Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 06/01/2023

Arnon Grunberg is één van de bekendste en meest succesvolle Nederlandse schrijvers van de afgelopen jaren. Zijn kwaliteiten liggen bij het schrijven van serieuze literaire werken, vaak over zware onderwerpen.

Hij won vele prijzen en verkocht tienduizenden exemplaren van zijn geniale boeken, maar wat levert dat nou eigenlijk op? En wat is het vermogen van Arnon Grunberg precies?

Naam

Arnon Grunberg

Geschat vermogen

Onbekend

Geboortedatum

22-02-1971

Jaarlijks inkomen / salaris

Onbekend

Beroep

Schrijver

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Boekverkoop


Wat is het vermogen van Arnon Grunberg?

Jammer genoeg is het precieze vermogen van schrijver Arnon Grunberg niet bekend. We kunnen je wel vertellen dat Grunberg inmiddels al ruim 25 jaar in New York woont, en we weten dat de huizenprijzen daar niet goedkoop zijn. Met de duizenden boeken die in zijn carrière verkocht zijn, denken we dat het wel goed zit met het vermogen van Arnon Grunberg.

Leuke weetjes over Arnon Grunberg

  • Op 17-jarige leeftijd werd Arnon Grunberg van zijn middelbare school getrapt, waarna hij zijn eigen uitgeverij startte dat Kasimir heette
  • Inmiddels heeft Arnon Grunberg al 16 (populaire) romans geschreven

Wie is Arnon Grunberg?

Literatuurliefhebbers kunnen in 2022 niet om Arnon Grunberg heen. Volgens kenners zijn zijn literaire meesterwerken de beste boeken die in Nederland zijn uitgegeven over de afgelopen jaren.

Geboren op 22 februari 1971 te Amsterdam is Arnon Grunberg kind van twee Holocaust-overlevenden; zijn moeder Hannelore Grünberg-Klein overleefde Auschwitz en vader Hermann Grünberg heeft talloze schuilplaatsen gehad tijdens de Duitse bezetting. De Tweede Wereldoorlog en de Holocaust zijn dan ook de inspiratie geweest voor veel van Arnons werken.

Grunberg deed het, in tegenstelling tot veel andere schrijvers, niet zo goed op school; in 1988 werd hij van school gestuurd nadat hij twee keer was blijven zitten. Hij ging werken als bediende bij een apotheek en als afwasser.

Zijn genialiteit kwam ook op de toneelschool niet echt door. Arnon wilde graag acteur worden, en speelde de hoofdrol in een film van Cyrus Frisch. Echter besefte hij op de set dat acteren toch niet zijn ding was, waarna hij zijn creativiteit op een andere manier ging uiten; hij brak in 1994 door als schrijver.

Blauwe Maandagen was de titel van zijn eerste boek. Dit was een sterk autobiografische roman die veelal over de nare oorlogservaringen van zijn ouders gingen. Dit boek werd gelijk een internationaal succes.

De Anton Wachterprijs voor het beste debuut en het Gouden Ezelsoor voor het best verkochte debuutboek kwamen beide in Arnons handen, waarna het werd vertaald naar tien andere talen. Inmiddels schreef Grunberg bekende boeken als Fantoompijn, de Asielzoeker, Tirza en Het Bestand, die op hun beurt allemaal erg succesvol waren.

Grunberg heeft tevens meerdere televisieoptredens gedaan in de tijd dat hij schrijft, waardoor hij is uitgegroeid tot een zeer bekende Nederlander met als hoogtepunt de 4 mei-lezing tijdens de dodenherdenking in 2020. In totaal won Grunberg 17 prijzen met zijn literaire werken.


Waar heeft Arnon Grunberg zijn vermogen aan verdiend?

Het grootste gedeelte van Grunbergs vermogen komt van de verkoop van zijn boeken. In totaal verkocht hij honderden duizenden exemplaren, wat uiteraard een hoop geld oplevert - blijkbaar genoeg voor een luxe appartement in New York.


Hoeveel verdient Arnon Grunberg per maand?

Als schrijver heeft Arnon Grunberg geen vast maandsalaris gehad. Met de verkoop van zijn boeken verdiende de schrijver tienduizenden euro’s, maar het precieze bedrag is nooit bekend gemaakt. We weten dus ook niks over wat Arnon Grunberg per maand verdiende.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Arnon Grunberg?

Het exacte vermogen van Arnon Grunberg is helaas onbekend. 

Wat is het salaris van Arnon Grunberg?

Het salaris van Arnon Grunberg is helaas onbekend.

Is Arnon Grunberg miljonair?

Hoewel het onbekend is wat het exacte vermogen van Arnon Grunberg is, is de kans dat hij miljonair is gezien zijn status als een van Nederlands grootste schrijvers heel groot.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>