Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 10/01/2024

Wat is het vermogen van Adele? Deze Britse zangeres, bekend om haar krachtige stem en hartverscheurende ballades, heeft zeker niet alleen emotionele rijkdom vergaard.

In dit stukje gaan we dieper in op hoe Adele's fenomenale talent en wereldwijde hits zoals 'Rolling in the Deep' en 'Someone Like You' zich hebben vertaald in indrukwekkende cijfers op haar bankrekening.

Maak je klaar om te ontdekken hoe deze Grammy-slokop niet alleen de hitlijsten, maar ook de economische ladder heeft beklommen.

Benieuwd naar het Vermogen van Adele? Onderaan deze pagina vind je het (verrassende) antwoord!


Wie is Adele?

Wie is Adele? Voor degenen die sinds de late jaren 2000 onder een steen hebben geleefd: ze is de onbetwiste koningin van de breakup ballad, met een stem die krachtig genoeg is om die steen te breken.

Adele Laurie Blue Adkins, geboren op 5 mei 1988 in Tottenham, Londen, zong al vroeg de sterren van de hemel, en het duurde niet lang voordat de wereld het wist.

Haar reis naar stardom begon met een doorbraak die zo'n beetje de droom is van elke kunstschoolstudent; haar demo werd ontdekt op Myspace (ja, dat was toen een ding). 

Vermogen Adele

In 2008 zette haar debuutalbum "19" haar op de kaart, en de hit "Chasing Pavements" liet fans letterlijk achter haar aan hollen.

Maar het was haar tweede album "21" dat haar veranderde in een wereldwijd fenomeen, met hartverscheurende hits als "Someone Like You". 

Sindsdien heeft ze de muziekwereld gedomineerd met albums die naar haar leeftijd zijn vernoemd, omdat wie heeft er eigenlijk tijd om titels te bedenken als je stem al het werk doet?

Adele is niet alleen een Grammy-magneet, ze heeft ook een Oscar op haar schouw voor "Skyfall", een Bond-thema dat zelfs James Bond zou laten sniffen.

Vandaag de dag staat Adele bekend als een powerhouse in de muziekindustrie, met een recent album "30" dat weer golven maakt. 

Adele is niet alleen een Grammy-magneet, ze heeft ook een Oscar op haar schouw voor "Skyfall", een Bond-thema dat zelfs James Bond zou laten sniffen.


Waar heeft Adele haar vermogen mee verdiend?

Dus, hoe heeft de 'Someone Like You' superster, Adele, haar vermogen opgebouwd? Het vermogen van Adele komt niet van een 9-tot-5 kantoorgig, dat is zeker.

Deze Londense lady is de definitie van een zelfgemaakte miljonair, met een knipoog naar de zzp'ers overal ter wereld.

Met haar stem als haar visitekaartje en emotioneel geladen ballades als haar handelswaar, heeft Adele de harten en portemonnees van miljoenen over de hele wereld veroverd.

Van breekbare beginnetjes tot het bestormen van de hitlijsten, heeft Adele niet alleen platen verkocht, maar ook uitverkochte tournees en merchandise die wegliep als warme scones.


Hoeveel verdient Adele per maand?

Het salaris van Adele is zoiets als haar persoonlijke leven - niet iets wat ze op de grote klok hangt.

Wat we wel weten, is dat als er een kroon zou bestaan voor het verdienen van ponden met power ballads, Adele de onbetwiste koningin zou zijn.

Passend? Zeker weten. Adele's stembanden zijn immers verantwoordelijk voor een revolutie in de muziek en in huishoudens wereldwijd (wie heeft er geen Adele-avondje gehad?).

Dus hoewel de exacte cijfers van haar salaris ons ontglippen, is het duidelijk dat haar vocale goudmijn een salaris oplevert dat zo majestueus is als haar vocale bereik.


Wat is het vermogen van Adele?

"Wat is het vermogen van Adele?" vraagt menig fan terwijl ze meeblèren met haar hits.

Van de rokerige clubs in Londen tot de glanzende Grammy-podia, Adele heeft met haar krachtige stem een fortuin vergaard. Als zangeres en songwriter heeft ze de wereld veroverd en staat ze nu aan de top van de muziekindustrie.

Haar vermogen wordt geschat op maar liefst 190 miljoen dollar. En haar salaris? Dat blijft, net als de precieze noten van haar hoogste register, een goed bewaard geheim.

Leuke weetjes over Adele

  • Ze heeft meerdere onderscheidingen ontvangen voor haar muziek, waaronder maar liefst 15 Grammy Awards, en een Academy Award voor haar nummer "Skyfall", wat bijdroeg aan haar status als een van de meest gevierde artiesten van haar generatie.
  • Adele heeft een opmerkelijke impact op de muziekindustrie gemaakt met haar tweede album "21", dat een van de best verkopende albums van de 21e eeuw is en haar wereldfaam heeft bezorgd.

Naam

Adele

Geschat vermogen

€190 miljoen

Geboortedatum

05-05-1988

Jaarlijks inkomen / salaris

Onbekend

Beroep

Zangeres

Geslacht 

Vrouw

Hoe heeft zij haar geld verdiend?

Muziekwereld


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Adele?

Het vermogen van Adele wordt geschat op €190 miljoen.

Wat is het salaris van Adele?

Het salaris van Adele is helaas onbekend.

Is Adele miljonair?

Ja, met een geschat vermogen van €190 miljoen is Adele zeker miljonair. 


Disclaimer

De informatie op deze website is bedoeld voor informatieve doeleinden en dient niet als financieel of juridisch advies te worden beschouwd.

Wij schrijven teksten over de vermogens van bekende personen, maar het vermelde vermogen is gebaseerd op schattingen en eigen onderzoek. Deze schattingen kunnen variëren en zijn mogelijk niet 100% nauwkeurig. Wij kunnen niet garanderen dat de verstrekte informatie volledig juist of actueel is. Bezoekers worden aangemoedigd om hun eigen onafhankelijk onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat zij beslissingen nemen op basis van de hier verstrekte informatie.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:


>