• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Vermogens
  • /
  • Het vermogen van Charlene de Carvalho Heineken [2024 update]
 Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 06/01/2023

Jarenlang staat ze al op de nummer 1 positie van de Quote 500: Charlene de Carvalho Heineken is de rijkste persoon van Nederland. Ook internationaal doet Charlene Heineken het goed, zo is ze een van de rijkste vrouwen ter wereld. 

In dit artikel gaan we je meer vertellen over Charlene Heineken. Wie is Charlene de Carvalho Heineken precies? Wat is het vermogen van Charlene de Carvalho Heineken? En hoe werd Charlene de Carvalho Heineken eigenlijk zo rijk?

Naam

Charlene Heineken

Geschat vermogen

€13,5 miljard. 

Geboortedatum

30-06-1954

Jaarlijks inkomen / salaris

onbekend

Beroep

Directeur Heineken

Geslacht 

Vrouw

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Heineken


Wat is het vermogen van Charlene de Carvalho Heineken?

Het totale vermogen van Charlene de Carvalho Heineken wordt geschat op 13,5 miljard euro. Hiermee is Charlene de Carvalho Heineken veruit de rijkste Nederlander van dit moment. Ook internationaal doet ze het goed, zo staat ze op de Forbes lijst op plek 121 van rijkste mensen ter wereld. 

Leuke weetjes over Charlene de Carvalho Heineken

  • Charlene de Carvalho-Heineken heeft 23% van de aandelen van Heineken in haar bezit.
  • Bij het overlijden van haar vader in 2002 erfde De Carvalho diens aandelenpakket met een toenmalige waarde van € 3,7 miljard, waardoor ze grootaandeelhouder werd van Heineken.
  • Vanaf 2017 staat Charlene Heineken al op een nummer 1 positie in Quote 500. 

Wie is Charlene de Carvalho-Heineken?

Charlene de Carvalho-Heineken is grootaandeelhouder en directeur van de Heineken Holding. Charlene de Carvalho-Heineken is de dochter van de bekende Freddy Heineken. 

In het jaar 1954 werd Charlene de Carvalho-Heineken geboren in Amsterdam. In haar studenten tijd koos ze voor een studie rechten een de Universiteit Leiden. In 1975 behaalde zij haar diploma en vervolgens duurde het een aantal jaar voordat zij betrokken raakte bij Heineken.

In 1988 werd Charlene de Carvalho-Heineken lid van het bestuur binnen Heineken. In 2002 overleed Freddy Heineken, dit zorgde ervoor dat Charlene de Carvalho-Heineken in 1 klap grootaandeelhouder van Heineken werd. Zij erfde een aandelen pakket wat op dat moment maar liefst 3,7 miljard euro waard was. 

Charlene de Carvalho-Heineken is niet graag in de media en je ziet haar dan ook niet vaak in publieke ruimtes spreken. Ze is in 1983 getrouwd met Michel de Carvalho en woont inmiddels al jaren in Londen. Samen hebben ze 5 kinderen waarvan Alexander in 2013 is voorgedragen als niet-uitvoerend lid binnen de Heineken Holding.


Waar heeft Charlene Heineken haar geld mee verdient?

Charlene Heineken is sinds 1988 actief binnen het gigantische Heinekenconcern. Na het overlijden van Freddy Heineken ontving Charlene Heineken in 1x een aandelenpakket met een ongekende waarde en vandaag de dag heeft Charlene Heineken zo'n 23% van de aandelen van Heineken in haar bezit.

Heinekenholding is wereldwijd een van de grootste bedrijven op het gebied van dranken. Zo wist het bedrijf afgelopen jaar (2022) maar liefst 3,3 miljard euro winst over te houden.

Met 23% van de aandelen in haar bezit verdient Charlene Heineken dus een aardige boterham en ontvangt zij jaarlijks flink wat dividend. 


Hoeveel verdient Charlene Heineken per maand?

Het salaris van Charlene Heineken is niet bekend. Charlene Heineken is directeur van de Heineken Holding en houdt zich dus bezig met de dagelijkse werkzaamheden binnen Heineken. Naast deze baan bezit ze ook 23% van de aandelen binnen Heineken en is ze dus groot aandeelhouder.

Dit zorgt ervoor dat Charlene Heineken een net worth van 13,5 miljard euro. We kunnen ons voorstellen dat hier elk jaar een flink vermogen bij komt dankzij de dividenduitkeringen vanuit Heineken. 


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Charlene Heineken?

Het geschatte vermogen van Charlene Heineken bedraagt €13,5 miljard. 

Wat is het salaris van Charlene Heineken?

Helaas is het precieze salaris van Charlene Heineken niet bekend.

Is Charlene Heineken miljonair?

Ja, Charlene Heineken is een van de rijkste vrouwen ter wereld en heeft een geschat vermogen van 13,5 miljard euro hiermee is ze dus miljardair.  

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>