Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

Wanneer we kijken naar de rijkste Nederlanders van dit moment dan valt 1 ding op: de rijkste Nederlanders zijn bijna allemaal ouder dan 40 jaar.

Adriaan Mol is een uitzondering op deze regel. Adriaan Mol is namelijk de jongste miljardair van ons land. Zo werd hij onlangs door Quote genoemd in de Top 100 Jonge Miljonairs 2022. 

Hij wist met zijn bedrijven Mollie en MessageBird een ongekend knappe prestatie neer te zetten en is hard op weg om de rijkste Nederland ooit te worden.

In dit artikel vertellen we je alles over het vermogen van Adriaan Mol. Hoeveel verdient hij en wat is zijn salaris? Je ontdekt het in dit artikel!

Naam

Adriaan Mol

Geschat vermogen

€3,5 miljard. 

Geboortedatum

14-03-1984

Jaarlijks inkomen / salaris

onbekend

Beroep

Ondernemer

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Oprichter Mollie


Wat is het vermogen van Adriaan Mol?

Adriaan Mol heeft een totaal geschat vermogen van 3,5 miljard euro volgens Quote (2022). Dit vermogen is goed voor een 6e plaatst in de Quote 500. Hiermee wist hij onder andere John de Mol van de troon af te stoten, een unieke prestatie helemaal als je kijkt naar de leeftijd van Adriaan Mol. 

Leuke weetjes over Adriaan Mol

  • In 2018 kocht Adriaan Mol een appartement in het Pontsteigergebouw van Won Yip voor een bedrag van 4,2 miljoen euro. Hier heeft hij echter nooit geslapen omdat zijn vriendin liever een buis met een tuin had.
  • Vanaf het jaar 2019 haalde het bedrijf van Adriaan Mol 3 x een investering op waarvan de hoogste maar liefst 665 miljoen euro was.
  • Adriaan Mol kocht op zijn 22ste een Porsch Cayman S

Wie is Adriaan Mol?

Adriaan Mol is een Nederlandse ondernemer en sinds kort een van de jongste miljardairs van Nederland. Hij is oprichter en topman van Mollie, dit bedrijf maakt het doen van iDEAL-betalingen voor bedrijven mogelijk. Ook heeft hij het bedrijf Messagebird opgericht.

Adriaan Tobias Mol werd in 1984 geboren in Breda en wilde in zijn jeugdjaren het liefste uitvinder worden. Opvallend is dat Adriaan Mol nooit een opleiding heeft gedaan, hij was veel liever bezig met het werken aan zijn eigen ondernemingen.

Zo was hij 15 jaar toen hij het spelletje Snake uitbracht speciaal voor de Mac: MacSnake. Bij het opstarten van dit spel kreeg elke speler een pop-up, hierbij vroeg de toen 15-jarige Mol om een donatie zodat hij Pizza kon komen. Hier gaven ontzettend veel mensen gehoor aan en op 15-jarige leeftijd had Adriaan dus al door hoe hij geld kon verdienen op het internet.

3 Jaar later, toen Mol 18 jaar oud was, richtte hij samen met Boris Veldhuijzen van Zanten (oprichter van The Next Web) een eigen hosting bedrijf genaamd NovaHost op. Dit bedrijf werd binnen 1 jaar direct verkocht. Het exacte bedrag is niet bekend.

In datzelfde jaar richtte Adriaan Mol ook het bedrijf Mollie op. In eerste instantie verkocht Mollie op grote schaal sms-berichten aan zakelijke klanten en faciliteerde ze microbetalingen, in die tijd werden deze vooral gebruikt voor het kopen en verkopen van ringtones.

In het jaar 2005 werd iDEAL geïntroduceerd in Nederland. Hier was Mollie als de kippen bij en zij waren in Nederland een van de eerste partijen die het mogelijk maakte voor ondernemers en bedrijven om iDEAL-betalingen te ontvangen.

Vanaf 2011 ging het bedrijf Mollie zich voor de volle 100% focussen op betaalactiviteiten, de SMS-en telecomdiensten werden van de hand gedaan en dit leidde tot gigantische groei. 

Vandaag de dag is Mollie een van de grootste payment providers in Europa en leveren ze naast iDEAL betalingen ook creditcard betalingen en betaalmethodes voor de Europese en wereldwijde markt.


Waar heeft Adriaan Mol zijn geld mee verdient?

Adriaan Mol is een geboren ondernemer. Vanaf een jonge leeftijd was hij al bezig met het verdienen van geld via computers en internet.

Mol heeft zijn vermogen dus op meerdere manieren verdient. Het grootste gedeelte van het Net Worth van Adriaan Mol is natuurlijk afkomstig uit Mollie B.V. 

Mollie is wereldwijd een van de grootste paymentproviders en in het jaar 2021 werd er maar liefst 665 miljoen euro opgehaald door investeerders. Op het moment van schrijven wordt de waarde van Mollie geschat op zo'n 5,4 miljard euro. Adriaan Mol is groot aandeelhouder en kan dus een flink gedeelte van dit bedrag bij z'n vermogen optellen.

Naast zijn groot aandeelhouderschap bij Mollie, investeert Adriaan een flink gedeelte van zijn vermogen in start-ups en andere projecten. Ook wist hij meerdere bedrijven succesvol te verkopen in het verleden.


Hoeveel verdient Adriaan Mol per maand?

Helaas is het actuele salaris van Adriaan Mol niet bekend. Binnen Mollie is Mol alleen nog betrokken op bestuursniveau en zet hij de visie en toekomstplannen van het bedrijf uit. De dagelijkse leiding wordt door iemand anders uitgevoerd. Wat het salaris van Adriaan Mol is en hoeveel hij per maand verdient weten we niet.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Adriaan Mol?

Het geschatte vermogen van Adriaan Mol bedraagt €3,5 miljard. 

Wat is het salaris van Adriaan Mol?

Helaas is het precieze salaris van Adriaan Mol niet bekend.

Is Adriaan Mol miljonair?

Ja, met een geschat vermogen van €3,5 miljard is Adriaan Mol zelfs miljardair. 

Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>