Drommels, drommels en nog een drommels! Waar zijn toch die verdomde clown en acrobaat? Nou, wij hebben in ieder geval Adriaan de acrobaat gevonden. En wij hadden maar één vraag: wat is het vermogen van Aad van Toor?  

Als één van de bekendste acrobaten van Nederland zijn we benieuwd of hij ook financiële kunstjes heeft uitgevoerd. Daarom zijn we op onderzoek uitgegaan en kunnen we je precies vertellen wat Aad van Toor met zijn acteerwerk als Adriaan (van Bassie en Adriaan) nou precies heeft verdiend!

Naam

Aad van Toor

Geschat vermogen

3 miljoen

Geboortedatum

30-10-1942

Jaarlijks inkomen / salaris

Pensioen

Beroep

Acrobaat

Geslacht 

Man

Hoe heeft hij zijn geld verdiend?

Bassie en Adriaan


Wat is het vermogen van Aad van Toor?

De jeugdheld van menig Nederlander, Aad van Toor, verkocht meer dan drie miljoen DVD’s van Bassie en Adriaan. De opbrengst hiervan moest hij natuurlijk wel delen met zijn wederhelft Bassie en het productieteam, waardoor zijn totale vermogen op dit moment wordt geschat op ongeveer drie miljoen euro.

Leuke weetjes over Aad van Toor

  • In 1980 trad Aad van Toor voor het laatst op als heuse acrobaat in Circustheater Carré. 
  • De vrouw van Aad van Toor was regisseerde de Bassie en Adriaan afleveringen.

Wie is Aad van Toor?

Adriaan Gerard van Toor is een Nederlandse acrobaat, acteur, regisseur en filmmonteur die je vooral kent van het legendarische clownsduo Bassie en Adriaan. Hij werd in 1942 geboren in Maassluis, waar hij ook naar school ging.

In de jaren 60 maakte hij voor het eerst een naam voor zichzelf als acrobaat, samen met zijn broer Bas van Toor. Ze gingen samen de circussen en theaters bijlangs als het duo The Crocksons. Ook traden ze meerdere keren samen op in de Rudi Carrell Show.

Naast hun acrobatiek vermaakten ze het publiek ook met liedjes die ze schreven voor André van Duin, het Cocktail Trio en Conny Vink. Toen Bassie en Adriaan populair begonnen te worden in 1980, kreeg het duo zelfs hun eigen circus - Circus Bassie en Adriaan.

Dit sloeg aan als een gek en binnen no time wist heel Nederland wie Aad en Bas van Toor waren - nouja, hun echte namen kenden ze misschien niet - maar Bassie en Adriaan zijn nog altijd razend populair.


Waar heeft Aad van Toor zijn vermogen aan verdiend?

Het werk als acrobaat leverde Aad van Toor in het begin van zijn carrière al redelijk wat geld op. Toch is het niet hierbij gebleven, gelukkig voor de gebroeders van Toor. Voor hun eigen circus werden tienduizenden tickets verkocht.

Naar schatting was het duo rond 1983 al financieel onafhankelijk te noemen. Daarna kwam de mogelijkheid om dvd’s uit te brengen, die volgens Aad zelf miljoenen keren zijn verkocht. Als we uitgaan van twee miljoen verkopen voor een tientje per stuk, zitten we dus op 20 miljoen euro, waar Aad zoals gezegd ongeveer drie miljoen zelf van over hield.


Hoeveel verdient Aad van Toor per maand?

Aad van Toor is natuurlijk al een tijdje niet meer actief als Adriaan. Een vast salaris zal hij dus niet meer verdienen. Niet dat dat een probleem is voor Aad, want met een geschat vermogen van drie miljoen euro heeft hij genoeg geld om te kunnen genieten van de Spaanse zon in Benalmádena, waar hij al bijna dertig jaar woont. En we gunnen het hem volledig.


FAQ

Wat is het geschatte vermogen van Aad van Toor?

Het geschatte vermogen van Aad van Toor komt neer op zo'n 3 miljoen euro.

Wat is het salaris van Aad van Toor?

Vanwege zijn welverdiende pensioen heeft Aad van Toor geen salaris meer. 

Is Aad van Toor miljonair?

Met een geschat vermogen van 3 miljoen is Aad van Toor absoluut miljonair!

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>