Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

Wat is het vermogen van Bill Gates? 

Deze wereldberoemde CEO staat al jaren bekend als een van de invloedrijkste personen in de wereld. Met zijn Microsoft heeft hij de computer voor iedereen in de wereld toegankelijk gemaakt.

En daar komt natuurlijk een enorm kapitaal bij kijken.

Hoeveel verdient hij nu eigenlijk precies? En wat doet hij dan met dat geld?

In dit artikel ontdek je het vermogen van Bill Gates en hoe hij daartoe is gekomen. Meer weten? Lees dan verder!

Naam

Bill Gates

Geschat vermogen

€120 miljard

Geboortedatum

10-08-1960

Jaarlijks inkomen / salaris

€12

Beroep

CEO Microsoft

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

CEO / investeren


Wat is het vermogen van Bill Gates?

Het precieze vermogen van Bill Gates varieert afhankelijk van de waarde van zijn beleggingen en andere activa, en ook van de wisselkoersen.

Volgens de Forbes real-time netto vermogensmeter wordt het vermogen van Bill Gates geschat op ongeveer

120 miljard dollar in januari 2023. 

Dit maakt hem een van de rijkste mensen ter wereld.

Het grootste deel van zijn vermogen komt uit zijn aandelen in Microsoft, maar hij heeft ook belangen in andere bedrijven en investeringsfondsen.

Leuke weetjes over Bill Gates

  • Bill Gates heeft ooit in de gevangenis gezet in Albuquerque, New Mexico, wegens een verkeersovertreding 
  • De Bill & Melinda Gates Foundation is de grootste non-profitorganisatie ter wereld
  • Bill Gates is ook eigenaar van het bedrijf Breakthrough Energies

Wie is Bill Gates?

Bill Gates is een zakenman en filantroop die bekend staat als een van de rijkste mensen ter wereld. Zijn vermogen wordt geschat op miljarden dollar, voornamelijk als gevolg van zijn aandeel in Microsoft, het bedrijf dat hij mede oprichtte. 

Hij was ook een van de eerste topbestuurders die zijn aandeel in het bedrijf verkocht en het grootste deel van zijn vermogen in verschillende beleggingsfondsen stopte.

Daarnaast heeft Bill samen met zijn vrouw Melinda een eigen stichting genaamd Bill & Melinda Gates foundation, met als focus gezondheid en onderwijs in ontwikkelingslanden.

Bill Gates heeft drie kinderen. Zijn oudste dochter, Jennifer Katharine Gates, is geboren in 1996. Zijn jongste dochter, Phoebe Adele Gates, is geboren in 2002. Zijn zoon, Rory John Gates, is geboren in 1999.

Bill en zijn vrouw Melinda zijn zeer betrokken bij het opvoeden van hun kinderen en proberen hen normale opvoeding te geven, ondanks hun enorme rijkdom. Ze hebben bijvoorbeeld hun kinderen aangemoedigd om dezelfde kansen te nemen als andere kinderen, zoals het uitvoeren van huishoudelijke taken, het werken voor geld, en het maken van eigen keuzes voor hun toekomstige opleidingen.

Daarnaast zijn de kinderen van Bill en Melinda Gates ook betrokken bij verschillende goede doelen via de Bill & Melinda Gates Foundation, waar de familie actief is en waar de kinderen ook bij geholpen hebben bij onderzoeken en projecten.


Waar heeft Bill Gates zijn geld mee verdiend?

Bill Gates heeft zijn vermogen voornamelijk verdiend door zijn werk bij Microsoft. Hij co-foundde het bedrijf in 1975 met Paul Allen, en heeft er jarenlang als CEO en grootaandeelhouder gewerkt.

Hij heeft zijn aandelen in Microsoft in de loop der jaren verkocht, maar heeft nog steeds een aanzienlijk belang in het bedrijf.

Naast zijn werk bij Microsoft, heeft Bill Gates ook geld verdiend door investeringen in andere bedrijven en fondsen.

Hij heeft bijvoorbeeld geld geïnvesteerd in bedrijven zoals Berkshire Hathaway, de holdingmaatschappij van Warren Buffett en diverse start-ups. Tot slot heeft hij geld verdiend via zijn fonds 'Cascade Investment LLC', dat eigendom is van hemzelf, waar hij zijn beleggingen via verwerkt.


Hoeveel verdient Bill Gates per maand?

Bill Gates heeft niet meer een maandelijks salaris als zoals de meeste mensen. Bill Gates is niet meer werkzaam als CEO van Microsoft en is ook geen actief bestuurder van het bedrijf meer.

Hij heeft zijn functies in de loop van de jaren stapsgewijs afgebouwd. Hij is een grootaandeelhouder in Microsoft, en verdient het grootste deel van zijn inkomen uit dividenden en de waardestijging van zijn aandelen. Ook heeft hij investeringen in andere bedrijven en fondsen.

Tijdens zijn actieve tijd als bestuurder en CEO van Microsoft heeft Bill Gates een aanzienlijk salaris ontvangen. Volgens openbare gegevens ontving hij in zijn laatste jaren bij Microsoft een basisjaarsalaris van $1,- dollar, hoewel hij aanzienlijke bonussen ontving en ook aandelenopties kreeg.

Nu steken Bill Gates en zijn vrouw Melinda hun tijd en vermogen voornamelijk in het leiden van de Bill & Melinda Gates Foundation, een privéstichting die zich inzet voor gezondheid en onderwijs in ontwikkelingslanden, waar zij geen betaalde functie hebben.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Bill Gates?

Het geschatte vermogen van Bill Gates komt neer op €120 miljard..

Wat is het salaris van Bill Gates?

Het salaris van Bill Gates bij Microsoft bedraagt een symbolische €1 per maand.

Is Bill Gates miljonair?

Ja, Bill Gates is met zijn geschatte salaris van €120 miljard zelfs een van de weinige miljardairs in de wereld. 

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>