Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 06/01/2023

Bas Nijhuis is vooral bekend als scheidsrechter in de Eredivisie. Hier komt hij regelmatig in contact met goed verdienende voetballers en dat wekt vanzelf de vraag op: hoeveel verdient de geboren Enschedeër precies met de arbitraire werkzaamheden? We zochten het vermogen en salaris van Bas Nijhuis voor je op!

Naam

Bas Nijhuis

Geschat vermogen

Onbekend

Geboortedatum

12-01-1977

Jaarlijks inkomen / salaris

€120.000

Beroep

Scheidsrechter

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Voetbalwereld


Wat is het vermogen van Bas Nijhuis?

Jammer genoeg heeft Bas Nijhuis nooit duidelijkheid gegeven over zijn precieze vermogen. Gelukkig heeft hij in Slam! Statements wel eens duidelijkheid gegeven over wat hij precies verdient.

In de Keuken Kampioen Divisie krijgt een scheidsrechter namelijk €1500 per wedstrijd, en in de Eredivisie is dit bedrag ongeveer €2500. Voor topwedstrijden kan dit oplopen tot €3500 per wedstrijd en dus zo’n €12.000 per maand. Niet gigantisch, maar genoeg om riant van te leven!

Leuke weetjes over Bas Nijhuis

  • Bas Nijhuis schreef samen in met Eddy van der Ley het boek Niet zeiken, voetballen!
  • Sinds 2021 fluit Bas Nijhuis geen internationale wedstrijden meer. Daarvoor bevond hij zich in het UEFA Elite-team, waarbij je de allergrootste wedstrijden mocht fluiten

Wie is Bas Nijhuis?

Bas Nijhuis is één van Nederlands meest spraakmakende scheidsrechters. Als enige voetbalscheidsrechter is hij regelmatig te zien in tv-programma’s als Veronica Offside. Dat hij zo vaak wordt uitgenodigd is niet gek; Nijhuis neemt geen blad voor de mond en heeft een gezonde dosis humor. Inmiddels is hij erg comfortabel op televisie en komt hij graag de show versterken met zijn scherpe opmerkingen.

Naast de televisie is Bas Nijhuis natuurlijk vooral bekend als voetbalscheidsrechter. Sinds 2005 fluit de Twentenaar al op het hoogste niveau in de Eredivisie. Daarvoor heeft hij trouwens ook zelf gevoetbald op redelijk niveau, bij RKSV VOGIDO en De Tubanters 1897.

Toen hij 15 was begon hij met wedstrijden fluiten. Dit beviel hem goed, en zijn autoriteit in het veld viel op bij de mensen langs de lijn. Dit leidde tot een uitnodiging van de KNVB, en in 2005 kreeg hij de A-status - dat betekent dat je op professioneel niveau in Nederland mag fluiten.

Ook Europees heeft Bas Nijhuis veel wedstrijden mogen fluiten. Nog geen drie jaar na zijn Eredivisie-debuut floot hij de Champions League- topper Arsenal - Liverpool. Inmiddels is hij wekelijks te zien in de Nederlandse voetbalstadions.

Hij maakt regelmatig een grapje met het publiek voor de wedstrijd. In het veld laat hij veel harde tackles doorgaan, waardoor een wedstrijd er bijna altijd leuker op wordt als hij de fluit in handen heeft.


Waar heeft Bas Nijhuis zijn vermogen aan verdiend?

Bas Nijhuis verdient zijn geld als scheidsrechter voor de KNVB en de UEFA. Daarnaast krijgt hij een kleinere vergoeding als hij aanschuift bij de tafels van verschillende talkshows. We denken dat hij het best leuk vindt om op tv te verschijnen, want het geld heeft hij niet bepaald nodig.


Hoeveel verdient Bas Nijhuis per maand?

Het maandsalaris van Bas Nijhuis verschilt afhankelijk van hoeveel wedstrijden hij fluit. Voor één wedstrijd in de KKD krijgt €Nijhuis 1500, maar in de Eredivisie kan dit bedrag variëren tussen 2500 en 3500 euro per wedstrijd. Gemiddeld gezien kan je dus uitgaan van zo’n 10.000,- per maand.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Bas Nijhuis?

Het geschatte vermogen van Bas Nijhuis is helaas onbekend.

Wat is het salaris van Bas Nijhuis?

Het salaris van Bas Nijhuis bedraagt zo'n €10.000 per maand.

Is Bas Nijhuis miljonair?

Het is helaas niet duidelijk of Bas Nijhuis miljonair is.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>