• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Crypto
  • /
  • Verge coin Verwachting: Wat gaat deze munt de aankomende jaren doen? [2023-2030]
 Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 27/01/2023

Uit een onderzoek van het AP (Autoriteit Persoonsgegevens) blijkt dat 94% van de Nederlandse bevolking zich zorgen maakt om de bescherming van persoonsgegevens. Privacy en veiligheid zijn daarmee belangrijker dan ooit te voren. Toch zijn er maar weinig blockchains die de privacy van gebruikers echt weten te waarborgen.

Zo zijn transacties op de meeste open-source blockchains goed traceerbaar en voor iedereen toegankelijk. Verge coin is een cryptocurrency dat zich richt op de veiligheid en anonimiteit van haar gebruikers. Dat het Verge coin project veel potentie heeft is daarom erg logisch.

In dit artikel gaan we je alles vertellen over de Verge coin. We zullen dieper ingaan op de prijsvoorspellingen en de verwachtingen. Hiernaast zullen we uitleggen waarom wij ervan overtuigt zijn dat de coin de komende jaren zal gaan stijgen. Benieuwd? Lees dan gauw verder!

ACTIE: Maak een account aan en handel € 1000,- euro GRATIS aan Crypto bij Bitvavo!

Wat is Verge (XVG)?

Voordat wij jou alles gaan vertellen over de Verge verwachtingen en de XVG prijsvoorspellingen willen wij jou eerst wat meer vertellen over het ontstaan van het Verge project. Het Verge project is in 2014 ontwikkeld en begon met de naam DogeCoinDark. Zoals de naam al zegt was DogeCoinDark een fork van het welbekende Dogecoin project. DogeCoinDark was ontworpen als een alternatief wat een anoniemer platform moest zijn met meer privacy.

In 2016 is DogeCoinDark verder gegaan onder de huidige naam Verge. De reden hiervoor was dat mensen DogeCoinDark te veel met het DarkWeb associeerde terwijl de focus alleen lag op de anonimiteit en veiligheid.

Verge richt zich hierbij op het verdoezelen van de IP-adressen van gebruikers van de blockchain. IP-adressen zijn gekoppeld aan een specifieke computer of netwerk. Hierdoor zijn transacties en online activiteiten altijd te achterhalen. Het Verge project zorgt ervoor dat IP-adressen niet traceerbaar zijn. 

De overeenkomst van Verge met andere cryptocurrencies zoals Bitcoin en Dogecoin is dat zij een open-source en gedecentraliseerde cryptocurrency zijn. Het verschil zit hem dus juist in de anonimiteit die beleggers van Verge hebben. Hierbij maken zij gebruik van anonimiteitsgerichte netwerken zoals Invisible Internet Project en The Onion Router. Deze netwerken zorgen er voor dat er bij gemaakte transacties geen locaties en IP-adressen worden weergegeven.

Net als bij de Bitcoin is het onbekend wie de oprichter en ontwikkelaar is van het Verge project. Verge maakt gebruik van verschillende mining algoritmes waardoor de blockchain op meerder manieren beveiligd wordt. De algoritmes die zij gebruiken zijn X17, Lyra2rev2, myr-groestl, blake2s en Scrypt. 

Koers Verge Crypto

Op zoek naar de actuele koers van Verge? Zoek niet verder! In onderstaande grafiek is de huidige koers van XVG te zien. Zoals je kunt zien is de coin de afgelopen jaren flink gestegen in waarde en heeft Verge een mooie groei doorgemaakt.

Andere crypto coins:

- Enjin
- Solana

Historische Koers Verge

In de grafiek hierboven is de historische koers van de Verge coin te zien. In de grafiek is duidelijk te zien dat de koers van Verge in 2017 haar all time high bereikte. De hoogste koers aller tijden bereikten zei namelijk op 23 december 2017. Hierbij bereikte Verge een koers waarde van $0,3006 dollar. Dit is bizar hoog als je beseft dat de laagste koers die zij in 2015 noteerde slechts $0,00000217 dollar was.

In bovenstaande grafiek is daarnaast ook te zien dat de waarde van Verge na de piek in 2017 en 2018 weer volledig ingestort was. Dit komt doordat de gehele cryptomarkt in een bear market verkeerde. Hierdoor werd de waarde van de meeste cryptocurrencies flink vermindert. Echter is er ook te zien dat tijdens de hype in 2021, de Verge coin weer in waarde is gestegen. Dit komt doordat de Verge coin erg reageert op de algehele crypto markt.

Momenteel is de waarde van Verge erg stabiel en kent het kleine pieken en dalen. Dit komt doordat het vertrouwen in het Verge project langzamerhand stijgt. Dit is wederom afhankelijk van het vertrouwen in de gehele cryptomarkt. Doordat het belang van anonimiteit en privacy voor bedrijven en consumenten steeds belangrijker wordt is te zien dat Verge, over de langere periode, de afgelopen jaren is gestegen.

Via bovenstaande tabel kun je overigens direct Verge kopen met iDeal. Je koopt dan via het Bitvavo platform. Dit is onze favoriete broker omdat de handelskosten enorm laag zijn.

🎁 Bitvavo geeft onze lezers een welkomstbonus van €1000.🎁

Verge koers verwachting

Wat is de Verge verwachting? Hoe ziet de toekomst van de XVG coin eruit? Wat is de Verge koers verwachting voor de aankomende jaren? Het zijn lastige vragen waar veel crypto beleggers het antwoord niet op weten. Er is namelijk geen glazenbol die laat zijn hoe de  toekomst er uit ziet. Wel denken wij dat het Verge project een interessant project is om in de gaten te blijven houden.

Onze verwachtingen voor Verge zijn daarom ook erg positief. Dit komt voornamelijk door de voordelen waar het Verge project voor zorgt ten opzichten van sommige andere cryptocurrencies. In tegen stelling tot sommige andere cryptocurrencies helpt Verge namelijk daadwerkelijk problemen van mensen of bedrijven op te lossen. Veel mensen en bedrijven ervaren het verminderen van de privacy een groot maatschappelijk probleem.

Daarnaast is het nieuws voor Verge erg belangrijk. Verge heeft een grote achterban die het vertrouwen in het project al meerdere keren heeft uitgesproken. Zo is Verge in het verleden al grote samenwerkingen aangegaan met bedrijven zoals PornHub en XXX. Dit is voor Verge ook erg belangrijk omdat het niet de enige cryptocurrency is die staat voor veiligheid, anonimiteit en privacy. 

Zoals eerder benoemd maakt, volgens een onderzoek van de Autoriteit Persoonsgegevens, 94% van de Nederlandse bevolking zich zorgen om de bescherming van persoonsgegevens. Dit bizarre percentage maakt duidelijk hoe belangrijk privacy en de bescherming hiervan is voor de Nederlandse bevolking. Waar banken erg veel informatie over je kunnen verzamelen en zelfs bij een aankoop weten waar je bent en wat je koopt, is Verge een blockchain die jou volledige privacy verschaft.

Deze voordelen bij elkaar maken Verge tot een echte sterke blockchain waar veel belang naar is. Ook is het vertrouwen erg hoog waardoor de verwachting is dat Verge opnieuw een all time high zal bereiken. Wanneer Verge deze all time high gaat bereiken is niet bekend omdat zij volledig afhankelijk zijn van de rest van de crypto markt.

Verge prijs voorspelling 2023 – 2028

De verwachtingen voor Verge in de toekomst zien er dus erg goed uit. Onze voorspelling is daarom ook dat de XVG coin nog flink in waarde zal stijgen. Het Verge project zal namelijk een mooie groei blijven doormaken wanneer het vertrouwen in Verge toeneemt. Dit zal niet in een rechte lijn gaan maar met pieken en dalen.

Wat de Verge koers dus in 2023 en 2024 gaat doen is nog onbekend, toch zien wij wel veel potentie in de XVG munt. Dit komt door het toenemende belang en het sterke team dat achter het Verge project staat. De voorspelling is daarom ook dat Verge bij een volgende bull market een nieuwe all time high zal bereiken.

Investeren in Verge kan daarom interessant zijn voor korte termijn investeerders en lange termijn investeerders (zie: crypto's voor lange termijn). De waarde van Verge kan namelijk per dag flink verschillen waar day traders goed op in kunnen spelen. Daarnaast is te zien dat de waarde van Verge over de langere termijn stijgt. Dit maakt het investeren in Verge dus ook interessant voor de langere termijn investeerders.

Maar hoe ziet de Verge coin voorspelling eruit? Hoe ziet de waarde van de XVG prijs er over een aantal jaar uit? Wat gaat Verge doen in 2030? Dit zijn enkele lastige vragen waar ook crypto experts zich over buigen. Exact voorspellen wat de waarde van een coin gaat doen is namelijk onmogelijk. Wel worden er enkele goede voorspellingen gedaan door experts aan de hand van oude gegevens en de doelen die Verge wilt behalen in de toekomst.

Hieronder is de grafiek van de Verge prijsvoorspellingen te zien. Deze prijsvoorspellingen zien er hoopgevend uit voor de toekomst. De voorspelling is bijvoorbeeld dat Verge tegen 2026 haar waarde verdubbeld heeft. In 2028 zou de waarde van Verge al bijna verdrievoudigd zijn. Dit zijn voorspellingen van crypto kenners maar geven geen garantie voor de toekomst. Dit is daarom ook geen financieel advies.

verge verwachting

Bron: digitalcoinprice.com/

Waarom stijgt Verge?

Waarom stijgt Verge eigenlijk? Het is een veel gestelde vraag en om die reden kon dit niet ontbreken in dit artikel. Het Verge nieuws speelt hier in grote rol in. Zodra XVG positief in het nieuws is geweest zie je eigenlijk direct een stijging.

Dit komt door het feit dat investeerders vaak besluiten in een cryptomunt te investeren wanneer ze bijvoorbeeld positieve berichten lezen over de munt. Het bijhouden van het Verge crypto nieuws is dan ook altijd een goed idee omdat je zo op de hoogte bent van actuele ontwikkelingen rond deze munt.

Verge kopen of niet?

Verge kopen of niet? Het is lastig om een keuze te maken of je een cryptocurrency wel of niet koopt. Garantie dat deze munt ook daadwerkelijk veel gaat stijgen heb je namelijk nooit. Toch zijn het vaak de projecten die waarde leveren die over de langere termijn toch flink in waarde stijgen. Daarnaast is het nieuws erg belangrijk voor de prijs verandering van een munt.

Wij hebben Verge zelf wel in ons portfolio opgenomen. Dit hebben wij gedaan omdat wij veel potentie zien in het Verge project. Het belang naar veiligheid, privacy en anonimiteit wordt steeds groter waardoor het vertrouwen in blockchains zoals Verge ook blijft groeien. Hierdoor zal de prijs blijven stijgen en is de kans klein dat de waarde van Verge ineens kan instorten.

Naast Verge verwachten wij dat ook de algehele crypto markt de komende jaren zal blijven stijgen. De interesse en het vertrouwen in de crypto markt neemt de laatste jaren alleen maar toe. Wij verwachten ook dat deze trend zich in de toekomst blijft doorzetten. Wanneer de gehele crypto markt stijgt, stijgt de waarde van Verge automatisch mee.

Via onderstaande grafiek kun je direct Verge coin kopen met iDeal. Bitvavo is een legale Nederlandse crypto broker

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>