Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

Wel eens van de bank Bunq gehoord?

Het miljardenbedrijf wordt groter en groter, en is opgericht door Ali Niknam.

De bankiersbusiness is een geweldige manier om miljardair te worden. Heeft Ali Niknam door zijn ondernemingen in de financiële sector dan ook zoveel geld verdiend, of laat zijn rijkdom nog even op zich wachten?

Alles over het vermogen van Ali Niknam lees je hier!

Naam

Ali Niknam

Geschat vermogen

€1.5 miljard

Geboortedatum

12-12-1981

Jaarlijks inkomen / salaris

Onbekend

Beroep

CEO bunq bank

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Webhosting / online bankenwereld


Wat is het vermogen van Ali Niknam?

We denken dat je het antwoord op die vraag al wel aan ziet komen: Ali Niknam is gigantisch rijk. Hij is de oprichter en mede-eigenaar van Bunq, een relatief nieuwe, moderne bank die in 2012 is opgetuigd en zich vooral op jongeren richt.

Daarmee heeft Ali Niknam volgens Accountant.nl een vermogen van anderhalf miljard euro bij elkaar gesprokkeld!

Leuke weetjes over Ali Niknam

  • In 2021 investeerde Pollen Street Capital zo'n €193 miljoen in Bunq voor 10% van de aandelen, waarna Ali Niknam officieel miljonair werd
  • Bunq is de eerste online bank in Nederland

Wie is Ali Niknam?

Ali Niknam werd geboren in Windsor, Ontario (Canada) op 12 december 1981, en heeft Iraanse roots. Zijn beide ouders waren enorm sportief; meneer Niknam deed mee aan de Olympische Zomerspelen in Montreal als schermer, en zijn moeder speelde basketbal in het nationale team van Iran.

Ali werd dus geboren met de genen van echte vechters - hoewel hijzelf een hele andere kant op is geslagen.

Toen Ali Niknam nog maar 1 jaar oud was, emigreerden zijn ouders naar Iran. Ze woonden daar zes jaar en gingen daarna naar Nederland - Gouda, om precies te zijn. Ali studeerde technische informatica aan de TU Delft. In 2003 - toen hij nog maar net begon met studeren - richtte hij TransIP op, een webhostingdienst.

9 jaar later werd Bunq opgericht. Pas drie jaar later kreeg hij een vergunning van De Nederlandsche Bank, doordat hij met TransIP garant kon staan voor de nodige 17 miljoen euro. De bank groeide snel, en in 2021 investeerde Britse investeerder


Waar heeft Ali Niknam zijn vermogen aan verdiend?

Ali Niknam werd in 2021 miljardair nadat Pollen Street Capital 10% van de aandelen van Bunq kocht.

 Daarvoor was hij al ruimschoots miljonair dankzij zijn andere ondernemingen, TransIP en The Datacenter Group. Het kan hard gaan als ondernemer, zeker met zulke investeringen.


Hoeveel verdient Ali Niknam per maand?

Als CEO en mede-eigenaar van een bank verdient Ali Niknam ongetwijfeld een gigantisch salaris. Hoewel het ons niet zou verbazen als hij genoegen neemt met de miljarden die momenteel al verdient. We weten in ieder geval niet zeker wat zijn salaris is - maar misschien weet hij dat zelf ook niet eens…


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Ali Niknam?

Het vermogen van Ali Niknam wordt geschat op €1.5 miljard.

Wat is het salaris van Ali Niknam?

Het salaris van Ali Niknam is helaas onbekend.

Is Ali Niknam miljonair?

Ja, met een geschat vermogen van €1.5 miljard is Ali Niknam zeker miljonair.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>