Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

Wat is het vermogen van André van Duin? 

Dit artikel gaat over het vermogen en maandsalaris van André van Duin en er wordt hier ook een beetje achtergrondinformatie gegeven over wie hij is en over hoe hij dat vermogen heeft opgebouwd.

Naam

André van Duin

Geschat vermogen

€10 miljoen

Geboortedatum

01-10-1962

Jaarlijks inkomen / salaris

Onbekend

Beroep

Voetbalanalist

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Voetbalwereld


Wat is het vermogen van André van Duin?

Het vermogen van André van Duin wordt geschat op zo'n 10 miljoen euro. Samen met z'n pand dat te koop staat in Amsterdam, zou dat op zo'n 15 miljoen euro komen.

De grootte van zijn vermogen trekt ook ongewenste ogen, want na het indienen van een aangifte samen met André Van Duin, zei advocaat Geert Jean Knoops dat meneer van Duin "vals beschuldigd was en bedreigd werd met het betalen van grote sommen geld". 

Leuke weetjes over André van Duin

  • Van Duin is een van de weinige Nederlanders met een eigen standbeeld
  • Van Duin is een artiestennaam, want zijn echte naam is eigenlijk Adrianus Marinus Kyvon

Wie is André van Duin?

André van Duin van Duin werd geboren als Adrianus Marinus Kloot in 1947 in het westen van Rotterdam. Zijn vader werkte als magazijnbediende bij de Rotterdamse Droogdok Maatschappij.

Van Duin zag als jongen Johnny Claykamp en Rita Corita optreden op personeelsfeesten. Vervolgens oefende hij zichzelf om de beroemde Nederlander te imiteren.

André van Duin werd zo een bekende Nederlandse persoonlijkheid die voornamelijk actief is in de entertainmentindustrie als komiek, zanger en acteur. 

Hij is bekend geworden door zijn rol als "Meneer Wijdbeens" en optredens in televisieshows zoals "De Dik Voormekaar Show" en "Animal Crackers".

André van Duin heeft ook diverse hits gescoord als zanger en heeft deelgenomen aan verschillende edities van het Eurovisie Songfestival.

Van Duin had vanaf 1974 een affaire met Wim van der Pruim en woonde een aantal jaren op Aruba. Na het overlijden van Wim in 1995 keerde hij terug naar Nederland en vestigde zich in het centrum van Amsterdam.

Toch heeft dit Van Duin nooit tegengehouden om zelf de slingers op te hangen in zijn leven. De jolige Nederlandse legende maakt tot op de dag van vandaag televisieprogramma's.

Zijn theater- en teleiviseprogramma's heeft de Nederlandse komedie naar een nieuw niveau getild, waarbij zijn karakters nog altijd vers in het collectief geheugen gegrift staan. Net als zijn programma's, overigens. 

Zo presenteert hij nog steeds Heel Holland Bakt en Bij Van Duin op de Achterbank. Een icoon op de Nederlandse televisie, dus.


Waar heeft André van Duin zijn vermogen mee verdiend?

Hij heeft dit fortuin vergaard door zijn werk als cabaretier, zanger, acteur en presentator. Hij werkte voor theater, televisie en in speelfilms en muziek. Zijn eigen bedrijf André van Duin Produkties BV is zo'n 10,8 miljoen waard. 


Hoeveel verdient André van Duin per maand?

Aangezien André van Duin als cabaretier optreedt, als zanger en op televisie, verdient hij geen vast maandsalaris, maar heeft hij een variabel inkomen afhangend van de inkomsten uit deze voorstellingen. Hij lokt volle zalen, dus zijn maandelijks inkomen zal wel behoorlijk hoog liggen.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van André van Duin?

Het vermogen van André van Duin wordt geschat op €10 miljoen.

Wat is het salaris van André van Duin?

Het huidige salaris van André van Duin is helaas onbekend. 

Is André van Duin miljonair?

Ja, met een geschat vermogen van €10 miljoen is André van Duin zeker miljonair.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>