Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

Ali Dursun is één van de bekendste zaakwaarnemers in de Nederlandse voetballerij van dit moment.

Hij is vooral bekend geworden toen Mo Ihattaren in 2021 vertrok bij de - inmiddels overleden - Mino Raiola.

Ihattaren was niet bepaald blij met de transfer die Raiola voor hem had geregeld, en Dursun beloofde hem dat hij zijn carrière weer nieuw leven in kon blazen.

Verdient Ali Dursun hier dan veel mee, en wat is zijn vermogen? 

Naam

Ali Dursun

Geschat vermogen

Onbekend

Geboortedatum

Onbekend

Jaarlijks inkomen / salaris

Onbekend

Beroep

Voetbalmakelaar

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Voetbalwereld


Wat is het vermogen van Ali Dursun?

Helaas is het nooit openbaar bekend gemaakt wat het precieze vermogen van Ali Dursun is. Gemiddeld gezien pakt een zaakwaarnemer ongeveer 2 tot 5 procent van het salaris van zijn spelers.

Met grote namen als Frenkie de Jong en dus Ihattaren zal Ali Dursun het breed genoeg hebben, maar we kunnen je dus geen bedragen noemen. 

Leuke weetjes over Ali Dursun

  • Voor de transfer van Frenkie de Jong, die voor €75 miljoen naar FC Barcelona vertrok, ving Ali Dursun zo'n €1.5 miljoen
  • Het transferbedrijf van Ali Dursun heet HCM Sports Management, 

Wie is Ali Dursun?

Sinds de jeugd is Ali Dursun al geïnteresseerd in twee dingen; voetbal en zakendoen. In tegenstelling tot zaakwaarnemers als Raiola en Peter R.

De Vries is Ali Dursun zijn hele leven redelijk op de achtergrond gebleven.

Ook online en op social media lijkt hij bijna niet te bestaan; alleen in krantenkoppen over de grootste voetballers van Nederland komt hij naar boven, vaak nadat er voor gigantische bedragen een deal is afgerond. Logisch dus dat je je afvraagt wat het vermogen van Ali Dursun ongeveer is.  

Dat Ali Dursun buiten de spotlights blijft, lijkt een bewuste keuze.

We weten wel dat hij lid is van HCM Sports Management, een spelersmakelaarsbedrijf uit Amsterdam. Hier komen enorm bekende namen teboven op Transfermarkt.nl; Frenkie de Jong, Donny van de Beek, Obispo - allemaal een gigantisch salaris, waar Ali Dursun een percentage van mee pakt.

Hoewel we maar weinig weten over de persoon Ali Dursun, we weten dat hij een slimme manier heeft gevonden om passief geld te verdienen! 


Waar heeft Ali Dursun zijn geld mee verdiend?

Ali Dursun verdient hoogstwaarschijnlijk een percentage van de inkomsten van iedere voetballer voor wie hij een contract afsluit.

Dit percentage ligt meestal tussen de 2 en 5 procent, maar kan door de jarenlange ervaring van Dursun misschien wel hoger uitvallen. Met salarissen van tientallen miljoenen per jaar tikt dit al gauw aan. 


Hoeveel verdient Ali Dursun per maand?

Het salaris van Ali Dursun is dus ook sterk afhankelijk van hoe goed de deals die hij sluit precies zijn. Met clubs als FC Barcelona, Liverpool en Manchester United komen bedragen van miljoenen euro’s naar boven, waar hij dan weer een groot gedeelte van af weet te snoepen.

Een slim business model voor Dursun, die ongetwijfeld stinkend rijk is - maar in tegenstelling tot zijn cliënten poseert hij er een stuk minder mee op social media. 


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Ali Dursun?

Het vermogen van Ali Dursun is helaas onbekend.

Wat is het salaris van Ali Dursun?

Ook het salaris van Ali Dursun is helaas onbekend.

Is Ali Dursun miljonair?

Het is helaas onbekend of Ali Dursun, daadwerkelijk miljonair is, maar de kans is groot.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>