Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

Iedereen heeft op een luie zondagmorgen wel eens het programma ‘Storage Wars’ gekeken op A&E Networks.

Één van de grote sterren van dat programma is Barry Weiss, ook wel bekend als ‘The Collector’.

Een logische bijnaam voor Weiss, omdat hij nou eenmaal een hoop goederen heeft weten te verzamelen in storage units door de jaren heen. Heeft Weiss hier veel mee verdiend, en wat is zijn vermogen?

Naam

Barry Weiss

Geschat vermogen

€10 miljoen

Geboortedatum

11-02-1959

Jaarlijks inkomen / salaris

Onbekend

Beroep

CEO bunq bank

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Webhosting / online bankenwereld


Wat is het vermogen van Barry Weiss?

Barry Weiss zelf heeft nooit uitspraken gedaan over zijn vermogen. Maar door de verkoop van het tv-programma Storage Wars, alle spin-offs daarvan en ook zijn hobby als verzamelaar van antieke goederen, wordt zijn vermogen geschat op zo’n 10 miljoen dollar. 

Bestaande uit een woning van 2 miljoen dollar in Laughlin Park, LA, en bezit hij een aantal prachtige antieke auto’s.

Leuke weetjes over Barry Weiss

  • Barry Weiss is inmiddels directeur bij RECORDS, een platenlabel dat hij samen met Clive Calder oprichtte
  • Barry Weiss behaalde zijn master in bedrijfskunde aan de Universiteit van New York

Wie is Barry Weiss?

De Amerikaanse zakenman Barry Weiss is een reality tv-ster die we in Nederland vooral kennen van zijn show ‘Storage Wars’.

Hierin spelen een aantal kandidaten tegen elkaar om de meest waardevolle storage units te kopen. Ze maken een schatting van de waarde, om vervolgens te gaan bieden op een veiling. De hoogste bieder krijgt de unit en alle inhoud - die soms teleurstelt, maar soms ook enorm waardevol is.

Barry Weiss staat in dit programma bekend als ‘The Collector’. Mede dankzij zijn grote collectie aan antieke spullen. Hij weet enorm veel af van zeldzame oude objecten, of het nou gaat om meubels, auto’s, servies of andere unieke items. In het programma, en natuurlijk alle spin-offs hiervan, verslaat hij dan ook iedereen met gemak als er een unit gevuld is met veel antiek.

Voor dit programma was Barry Weiss al een zeer succesvolle zakenman. Het handelen heeft hij dus niet op tv geleerd. Zijn bedrijf Northern Produce was één van de grootste groothandelszaken van de regio waar hij opgroeide.


Waar heeft Barry Weiss zijn vermogen aan verdiend?

Barry Weiss is niet alleen rijk geworden met het openen en op waarde schatten van opslag units - Al op jonge leeftijd ging hij zaken doen met zijn broer Joey Weiss.

Samen richtten ze een zeer groot bedrijf op genaamd Northern Produce. Uit dit bedrijf komt het eerste en grootste gedeelte van zijn welvaart voort.


Hoeveel verdient Barry Weiss per maand?

Barry Weiss verdient naar verluidt geen vast salaris. Per aflevering van Storage Wars krijgt hij een ruime vergoeding, en uiteraard mag hij de winst (of het verlies) van de lockers zelf houden.

Met zijn bedrijf is hij grootaandeelhouder, dus ook daar zal geen vast maandelijks salarisstrookje aan vastzitten.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Barry Weiss?

Het vermogen van Barry Weiss wordt geschat op €10 miljoen.

Wat is het salaris van Barry Weiss?

Het salaris van Barry Weiss is helaas onbekend.

Is Barry Weiss miljonair?

Ja, met een geschat vermogen van €10 miljoen is Barry Weiss zeker miljonair.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>