Een enorm bekende naam in de kickbokswereld is Alistair Overeem. Deze, jawel, Nederlandse kickbokser is immens populair. Het is dan ook niet gek dat je nieuwsgierig bent naar zijn vermogen. In dit artikel zullen wij je haarfijn vertellen over het Alistair Overeem vermogen en hoe hij dit bij elkaar heeft gesprokkeld. 

Naam

Alistair Overeem

Geschat vermogen

+- €10 miljoen

Geboortedatum

17-05-1980

Jaarlijks inkomen / salaris

Onbekend

Beroep

Kickbokser

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Kickboksen


Wat is het vermogen van Alistair Overeem?

Laten we maar direct met de deur in huis vallen. Het Alistair Overeem vermogen wordt geschat op  ongeveer 10 miljoen euro. Daarmee staat hij ook in de top drie best betaalde UFC-vechters. Een behoorlijke prestatie als je het ons vraagt. En dat ondanks dat hij nooit de titel wist te pakken!

Leuke weetjes over Alistair Overeem

  • Alistair Overeem is geboren in Londen, toen hij 6 was kwam hij in Nederland wonen.
  • Alistair Overeem is ooit begonnen met MMA, hier vocht hij z'n eerste wedstrijd tegen Badr Hari die hij Knock-out sloeg.
  • In 2021 tekende Alistair Overeem een contract bij kickboks bond Glory.

Wie is Alistair Overeem?

Als je denkt aan kickboksen, denk je aan Alistair Overeem. De Nederlandse bokser is enorm bekend dankzij zijn succesvolle carrière. Maar hoe is hij zo ver gekomen? Overeem is geboren op 17 mei 1980 in Londen. Desondanks is hij Nederlands van nationaliteit.

Toen hij zes jaar oud was verhuisde hij naar Nederland, samen met zijn broer en moeder. Zijn oudere broer, Valentijn Overeem, is ook een MMA-vechter. Je kan dus wel stellen dat het in de genen zit. 

Alistair was dan ook een zeer sportief kind. Zo deed hij aan judo, atletiek en basketbal. Hij begon pas op zijn vijftiende met vechtsport. Nog geen twee jaar later vocht hij al zijn eerste kickbokswedstrijd. Hij heeft ook wedstrijden gevochten onder K-1 regels, maar helaas pakte dit voor hem niet zo goed uit.

Daarom besloot hij zich te focussen op het MMA. Tot 2008. Toen stond hij recht tegenover de bekende Badr Hari in de ring. En deze sloeg hij in de eerste ronde al knock-out. Een wedstrijd waar nog lang over gesproken werd. Hij heeft daarna ook gevochten tegen wereldkampioen Remy Bonjasky, maar helaas verloren.

In 2009 wist hij zelfs een wildcard te krijgen voor de Final Eliminatierondes van de K-1 World Grand Prix. In de halve finale stond hij weer tegenover Badr Hari, helaas zonder succes. Ondanks zijn grote succes ging zijn carrière op een gegeven moment achteruit. In 2019 had Alistair al 18 nederlagen op zijn naam staan. In 2021 tekende hij een contract bij Glory, nadat hij was ontslagen bij de UFC.


Waar heeft Alistair Overeem zijn vermogen aan verdient?

Alistair staat in de top drie best betaalde UFC-vechters aller tijden. Dat is toch een behoorlijke prestatie. En dat is ook precies hoe hij dat immense Alistair Overeem vermogen heeft weten te verdienen. 

Kickboksers kunnen enorm goed betaald krijgen voor een wedstrijd, ondanks of ze nou winnen of juist verliezen. Voor zover wij weten investeert Overeem zijn geld niet. Dat is best zonde, want met beleggen of investeren kan je juist nóg meer geld verdienen!


Hoeveel verdient Alistair Overeem per maand?

Hoeveel verdient Alistair per maand? Dat weten we helaas niet. Het salaris van een kickbokser kan sowieso enorm uiteenlopen. Het heeft alles te maken met de soort wedstrijden die gevochten worden en hoe populair deze zijn. Zo krijgt hij voor de ene wedstrijd dus meer dan voor de andere. Ondanks dat is de Alistair Overeem net worth toch bewonderenswaardig. 


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Alistair Overeem?

Het totale vermogen van Alistair Overeem wordt geschat op zo'n 10 miljoen euro.

Wat is het salaris van Alistair Overeem?

Het salaris van Alistair Overeem is ook helaas onbekend.

Is Alistair Overeem Miljonair?

Ja, met een geschat vermogen van zo'n 10 miljoen euro is Alistair Overeem zeker miljonair. 

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>