Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

Wat was het vermogen van Cees Engel voordat hij overleed? Cees Engel was een Nederlandse vastgoedondernemer en voormalig eigenaar van camping Fort Oranje. In dit artikel lees je alles over Cees Engel vermogen.

Naam

Cees Engel

Geschat vermogen

Onbekend

Geboortedatum

04-05-1944 geb. - 14-09-2022 overl.

Jaarlijks inkomen / salaris

Onbekend

Beroep

Campinguitbater

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Vastgoed


Wat was het vermogen van Cees Engel?

Het is niet bekend wat het vermogen van Cees Engel is. Wel is volgens meerdere bronnen bekend dat hij miljonair was.

Hoewel hij een prominente figuur is in de vastgoedbranche en in het nieuws is geweest vanwege zijn campings, zijn er geen betrouwbare bronnen die zijn netto waarde schatten. Het is dus niet mogelijk om met zekerheid te zeggen hoeveel hij waard is.

Leuke weetjes over Cees Engel

  • Cees Engel verhuisde naar België, omdat hij - in zijn eigen woorden - de Nederlandse dictatuur wilde ontvluchten
  • Cees Engel is de beruchte vader van de nog meer beruchte Willem Engel 

Wie was Cees Engel?

Cees Engel was een Nederlandse vastgoedondernemer en eigenaar van de beruchte camping Fort Oranje in Zundert, Noord-Brabant.

Hij was al jarenlang in het nieuws vanwege de juridische problemen rondom de camping. Engel staat bekend als een controversieel figuur en is vaak in conflict met de overheid.

Cees Engel was een zeer eigenzinnige man die er niet voor terugdeinsde om zijn mening te geven. Hij had een sterke overtuiging dat mensen vrij moeten zijn om te leven zoals ze willen en dat de overheid zich daar niet mee moet bemoeien. Dit was dan ook een belangrijke reden waarom hij vaak in conflict is met de autoriteiten.


Waar had Cees Engel zijn vermogen mee verdiend?

Cees Engel had zijn fortuin verdiend in de vastgoedsector. Naast zijn bekende camping Fort Oranje, had hij meerdere vastgoedprojecten ontwikkeld en bezat hij diverse panden.

Zo was hij onder andere betrokken bij de ontwikkeling van het winkelcentrum Hoge Vucht in Breda en bezat hij ook panden in Amsterdam. Ook had hij geïnvesteerd in andere ondernemingen, zoals de Nederlandse tak van het Amerikaanse bedrijf Budget.

Echter had Cees Engel ook veel geld geïnvesteerd in Fort Oranje, wat hem niet alleen geld heeft opgeleverd, maar ook veel kosten met zich mee heeft gebracht. Zo was hij jarenlang in een juridische strijd verwikkeld met de gemeente Zundert over de sluiting van de camping.

Cees Engel had Fort Oranje in 1999 gekocht. Destijds was de camping nog een rustige plek waar vooral veel ouderen kwamen. In de loop der jaren veranderde dit echter en werd de camping steeds meer een toevluchtsoord voor mensen die nergens anders terecht konden.

Dit leidde uiteindelijk tot veel problemen, waardoor de camping berucht werd. Cees Engel heeft geprobeerd om de problemen op te lossen en heeft de camping diverse keren proberen te verkopen.

 Echter slaagde hij daar niet in, mede door de slechte reputatie van de camping. Uiteindelijk heeft hij de camping verkocht aan de gemeente Zundert voor 1 miljoen euro.


Hoeveel verdiende Cees Engel per maand?

Het is onbekend hoeveel Cees Engel per maand verdiende. Aangezien zijn vermogen onbekend is en hij een eigenaar van verschillende bedrijven is, is het lastig om zijn exacte inkomsten te bepalen.

Het is mogelijk dat hij naast zijn vastgoedactiviteiten ook nog andere inkomsten had, zoals bijvoorbeeld uit nevenactiviteiten. Het Cees Engel salaris is echter onbekend.


FAQ

Wat was het geschatte vermogen van Cees Engel?

Het vermogen van Cees Engel is helaas onbekend.

Wat was het salaris van Cees Engel?

Ook het salaris van Cees Engel is onbekend.

Is Cees Engel miljonair?

Hoewel zijn salaris en vermogen onbekend is, vermeldden meerdere bronnen dat Cees Engel wel degelijk miljonair was. Zo verkocht hij camping Fort Oranje voor 1 miljoen euro aan de gemeente Zundert. 

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>