Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

Wat is het vermogen van Ahmed Aboutaleb? In dit blog bespreken wij wederom het vermogen, salaris van een vooraanstaande Nederlander.

Zoals gewoonlijk proberen wij ook wat te vertellen over wie deze persoon achter de schermen is. Wat is zijn/haar staat van verdienste, met wie is hij/zij getrouwd en heeft deze (bekende) vermogende persoon kinderen.

 En vandaag is Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam aan de beurt. Meer weten over het vermogen van Aboutaleb? Lees dan verder!

Naam

Ahmed Aboutaleb

Geschat vermogen

€650.000

Geboortedatum

29-08-1961

Jaarlijks inkomen / salaris

€155.618

Beroep

Burgemeester

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Politiek


Wat is het vermogen van Aboutaleb?

Het vermogen van Aboutaleb wordt geschat op €650.000. Dit vermogen heeft hij voornamelijk opgebouwd vanuit zijn functie als burgemeester van Rotterdam.

Een burgemeester verdient in Nederland maximaal €155.000 per jaar.

Leuke weetjes over Aboutaleb

  • Ahmed Aboutaleb werd in 2008 benoemd tot burgemeester van Rotterdam
  • Aboutaleb is de eerste burgemeester van Marokkaanse afkomst in Nederland  - en zelfs binnen Europa

Wie is Aboutaleb?

Ahmed Aboutaleb is een Nederlands politicus van Marokkaanse afkomst en lid van de Partij van de Arbeid (PvdA). Hij is sinds 5 januari 2009 burgemeester van Rotterdam.

Ahmed Aboutaleb werd geboren op 29 augustus 1961 in Beni Sidel in Marokko. Hij kwam in 1976 naar Nederland en studeerde telecommunicatie. Hij werkte als journalist en ambtenaar voordat hij de politiek inging.

In 2004 werd hij wethouder in Amsterdam en in 2008 werd hij benoemd tot burgemeester van Rotterdam. Hij was de eerste burgemeester van een grote Nederlandse stad die van Marokkaanse afkomst was.

Ahmed Aboutaleb heeft verschillende (internationale) prijzen gewonnen voor zijn werk als journalist én politicus, waaronder de Machiavelliprijs in 2009 en de World Mayor Prize in 2014.

Ahmed Aboutaleb is getrouwd en heeft drie dochters en een zoon. De namen van zijn kinderen zijn Yasmina, Roufaida, Amira en Ahmed Jr. Uiteraard woont Ahmed Aboutaleb in Rotterdam, aangezien hij daar sinds jaar en dag burgemeester is.


Waar heeft Aboutaleb zijn vermogen mee verdiend?

Over hoe Ahmed Aboutaleb zijn vermogen verdiend is online weinig te vinden, echter kunnen wij wel een simpel rekensommetje doen en wat deductie toepassen.

Gezien het jaarsalaris van Ahmed Aboutaleb van zo'n €155.000 en het feit dat hij een linkse kunnen wij er wel vanuit gaan dat hij niet op grote voet leeft en er weinig zakelijke escapades op na houdt. 

Door dus niet al te royaal te leven en geen bedrijven te runnen heeft hij met het ontvangen van zijn jaarsalarissen een bescheiden vermogen opgebouwd. Ahmed Aboutaleb zijn vermogen is bij schatting immer 0,65 miljoen euro.


Hoeveel verdient Aboutaleb per maand?

Na wat onderzoek kwamen wij erachter dat het jaarsalaris van deze Nederlandse bestuurder €155.618,00 bedraagt. Ahmed Aboutaleb zijn salaris is per maand dus circa € 12.578,72


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Ahmed Aboutaleb?

Het vermogen van Ahmed Aboutaleb wordt geschat op €650.000 miljoen.

Wat is het salaris van Ahmed Aboutaleb?

Het huidige salaris van Ahmed Aboutaleb komt neer op zo'n €155.000 per jaar.

Is Ahmed Aboutaleb miljonair?

Nee, met een geschat vermogen van €650.000 is Aboutaleb geen miljonair.

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>