Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

Wat is het totale vermogen van André Rieu? In dit artikel zullen we het hebben over het vermogen van de bekende Nederlandse violist en dirigent André Rieu. 

Hij behoort tot de allerrijksten onder de Nederlandse artiesten. We zullen zijn carrière en prestaties bespreken en een schatting geven van zijn meest recente netto waarde. 

Naam

André Rieu

Geschat vermogen

€25 miljoen

Geboortedatum

01-10-1949

Jaarlijks inkomen / salaris

Onbekend

Beroep

Muzikant / bv-eigenaar

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Muziekwereld


Wat is het vermogen van André Rieu?

Wanneer we het hebben over het vermogen van André Rieu, kunnen we schatten dat zijn fortuin rond de 25 miljoen euro ligt, dat zeker indrukwekkend genoemd mag worden. En hij is nog niet van plan te stoppen, dus zijn André Rieu vermogen zal ongetwijfeld nog meer groeien. 

Leuke weetjes over André Rieu

  • Rieu's vader was dirigent van het Limburg Symfonie Orkest
  • André kocht zijn viool, de Stradivarius, op voor zo'n 2.2 miljoen gulden, die inmiddels zo'n €7 miljoen waard is

Wie is André Rieu?

André Rieu zag het levenslicht op 1 oktober 1949 in het oh zo pittoreske Maastricht. Hij verdient de kost als Nederlandse violist en dirigent. Rieu staat bekend om zijn grandioze shows gevuld met klassieke muziek van onder andere Johann Strauss.

Alsof dat nog niet genoeg is, bespeelt hij ook nog eens een Stradivarius uit 1732.
André is trots op zijn Limburgse afkomst en woont samen met zijn vrouw Marjorie in Maastricht.

André en Marjorie stapten in 1975 in het huwelijksbootje en zijn nog steeds dolgelukkig samen. Hoewel André graag in de spotlights staat, houdt zijn vrouw Marjorie juist van een low-profile bestaan en vermijdt ze liever de schijnwerpers.

Samen met zijn geliefde Marjorie heeft André twee kinderen: zonen Pierre en Marc. André Rieu en zijn zoon Pierre staan aan het hoofd van André Rieu Productions bv. Het is inmiddels zijn familiebedrijf geworden waar ook zijn andere zoon en vrouw Marjorie werkzaam zijn.


Waar heeft André Rieu zijn vermogen mee verdiend?

André Rieu is zonder twijfel een succesverhaal, en dat blijkt ook uit zijn indrukwekkende cijfers. Als we kijken naar zijn openbare jaarrekeningen, zien we dat hij in 2018 een netto winst heeft gemaakt van bijna 11,8 miljoen euro.

Niet bepaald kattenpis.

Het jaar ervoor, in 2017, wist hij zelfs een winst te behalen van 7,2 miljoen euro.

Het is duidelijk dat dit allemaal te danken is aan zijn succesvolle muziekcarrière. Het zal waarschijnlijk niet als een verrassing komen dat André Rieu zijn vermogen voornamelijk heeft verdiend met zijn muziekoptredens en optredens wereldwijd.

Naast deze concerten heeft hij ook geld verdiend door de verkoop van cd's en dvd's.

Met de heer Rieu hoeven we geen medelijden te hebben, maar hoe zit het met jouw pensioen? Wist jij dat Brand New Day de beste pensioenrekening is van dit moment?

Hoeveel verdient André Rieu per maand?

Hoeveel André Rieu salaris per maand is, is niet exact bekend. Zijn inkomsten zijn voornamelijk afhankelijk van wanneer hij op tour gaat. Wat we wel kunnen zeggen is dat de 72-jarige Rieu de rijkste violist van Nederland is.

Hij staat op de 2e plek van rijkste artiesten van ons land; hij verslaat nog net niet DJ Tiësto met een ongekend hoog vermogen van 100 miljoen euro. 


FAQ

Wat was het geschatte vermogen van André Rieu?

Het vermogen van André Rieu wordt geschat op €25 miljoen.

Wat was het salaris van André Rieu?

Het salaris van André Rieu is helaas onbekend.

Is André Rieu miljonair?

Ja, met een geschat vermogen van €25 miljoen is André Rieu zeker miljonair.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>