Benieuwd naar het riante vermogen van Björn Kuipers? Op het veld floot hij de sterren van de hemel en hij heeft hier een aardig zakcentje aan overgehouden. Wat dacht je bijvoorbeeld van het fluiten van een Champions League finale?

Als één van de bekendste Nederlandse scheidsrechters ooit zal zijn vermogen zeker niet verkeerd zijn. Daarom zijn we op onderzoek uitgegaan en kunnen we je vertellen wat het vermogen van Björn Kuipers ongeveer is!

Naam

Björn Kuipers

Geschat vermogen

14,5 miljoen

Geboortedatum

28-03-1973

Jaarlijks inkomen / salaris

480.000 per jaar

Beroep

Franchise-houder

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Scheidsrechter / ondernemen


Wat is het vermogen van Björn Kuipers?

Oud-scheidsrechter Björn Kuipers heeft met al zijn gefloten wedstrijden een flink vermogen van zo’n 14,5 miljoen euro bij elkaar verzameld. Het grootste gedeelte hiervan komt voort uit het fluiten van internationale wedstrijden, zoals Champions League- en WK- duels. Ook verdiende Björn Kuipers bij als filiaalmanager van twee Jumbo-supermarkten.

Leuke weetjes over Björn Kuipers

  • In zijn carrière als topscheidsrechter heeft Björn Kuipers 43 rode kaarten uitgedeeld.
  • Björn Kuipers heeft wel twee supermarkten in zijn bezit. 

Wie is Björn Kuipers?

Björn Kuipers is één van de bekendste - zo niet de bekendste scheidsrechter - die Nederland ooit heeft gekend. Hij werd geboren in Oldenzaal op 28 maart 1973 en floot al vanaf jongs af aan wedstrijden op amateurniveau. 

Zijn autoriteit op het veld ging niet onopgemerkt en daardoor werd hij in 2005 opgeroepen om scheidsrechter te worden in de Eredivisie. Nog geen vier jaar later verdiende Björn Kuipers een plekje binnen de hoogste klasse van de Europese voetbalbond.

Dit houdt in dat hij wedstrijden op continentaal niveau mag fluiten. Dat begon bij wedstrijden op het Europees Kampioenschap 2012. Samen met grensrechters Sander van Roekel en Erwin Zeinstra, en extra assistenten Pol van Boekel en Richard Liesveld (die inmiddels zelf op hoog niveau fluiten) leidde hij de wedstrijd tussen Ierland en Kroatië.

Vanaf dat moment was Björn Kuipers niet meer weg te denken uit het arbitragelandschap. Hij mocht nog honderden wedstrijden fluiten, en werd binnen de Eredivisie vaak toegewezen aan topwedstrijden tussen Ajax, PSV of Feyenoord.

Naast scheidsrechter was Björn Kuipers ook franchise-ondernemer van twee Jumbo filialen in zijn eigen woonplaats, Oldenzaal. Ook een haarstudio is onderdeel van zijn imperium. Kuipers staat bij deze bedrijven, net als in het veld, bekend als een autoritaire maar toch zeer vriendelijke en gezellige man - een leuke baas, volgens veel medewerkers.


Waar heeft Björn Kuipers zijn vermogen aan verdiend?

Björn Kuipers heeft het grootste gedeelte van zijn vermogen verdiend als scheidsrechter bij belangrijke internationale wedstrijden. Dit betaalt namelijk veel beter uit dan een gemiddelde Eredivisiewedstrijd - één pot op het EK is goed voor zo’n €25.000,-. Tel al deze wedstrijden bij elkaar op en je komt uit op een gigantisch vermogen van miljoenen euro’s!

Gelukkig heeft Kuipers met zijn ondernemingen buiten het voetbal een flinke buffer opgebouwd. Zijn supermarktvestigingen zijn nog eens goed voor tientallen euro’s extra inkomsten voor Kuipers - iets wat goed van pas komt aangezien zijn carrière als scheidsrechter voorbij is.


Hoeveel verdient Björn Kuipers per maand?

Björn Kuipers verdient met zijn werk als scheidsrechter in Nederland een vast maandbedrag dat gelijk is aan een modaal maandsalaris. Daarbovenop ontvangt hij nog eens 3340 euro per wedstrijd als hij de leiding geeft, en als VAR 1630,- per wedstrijd.

Ervan uitgaande dat Björn Kuipers 4 wedstrijden per maand fluit en nog eens 3 wedstrijden als VAR aanwezig is, komen we uit op een maandsalaris van ruim 40.000,- (!) euro per maand. Toen Kuipers nog wedstrijden voor de UEFA floot, waren deze bedragen nog hoger - één wedstrijd op het EK levert de toparbiter zo’n 25.000 euro op.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Björn Kuipers?

Het geschatte vermogen van Björn Kuipers komt neer op zo'n 14,5 miljoen euro.

Wat is het salaris van Björn Kuipers?

Het salaris van Björn Kuipers komt neer op zo'n 40.000 euro per maand. Daar komt zijn salaris als franchise-ondernemer nog bij

Is Björn Kuipers miljonair?

Met een geschat vermogen van 14,5 miljoen is Björn Kuiper zeker miljonair!

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>