Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

Wat is het vermogen van Charles Leclerc? In dit artikel ga ik je meer vertellen over deze uitzonderlijke F1-coureur, wat zijn vermogen is en waar hij dit mee verdiend heeft.

Ben jij benieuwd naar het vermogen van Charles Leclerc? Je leest het hier!

Naam

Charles Leclerc

Geschat vermogen

€125 miljoen

Geboortedatum

16-10-1997

Jaarlijks inkomen / salaris

€2.5 miljoen

Beroep

F1-coureur

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Formule 1


Wat is het vermogen van Charles Leclerc?

Op internet worden er verschillende schattingen gemaakt rondom het vermogen van Charles Leclerc, maar de meest betrouwbare schatting komt neer op een totaal vermogen van zo'n €125 miljoen. 

Leuke weetjes over Charles Leclerc

  • Leclerc maakte tijdens de coronapandemie, toen alle F1-races platlagen, een korte overstap naar het streamen van Fortnite op Twitch, waarbij hij zo'n 850.000 volgers wist te behalen
  • Charles en Max Verstappen waren al tijdens het karten grote concurrenten, en nu in de Formule 1 alweer

Wie is Charles Leclerc?

Charles Leclerc is een Monegaskische Formule 1-coureur van 1,80 meter hoog. Op 16 oktober 1997 werd hij geboren in Monte Carlo, dit ligt in Monaco. Leclerc begon al op een vrij jonge leeftijd met karten.

In 2005 won hij al verschillende Franse kampioenschappen en in 2013 racete hij zelfs al tegen Max Verstappen. 

In 2014 maakte hij een overstap naar de single seaters en eindigde hij op de tweede plaats bij de Formule Renault 2.0. Vervolgens maakte hij in 2015 een overstap naar de Europese kampioenschap in de Formule 3.

Hij bleef maar overwinningen boeken, met als gevolg dat hij in 2016 de functie van ontwikkelingscoureur van Haas en Ferrari kreeg bij Ferrari Driver Academy.

Leclerc maakte zijn debuut in de Formule 1 in 2018 bij het team van Sauber, dat tegenwoordig Alfa Romeo Racing heet. In 2019 stapte hij over naar het team van Ferrari, waar hij momenteel nog steeds rijdt.

Charles Leclerc heeft op het moment geen openlijke bekende relatie, wel gaan er geruchten rond dat hij een nieuwe potentiële liefde op het oog heet.

Dit is Alexandra Saint Mleux, studente kunstgeschiedenis in Frankrijk. Hij heeft tot eind 2022 een relatie gehad met Charlotte Siné die ongeveer drie jaar heeft geduurd.

Charles Leclerc is het petekind van de voormalig Formule 1 coureur Jules Bianchi. Hij begon zijn karting carrière in 2005, toen hij in het Franse PACA-kampioenschap won.

Leclerc is in zijn geboortestad Monaco blijven wonen. Hij is in de nabijgelegen wij La Condamine opgegroeid en het was zijn droom om hier in de buurt te kunnen blijven wonen. Monaco blijft zijn thuisbasis ondanks de vele circuits over de hele wereld.


Waar heeft Charles Leclerc zijn vermogen mee verdiend?

Leclerc staat bekend om zijn indrukwekkende prestaties en overwinningen en wordt beschouwd als een van de jonge talenten in de Formule 1 wereld.

Zijn vermogen heeft hij verdiend door alle prestaties die hij al vanaf jonge leeftijd heeft bereikt. Hier lees je in het stukje "Wie is Charles Leclerc" meer over.


Hoeveel verdient Charles Leclerc per maand?

Charles Leclerc verdient volgens internet gemiddeld 30.000 euro per dag. Dit is omgerekend voor Charles Leclerc een salaris van 211.000 euro per maand.

Met dit salaris behoort hij tot de zes best betaalde autocoureurs. Wat opvalt is dat hij ruim twee miljoen euro meer verdient dan zijn teamgenoot Carlos Sainz.

Ik hoop je voldoende geïnformeerd te hebben over het vermogen van Charles Leclerc, over de persoon die hij is, hoeveel hij per maand verdient en waar hij zijn vermogen mee verdiend heeft.

FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Charles Leclerc?

Het vermogen van Charles Leclerc wordt geschat op €125 miljoen

Wat is het salaris van Charles Leclerc?

Het salaris van Charles Leclerc wordt geschat op €211.000 per maand.

Is Charles Leclerc miljonair?

Ja, met een geschat vermogen van €125 miljoen is Charles Leclerc absoluut miljonair.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>