Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 06/01/2023

Wat is het vermogen van Ben Mandemakers? Deze Nederlander die op een keurige plaats in de top 30 in de Quote500 staat kan je misschien wel kennen van.... bijna alle Nederlandse keukens? Jazeker - De Mandemakers Groep, DMG, is verantwoordelijk voor de productie en verkoop van keukens via bedrijven als Woonexpress, Keuken Kampioen of Piet Klerkx.

Maar hoe zit het nu met het Ben Mandemakers vermogen? Een notering in de Quote gebeurt niet zomaar. Genoeg reden om te onderzoeken hoe Ben Mandemakers nu is gekomen tot zijn vermogen. Meer weten? Lees dan verder!

Naam

Ben Mandemakers

Geschat vermogen

€1.5 miljard

Geboortedatum

Mei 1956

Jaarlijks inkomen / salaris

Onbekend

Beroep

CEO

Geslacht 

Man

Hoe heeft zij haar geld verdiend?

Keukens / auto's / investeringen


Wat is het vermogen van Ben Mandemakers?

Het vermogen van Ben Mandemakers wordt geschat op €1.5 miljard euro. Dit riante bedrag komt niet zomaar uit de lucht vallen, want hiervoor heeft hij eigenhandig in 1978 een keuken-doe-het-zelfzaak opgericht in de schuur van zijn ouders in zijn geboortestad Kaatsheuvel. 

Anno 2022 staat hij aan het roer van het inmiddels beursgenoteerde gigantische bedrijf De Mandemakers Groep, een bedrijf met meer dan 5000 medewerkers. En hoewel hij zijn pensioengerechtigde leeftijd allang heeft bereikt werkt hij nog steeds aardig door. 

Ben Mandemakers bedrijven

Leuke weetjes over Ben Mandemakers

  • Ivo Niehe interviewde Ben Mandemakers in 2021 over het succes van zijn bedrijf
  • Mandemakers is al sinds jaar en dag hoofdsponsor van RKC Waalwijk, Bens favoriete club
  • Ondanks groen licht van de beurs in Amsterdam weigert Ben toe te treden tot de beurs met DMG

Wie is Ben Mandemakers?

Wie Ben Mandemakers nu exact? Daarvoor moeten we terug naar Kaatsheuvel, waar Ben samen met zijn 4 broers en 4 zussen opgroeide in Kaatsheuvel. Al gauw werd Ben aangespoord om aan de slag te gaan als timmerman, maar daar voelde hij niet zoveel voor. 

Veel meer voelde hij voor meubelmaker - en dat was maar goed ook. In het schuurtje van zijn ouders richtte hij zijn eerste meubelmakerij op, en daar werd de basis gelegd voor zijn bedrijf dat zich zou gaan richten op keukens en meubels. En dat bedrijf noemde hij Mandemakers keukenwinkel.

In de jaren na het oprichten van Mandemakers keukenwinkel verplaatste de uitvoerende werkzaamheden steeds meer en begon Ben zich meer te richten op het managen van een team dat steeds groter werd met steeds meer filialen. En zo ontstond ook de DMG - De Mandemakers Groep.

Naast keukens en meubels ziet Ben Mandemakerse kansen in allerlei andere branches. Zo heeft hij investeringen gemaakt in autoleasebedrijven, maar is hij ook al sinds jaar en dag hoofdsponsor van RKC Waalwijk.

Uit een interview van Ivo Niehe met Ben Mandemakers blijkt dat deze CEO voorlopig nog niet klaar is met werken. Sterker nog, hij is nog meer gedreven dan ooit. 


Waar heeft Ben Mandemakers zijn vermogen aan verdiend?

Anno 2013 had DMG een omzet van €1.1 miljard met zo'n 5.500 medewerkers. Een groot deel van de bedrijfsvoering was in die tijd het overnemen van kleinere 'keukenboeren', waarbij DMG de day-to-day werkzaamheden van steeds meer kleinere bedrijven overnam. 

In tegenstelling to beursgenoteerde bedrijven is DMG - en dus Ben Mandemakers - niet toegetreden tot de beurs. Dat is uitzonderlijk, want dat betekent dat Ben Mandemakers zonder hulp van aandeelhouders een vermogen van €1.5 miljard heeft weten op te bouwen.

Dat komt onder andere door zijn scherpe oog voor uitbreidingen. Zo investeert hij naast DMG ook nog eens in bedrijven als International Car Lease Holding, een bedrijf dat zich bezighoudt met het leasen van auto's, en DM Equity Partners, een investeringsconcern. 

Al met al heeft Ben Mandemakers zijn vermogen verdiend door te investeren in kleine bedrijven, maar ook zeker door zijn eigen bedrijf enorm te laten groeien door simpelweg hard en slim te werk te gaan. 


Hoeveel verdient Ben Mandemakers per maand?

Vanwege het feit dat Ben Mandemakers in meerdere bedrijven belangen heeft - en dat DMG niet een beursgenoteerd bedrijf is - kunnen we helaas niet met zekerheid zeggen wat het salaris van Ben Mandemakers bedraagt. 


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Ben Mandemakers?

Het geschatte vermogen van Ben Mandemakers komt neer op €1.5 miljard. 

Wat is het salaris van Ben Mandemakers?

Het salaris van Ben Mandemakers is helaas onbekend.

Is Ben Mandemakers miljonair?

Met een geschat vermogen van €1.5 miljard is Ben Mandemakers zeker miljonair. 

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>