Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

Bob Marley staat vooral bekend als iemand die zich absoluut geen zorgen maakte. Die boodschap verspreidde hij dan ook graag in zijn nummers, die voor miljoenen wereldwijd nog altijd een bron van inspiratie en rust zijn.

Verdiende Bob Marley een beetje goed met zijn relaxte werkhouding?

Wat was zijn vermogen?

Ontdek het in dit artikel!

Naam

Bob Marley

Geschat vermogen

€30 miljoen

Geboortedatum

06-02-1945 - 11-04-1981

Jaarlijks inkomen / salaris

Onbekend

Beroep

Zanger

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Muziekwereld


Wat is het vermogen van Bob Marley?

Bob Marley is zo bekend dat het onmogelijk voor hem zou zijn om geen groot vermogen te hebben. Dat is ook niet het geval - de Jamaicaanse zanger had ten tijde van zijn overlijden in 1981 een vermogen van ruim 30 miljoen euro.

Dat lijkt ons meer dan genoeg voor de ‘Don’t you worry about a thing’ lifestyle, waar hij om bekend stond!

Leuke weetjes over Bob Marley

  • Bob Marley heeft een ster op de Hollywood Hall of Fame
  • Bob Marley's zoon, Ziggy Marley, treedt nog steeds op met de muziek van zijn vader

Wie is Bob Marley?

Ken je Bob Marley niet? Dat vinden we lastig te geloven. Hij is de bekendste Jamaicaanse zanger aller tijden en wordt zelfs 40 jaar na zijn overlijden nog steeds gezien als bron van rust en inspiratie voor vele mensen wereldwijd.

Hij draagt de bijnaam ‘King of Raggae’ en was de belangrijktse schakel in het bekend worden van Raggae over de hele wereld.

Hoewel Bob Marley een overtuigd Christen was - zo sterk zelfs dat hij weigerde zijn teen te amputeren, waarin een kwaadaardige tumor werd geconstateerd die later zijn dood zou betekenen - staat hij voor velen tevens bekend als één van de eerste celebrities die openbaar uitkwam voor het gebruik van wiet.

Dit deed hij niet per se recreatief, maar uit medicinale en rituele overtuigingen vanuit het rastafarisme.

Daar heeft wiet een religieuze betekenis, en gelooft men sterk in de helende werking ervan. Ook draagt het volgens velen bij aan betere spirituele inzichten in de wereld en je eigen bewustzijn.

In de jaren zeventig brak Bob Marley (al op wat latere leeftijd) door met hits als No Woman, No Cry en I Shot the Sherrif.

Samen met zijn vrouw Rita Marley is hij bekend geworden als het ultieme symbool van de Rastafari-beweging, die al eerder groot was geworden in Jamaica zelf. In 1981 stierf Marley aan de gevolgen van kanker.

Zijn laatste album, Legend, werd na zijn dood gecompileerd en wordt nog steeds miljoenen keren per maand gestreamd. De naam lijkt ons dus wel bijpasselijk.


Waar heeft Bob Marley zijn vermogen aan verdiend?

Zoals iedere artiest heeft Bob Marley zijn vermogen grotendeels verdiend aan zijn muziek. Deels door optredens, anderzijds door de verkoop van zijn albums.

Jammer genoeg voor hem heeft hij maar 12 jaar van ècht succes kunnen genieten - niet lang na zijn doorbraak in de jaren 70 werd hij namelijk al ernstig ziek.


Hoeveel verdient Bob Marley per maand?

Bob Marley heeft op latere leeftijd nooit een vaste baan gehad, en verdiende daardoor geen vast maandsalaris. Met zijn albumverkoop heeft hij echter meer dan genoeg geld verdiend om lekker rustig aan te doen. Ook concerten waren voor hem een bron van inkomsten.


FAQ

Wat was het geschatte vermogen van Bob Marley?

Het vermogen van Bob Marley werd geschat op €30 miljoen.

Wat was het salaris van Bob Marley?

Het salaris van Bob Marley was helaas onbekend.

Is Bob Marley miljonair?

Ja, met een geschat vermogen van €30 miljoen was Bob Marley zeker miljonair.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>