Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

Wat is het vermogen van Carlos Alcaraz? Carlos Alcaraz is een van de meest getalenteerde tennisspelers ter wereld.

Hier lees je meer over deze Spaanse tennisser en waar je hem van kent. Waar woont hij en hoeveel heeft hij tot nu toe tijdens zijn carrière verdiend. 

Naam

Carlos Alcaraz

Geschat vermogen

€15.5 miljoen

Geboortedatum

05-05-2003

Jaarlijks inkomen / salaris

Onbekend

Beroep

Tennisser

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Sportwereld / sponsordeals


Wat is het vermogen van Carlos Alcaraz?

Carlos Alcaraz verdient zijn geld als professioneel tennisspeler en via enkele grote sponsorcontracten bij onder meer Nike, Rolex en BMW.

Toe en met 2022 verdiende hij hiermee bijna veertien miljoen dollar. Tot aan 23 maart 2023 is hier ruim 1,5 miljoen dollar bovenop gekomen. 

Leuke weetjes over Carlos Alcaraz

  • In 2022 werd Carlos officieel de nummer 1 tennisser van de wereld
  • Carlos Alcaraz heeft een gigantische sponsordeal met Nike ter waarde van zo'n €14 miljoen

Wie is Carlos Alcaraz?

Carloz Alcaraz, geboren in 2003, is een Spaanse professionele tennisspeler. Op zijn 19e jaar won hij de US-open, een van de vier Grand Slams en werd hierdoor de jongste speler die op de wereldranglijst de nummer 1 positie haalde.

Hij debuteerde in op 16-jarige leeftijd tijdens het ATP Toernooi van Rio de Janeiro en haalde in 18-jarige als jongste tennisser de mondiale top 100 van mannelijke tennisspelers.

Hij wordt gezien als een van de meest getalenteerde jonge tennisspelers en de opvolger van tennislegendes zoals zijn landgenoot Rafael Nadal, de Zwitser Roger Federer en de Serviër Novak Djokovic.

Hij is een allround tennisser die op alle soorten ondergrond uit de voeten kan. Zijn spel kenmerkt zich door een agressieve speelstijl vanaf de baseline, met opvallend veel winnaars via zijn forehand. Hij is buitengewoon atletisch en beschikt over zeer snel voetenwerk.

Hoewel niet officieel, lijkt de Spaanse tennisster Maria Gonzales Giminez zijn vriendin te zijn. Beiden zijn afkomstig uit de stad Murcia.

Op de Instagrampagina van Carlos staat een foto van beide waarop ze elkaar kussen, plus de tekst 'Te echo de menes', wat 'Ik mis je' betekent.

Carlos Alcaraz leerde tennissen bij de Real Sociedad Club de Campo de Murcia. Zijn vader is de directeur van deze tennisacademie. Hij heeft drie broers en zussen.

In 2018 verhuisde hij naar een eenvoudig hout huisje van 90 vierkante meter op het terrein van de tennisacademie van zijn trainer Juan Carlos Ferrero, vlak bij Hotel Rural in Alicante.

Vier jaar later is dit nog steeds zijn officiële adres, hoewel hij voldoende verdiend om zeer luxe te wonen. Op dit terrein wonen meer profspelers en zijn alle faciliteiten aanwezig om te trainen en de beste verzorging te krijgen.


Waar heeft Carlos Alcaraz zijn vermogen mee verdiend?

Krijgt Carlos Alcaraz salaris? Als professioneel tennisspeler verdient hij prijzengeld door deelname aan tennistoernooien.

Als een van de beste spelers ter wereld mag hij aan alle prestigieuze wedstrijden deelnemen, waaraan een groot prijzengeld is gekoppeld.

Daarnaast heeft hij enkele meerjarige sponsorcontracten, die miljoenen waard zijn. Hij maakt zelf onkosten omdat hij zelf onder meer zijn coach en fysiotherapeut betaald. 


Hoeveel verdient Carlos Alcaraz per maand?

Carloz Alcazar heeft geen maandloon. Zijn inkomsten hangen af van zijn resultaten op de tennisbaan. Zo verdiende hij voor zijn winst op de US Masters een bedrag van 2.600.000 dollar. 


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Carlos Alcaraz?

Het vermogen van Carlos Alcaraz wordt zo rond de €15.5 miljoen geschat.

Wat is het salaris van Carlos Alcaraz?

Het is onduidelijk wat het maandsalaris van Carlos Alcaraz is. 

Is Carlos Alcaraz miljonair?

Ja, met een geschat vermogen van €15.5 miljoen is Carlos Alcaraz absoluut miljonair.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>