Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

Wat is het vermogen van Annemiek van Vleuten? Annemiek van Vleuten is een van de meest succesvolle Nederlandse wielrensters van haar generatie. 

Met haar indrukwekkende prestaties heeft ze zich gevestigd als een van de meest iconische namen in de sportwereld. Maar naast haar sportieve prestaties heeft Van Vleuten ook een aanzienlijk vermogen weten op te bouwen.

In dit artikel duiken we in het vermogen van Annemiek van Vleuten en onderzoeken we hoe ze haar vermogen opbouwde, wat haar achtergrond en carrière inhouden en wat haar drijft.

Naam

Annemiek van Vleuten

Geschat vermogen

€2 miljoen

Geboortedatum

08-10-1982

Jaarlijks inkomen / salaris

Onbekend

Beroep

Wielrenster

Geslacht 

Vrouw

Hoe heeft zij haar geld verdiend?

Sportwereld


Wat is het vermogen van Annemiek van Vleuten?

Doorheen haar professionele carrière bouwde Annemiek van Vleuten vermogen op waar de meeste mensen slechts van kunnen dromen. Haar totale vermogen wordt geschat op ongeveer 2 miljoen euro. Daar kun je toch al eens een mooie nieuwe fiets mee kopen.

Leuke weetjes over Annemiek van Vleuten

  • Via www.annemiekvanvleuten.nl kan je per dag zien wat voor afstanden Annemiek in haar trainingen rijdt, waar ze dat doet en hoelang ze daarover doet
  • Annemiek van Vleuten is al 4 keer wereldkampioen in de wielersport geworden

Wie is Annemiek van Vleuten?

Annemiek van Vleuten is een Nederlandse wielrenster, geboren op 18 oktober 1982 in, je raadt het nooit, Vleuten.

Ze is een bijzondere sportvrouw die uitzonderlijke resultaten weet neer te zetten. In 2007 begon Annemiek van Vleuten haar carrière als professioneel wielrenster en heeft sindsdien indrukwekkende prestaties geleverd.

Zo heeft ze onder andere verschillende keren de Nederlandse tijdrittitel en wegritkampioenschap gewonnen, de Giro Rosa heeft ze ook gewonnen, en ze is in 2017 en 2018 wereldkampioen tijdrijden geworden.

Bovendien heeft ze de zilveren medaille kunnen ‘’verzilveren’’ op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016 en op de Olympische Spelen van Tokyo in 2021 heeft ze de gouden medaille gewonnen in de wegwedstrijd.

Van Vleuten is een toonbeeld van toewijding en vastberadenheid. Haar weg naar succes was er niet een zonder obstakels en uitdagingen.

Ze heeft zowel in haar professionele als persoonlijke leven te maken gehad met tegenslagen, maar heeft zichzelf altijd weten te overwinnen en te blijven streven naar haar doelen.

Inmiddels is van Vleuten getrouwd met haar coach (en voormalig wielrenner) Michel Zanoli. Voorlopig hebben ze samen nog geen kinderen.

Er is ook geen verdere informatie bekend over enige kinderwens van noch Zanoli, noch Van Vleuten. Over hun huis en woonplaats is weinig geweten. Als kampioen wielrenster is van Vleuten ook veel onderweg en verblijft ze regelmatig in trainingskampen en op wedstrijdlocaties.


Waar heeft Annemiek van Vleuten haar vermogen mee verdiend?

Haar vermogen heeft van Vleuten voornamelijk verdiend met haar professionele wielercarrière. Als een van de meest succesvolle Nederlandse wielrensters van haar generatie heeft ze een groot aantal prijzen en titels gewonnen.

Haar successen op de fiets hebben haar niet alleen roem en prestige opgeleverd, maar ook aanzienlijke prijzengelden en sponsordeals met merken als Shimano, Santini, en Wahoo Fitness, waarmee ze extra inkomsten weet te genereren.

Ook heeft ze haar eigen merchandise lijn opgezet, waar fans kleding en accessoires kunnen kopen met haar naam en logo erop.

Van Vleuten is ook betrokken bij verschillende liefdadigheidsinitiatieven en heeft geld ingezameld voor diverse goede doelen, zoals Stichting Hartekind en KWF Kankerbestrijding.

Haar betrokkenheid bij deze initiatieven heeft haar imago als een rolmodel en inspirerende figuur verder versterkt, wat weer heeft bijgedragen aan haar succes als professioneel wielrenster en haar vermogen van vandaag de dag.


Hoeveel verdient Annemiek van Vleuten per maand?

Het exacte Annemiek van Vleuten salaris is niet bekend. Wel is geweten dat professionele wielrenners doorgaans een vast salaris per jaar verdienen en daarnaast bonussen kunnen verdienen bij uitmuntende prestaties.

Het salaris van een professionele wielrenner kan variëren van enkele tienduizenden tot enkele honderdduizenden euro's per jaar.

We kunnen tot slot dus besluiten dat Annemiek van Vleuten met haar indrukwekkende wielercarrière en sponsordeals een mooi vermogen heeft kunnen opbouwen. Haar passie voor wielrennen en haar toewijding aan de sport hebben haar gebracht waar ze nu staat.

We zijn benieuwd naar haar toekomstige prestaties en haar volgende successen die ze zal behalen.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Annemiek van Vleuten?

Het vermogen van Annemiek van Vleuten wordt geschat op €2 miljoen. 

Wat is het salaris van Annemiek van Vleuten?

Het salaris van Annemiek van Vleuten is helaas onbekend.

Is Annemiek van Vleuten miljonair?

Ja, met een geschat vermogen van €2 miljoen is Annemiek van Vleuten zeker miljonair.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>