer daadwerkelijk miljonair is. 

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>