Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

Wat is het vermogen van Alex Kroes? Alex Kroes, een naam die synoniem staat voor zakelijk succes in de voetbalwereld, heeft een vermogen opgebouwd dat de aandacht trekt van zowel bewonderaars als critici.

En Alex Kroes is anno 2023 de nieuwe directeur van Ajax.

In dit artikel 

Benieuwd naar het Vermogen van Alex Kroes? Onderaan deze pagina vind je het (verrassende) antwoord!


Wie is Alex Kroes?

Als je een doorgewinterde voetbalfan vraagt naar de helden van Go Ahead Eagles, AZ en Ajax, zullen namen van spelers en coaches de ronde doen. 

Maar noem je Alex Kroes, dan merk je misschien een korte stilte, gevolgd door knikkende hoofden. Alex is geen man van de schijnwerpers op het veld, maar zijn impact op de club is net zo krachtig als een beslissend doelpunt in de blessuretijd.

Hij is de man met de cijfers, de deals en de zakelijke visie. Maar wie is Alex Kroes buiten de spreadsheets en investeringsplannen? Nou, zijn verhaal is net zo boeiend als een wedstrijd die op het punt staat te kantelen.

Vermogen Alex Kroes

Geboren in een gezin waar de voetbalcultuur diep geworteld was, was Alex van kleins af aan omgeven door de sport.

Toch koos hij voor een pad achter de schermen, waar zijn liefde voor strategie en zakelijk inzicht hem naar voren brachten. In plaats van tackles op het veld, maakte Alex naam met slimme zakendeals en investeringen.

Zijn toetreding tot de wereld van Go Ahead Eagles was niet minder dan een plotwending.

De club, die een roemrijk verleden kende maar financiële uitdagingen moest trotseren, had behoefte aan iemand die niet alleen met hartstocht voor voetbal, maar ook met een financiële bril ernaar keek. Alex stapte in en het was alsof hij de ontbrekende puzzelstuk had gevonden.

Maar Alex is niet de typische zakelijke haai die je zou verwachten. Hij is toegankelijk, loopt graag door de gangen van het stadion en maakt een praatje met fans. Hij heeft een reputatie opgebouwd als een man van het volk, ondanks zijn successen in de bestuurskamer.

Wat drijft hem? Passie, zeggen sommigen. Een onwrikbaar geloof in het potentieel van Go Ahead Eagles, zeggen anderen. Maar één ding is zeker: zonder de financiële kunsten van Alex Kroes zou het verhaal van de club er vandaag de dag heel anders uitzien.

Terwijl hij bescheiden blijft over zijn rol, zijn de resultaten luid en duidelijk. Stabielere financiën, slimme transfers, en een visie die verder reikt dan het volgende seizoen.

Alex is de man die ervoor zorgt dat de club zichzelf kan blijven uitdagen op de hoogste niveaus.

En anno 2023 is hij toegetreden als directeur van Ajax. Wat de toekomst hem zal brengen, blijft voorlopig nog even een mysterie.

Alex is de man die ervoor zorgt dat de club zichzelf kan blijven uitdagen op de hoogste niveaus.


Waar heeft Alex Kroes zijn vermogen mee verdiend?

Alex Kroes, de financiële spil bij Go Ahead Eagles, heeft zijn vermogen niet vergaard door middel van sportprestaties maar via scherpe zakelijke inzichten.

Zijn wortels liggen in de technologie- en mediabranche, waar hij een neus voor had om in veelbelovende start-ups te investeren.

Zijn succes kwam van het tijdig herkennen van innovatieve ondernemingen en het verzilveren van zijn aandelen op het juiste moment.

Zijn overgang naar de voetbalwereld was een strategische zet; hij paste zijn bedrijfskennis toe om de financiën van Go Ahead Eagles te stabiliseren en te laten groeien.

Kroes' vermogen is dus opgebouwd uit zijn vermogen om zakelijke kansen in zowel de techwereld als in de sportsector te identificeren en te benutten.


Hoeveel verdient Alex Kroes per maand?

En hoeveel verdient Alex Kroese dan als directeur van Ajax? 

Hoewel het momenteel niet duidelijk is hoeveel Alex Kroese exact verdient, zijn er wel gegevens bekend van oude directeuren die werkzaam waren bij Ajax.

Zo verdiende Edwin van der Sar zo'n €417.000 bruto per jaar in zijn jaren als directeur. Dit is een bedrag zonder bonussen.

Marc Overmars  verdiende als technisch directeur bij Ajax een stuk meer, want hij ontving in 2019 een jaarsalaris van zo'n €2,3 miljoen. 

Al met al zijn er dus aardig wat centen te verdienen bij Ajax, maar is het op dit moment niet duidelijk hoeveel geld Alex Kroese hiervan op zijn rekening zal ontvangen. 


Wat is het vermogen van Alex Kroes?

Nou, als je het aan Quote vraagt en ze even in zijn zaken snuffelen, blijkt dat Alex Kroes een lekker bedragje op de bank heeft.

Zijn holding laat een keurige €14 miljoen zien.

En dan die huizen hè, die heeft hij ook niet mis: vijf stuks maar liefst, met als kers op de taart zijn eigen stulpje in Huizen waar hij in 2017 introk na €1,7 miljoen neer te tellen.

De rest van zijn vastgoedpareltjes vind je in Amsterdam, Heemskerk en Lelystad.

Leuke weetjes over Alex Kroese

  • Alex Kroese heeft 10 jaar lang bij de jeugd van Ajax gevoetbald
  • Alex is sinds 2023 directeur van Ajax

Naam

Alex Kroes

Geschat vermogen

€14 miljoen

Geboortedatum

1974

Jaarlijks inkomen / salaris

Onbekend

Beroep

Directeur

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Voetbalwereld


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Alex Kroes?

Het vermogen van Alex Kroes wordt geschat op €14 miljoen.

Wat is het salaris van Alex Kroes?

Het salaris van Alex Kroes is helaas onbekend.

Is Alex Kroes miljonair?

Het is helaas onduidelijk of Alex Kroes daadwerkelijk miljonair is. 

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>