Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

Alex Klein is één van de grootste gaming YouTubers van Nederland. Op dit moment staan zijn abonnees ruim boven de half miljoen, en pakt hij per video gemiddeld honderden duizenden views.

Je vraagt je logischerwijs misschien af hoeveel hij hiermee verdient; daarom hebben wij tot op de bodem voor je uitgezocht wat het vermogen en salaris van Alex Klein ongeveer is! 

Naam

Alex Klein

Geschat vermogen

€400.000

Geboortedatum

Onbekend

Jaarlijks inkomen / salaris

€60.000

Beroep

YouTuber

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

YouTube


Wat is het vermogen van Alex Klein?

Alex Klein heeft in interviews of op zijn kanaal nooit veel duidelijkheid gegeven over zijn vermogen. We kunnen wel een schatting voor je maken op basis van zijn views en aantal abonnees.

 Afgaande op die informatie zou je kunnen zeggen dat Alex Klein een vermogen kan hebben van wel €400.000 door zijn YouTube-inkomen. 

Echter is dit afhankelijk van hoeveel reclames op zijn kanaal te zien zijn en een hoop andere factoren, dus dit bedrag kan veel hoger of lager uitvallen. 

Leuke weetjes over Alex Klein

  • Alex Klein wordt officieel gemanaget door Scope99, een van de weinige bedrijven die in Nederland gamers en onlinepersoonlijkheden actief managet. 
  • Alex Klein heeft anno 2023 zo'n 500.000 abbonees

Wie is Alex Klein?

Alex Klein begon jaren geleden als kleine jongen - toen hij de baard nog niet eens in de keel had - met een video op het YouTube kanaal van zijn broer.

Die had al een paar duizend abonnees, en op een dag had Alex zijn opname-apparatuur ‘gestolen’. Hij maakte op het kanaal van zijn broer een eigen video, waarin hij er vandoor ging met de GTA Online-auto’s van zijn broer.

De kijkers wilden graag meer van hem zien, en zo geschiedde. 

Zijn eigen kanaal kreeg, met wat hulp van zijn broer, al snel een paar honderd abonnees, en vanaf toen ging het hard.

Met voornamelijk video’s over Minecraft, maar ook games als Roblox heeft hij duizenden video’s gemaakt. Zijn stijl is vooral te beschrijven als enorm enthousiast; al schreeuwend vermaakt hij iedere dag weer duizenden mensen met interessante gaming content.

Inmiddels is hij 18 jaar geworden, en ondanks het geschreeuw vinden zijn ouders zijn gaming gewoontes tegenwoordig helemaal prima - zeker te begrijpen als je kijkt naar wat het oplevert! 


Waar heeft Alex Klein zijn geld mee verdiend?

Alex Klein is een gaming YouTuber, en zijn voornaamste bron van inkomsten zal dan ook liggen bij de reclames die op zijn video’s worden getoond.

YouTube splitst deze inkomsten met de creators op het platform, en per 1000 views kun je ongeveer 10 euro verdienen. Met de kijkcijfers van Alex Klein levert dat dus genoeg op! 


Hoeveel verdient Alex Klein per maand?

Alex Klein verdient op maandbasis ongeveer €5000,- bruto met zijn YouTube views - dat is een schatting, want het hangt er sterk vanaf hoe geschikt zijn content is voor reclame inkomsten. Dit bedrag is dus gebaseerd op het aantal views dat hij pakt op zijn gaming video’s. 


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Alex Klein?

Het vermogen van Alex Klein wordt geschat op zo'n €400.000.

Wat is het salaris van Alex Klein?

Ook het salaris van Alex Klein wordt geschat op €5.000 per maand.

Is Alex Klein miljonair?

Nee, met een geschat vermogen van €400.000 is Alex Klein geen miljonair.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>