• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Crypto
 • /
 • Verge Coin Verwachting: Wat gaat de XVG koers doen? [2023 – 2030]

Ben jij benieuwd naar de Verge Coin Verwachting? Verge Coin lanceerde in 2017 hun XVG, maar was al eerder te verhandelen onder de naam DogecoinDark, een parodie op de parodie van Dogecoin.

Je raadt het goed, in deze analyse van de Verge Coin Verwachting 2030 gaan we diep, heel diep.

Wij onderzochten voor jou de Verge Crypto Verwachting van de komende jaren, zodat jij zelf kunt onderzoeken of Verge een plekje in jouw portfolio verdient. 

Benieuwd naar de Verge Coin Verwachting 2023-2030? Je ontdekt het hier! 

Verge Coin Nieuws

 • Op 16 februari 2021 verliest Verge wegens een fout in de blockchain zo'n 200 dagen aan transacties, die ontraceerbaar bleken te zijn
 • Op 2 juli 2023 boekt Verge flinke winst door anonieme coins, zoals Verge, toch te laten verhandelen op Europese cryptomarkten, nadat ze werden aangevallen door advocaten van Binance

Verge Coin Verwachting 2023-2030

Wat is de Verge Coin verwachting 2030? Verge is een coin die in de laatste jaren nogal op de achtergrond is gebleven. Veel geprobeerd, maar toch ook veel gefaald. Hoe zien de vooruitzichten er uit?

In essentie biedt Verge Coin exact dezelfde dienst aan als Bitcoin en Dogecoin: de mogelijkheid om snel en decentraal transacties te volbrengen. 

Het grootste verschil, echter, is dat Verge Coin dit op een volledig anonieme manier doet. Nog veel anoniemer dan bij Bitcoin en DOGE mogelijk is. 

Op papier is dit een geweldig idee, maar de praktijk ziet er een stuk somberder uit. 

De Verge crypto verwachting laat een zeer milde groei zien. Dit komt voornamelijk doordat naar verwachting de cryptomarkt zal toenemen, waardoor Verge kan meeliften op dit succes.

Op korte termijn is de Verge koers verwachting 2025 een prijs voor XVG een bedrag tussen de €0,014 en €0,017.

Op langere termijn is de Verge Coin Verwachting 2030 zal groeien naar een prijs tussen de €0,045 en €0,048.

Ontdek hieronder de Verge Coin prijsvoorspelling 2023-2030 en de XVG prijs, op basis van de analyses van DigitalCoinPrice.com! 

Jaar

Minimumprijs

Maximumprijs

2023

€0,004

€0,010

2024

€0,010

€0,011

2025

€0,014

€0,017

2026

€0,018

€0,021

2027

€0,018

€0,021

2028

€0,022

€0,025

2029

€0,031

€0,034

2030

€0,045

€0,048

Zoals je kunt zien is er dus wel degelijk een groei voorspeld, maar is de Verge crypto verwachting een stuk minder rooskleurig dan de concurrentie.

Waarom stijgt Verge naar verwachting minder snel? Dat heeft er alles mee te maken dat Verge simpelweg niet onderscheidend genoeg is in de markt.

Concurrenten als Bitcoin en Ripple doen het bijvoorbeeld en stuk beter - en probeer daar als Verge maar eens tussen te komen. 

Waarom stijgt Verge Coin desonanks wel? Dat heeft te maken met het feit dat Verge simpelweg kan meeliften op het succes van de algehele cryptomarkt.

Wij hebben voor jou een aantal factoren op een rijtje gezet die invloed zullen hebben op de Verge Coin koers verwachting op de langere termijn!

Factoren die invloed hebben op de Verge Coin Koers Verwachting

 • De anonimiteit die Verge belooft maakt deze coin gevoelig voor witwasserij en illegale transacties
 • De concurrentiepositie van Verge ten opzichte van de directe concurrentie is instabiel
 • In de cryptomarkt is het gebruikelijk dat er frequent wordt gehandeld, waardoor de koers volatiel is en blijft.

Wat is Verge (XVG)?

Wat is Verge Coin precies? Het Verge project is in 2014 ontwikkeld en begon met de naam DogeCoinDark.

Zoals de naam al zegt was DogeCoinDark een parodie op het welbekende Dogecoin project. DogeCoinDark was ontworpen als een alternatief, dat nog anoniemer moest zijn.

In 2016 is DogeCoinDark verder gegaan onder de huidige naam Verge. De reden hiervoor was dat mensen DogeCoinDark te veel met het DarkWeb associeerde terwijl de focus alleen lag op de anonimiteit en veiligheid.

Verge richt zich hierbij op het verdoezelen van de IP-adressen van gebruikers van de blockchain. Hierdoor zijn transacties en online activiteiten altijd te achterhalen. Het Verge project zorgt ervoor dat IP-adressen niet traceerbaar zijn. 

De overeenkomst van Verge met andere cryptocurrencies zoals Bitcoin en Dogecoin is dat zij een open-source en gedecentraliseerde cryptocurrency zijn.

Het verschil zit hem dus juist in de anonimiteit die beleggers van Verge hebben. Hierbij maken zij gebruik van anonimiteitsgerichte netwerken zoals Invisible Internet Project en The Onion Router.

Deze netwerken zorgen er voor dat er bij gemaakte transacties geen locaties en IP-adressen worden weergegeven.

Net als bij de Bitcoin is het onbekend wie de oprichter en ontwikkelaar is van het Verge project. V

erge maakt gebruik van verschillende mining algoritmes waardoor de blockchain op meerder manieren beveiligd wordt. . 


Actuele Verge Koers (XVG)

Op zoek naar de actuele koers van Verge? Zoek niet verder!

In onderstaande grafiek is de huidige XVG koers te zien. Zoals je kunt zien heeft de Verge Koers in de laatste jaren niet bepaald stilgestaan. 


Historische Koers Verge (XVG)

Waarom stijgt Verge? Anno 2023 begint Verge weer tekenen van leven te geven, maar dat was heel lang niet het geval. Hoe zit dat precies?

Verge kende een stroeve opstartfase sinds de toetreding op de cryptomarkt in 2016. Zo kostte 1 XVG in 2017 welgeteld €0,000015. Tsja, een veel lagere prijs dan dit zijn wij op deze website nog niet tegengekomen.

In 2018 werd echter de eerste klapper gemaakt, waarbij de koers ontzettend snel explodeerde.

Zo bereikte Verge een all-time high van €0,20 per XVG. En deze hoogte werd in de jaren daarna nooit meer geëvenaard. 

Na deze klapper was de koers een tijdje onstuimig, maar al gauw bleek dat de neerwaartse trend werd ingezet. 

In april 2018 krabbelde de koers nog even terug naar €0,058, net zoals in maart 2021. Overduidelijk is dat tussen deze pieken de koers er dramatisch bij lag.

Momenteel is de waarde van Verge erg stabiel en kent het kleine pieken en dalen. Dit komt doordat het vertrouwen in het Verge project langzamerhand stijgt.

Tegelijkertijd blijft de koers laag en is het overduidelijk dat het consumentenvertrouwen nog niet voldoende is om Verge het zetje in de rug te geven dat zij nodig hebben om zich succesvol te nestelen in de markt. 

🎁 Bitvavo geeft onze lezers een welkomstbonus van €1000.🎁


Is 2023 een goed moment om Verge (XVG) te kopen?

Verge kopen of niet? Deze vraag zal ongetwijfeld spelen bij veel beleggers. Het sentiment rondom Verge is momenteel best aardig, maar de koers reflecteert dit nou niet echt op een denderende wijze.

Het is belangrijk om vaak goed na te denken over de koersontwikkelingen en verder na te denken. Stel jezelf eens de volgende vraag: waarom stijgt Verge Coin nu? Is het een bubbel, of heb ik iets gemist?

Garantie dat deze munt ook daadwerkelijk veel gaat stijgen heb je namelijk nooit. Toch zijn het vaak de projecten die waarde leveren die over de langere termijn toch flink in waarde stijgen.

Wij kunnen met enig vertrouwen zeggen dat Verge niet in dit rijtje hoort. De concurrentie verkoopt praktisch hetzelfde product als Verge, met als enige kanttekening dat de anonimiteit iets minder hoog in het vaandel staat.

Tegelijkertijd is crypto als Bitcoin en Ripple al ontzettend anoniem - wat is de toegevoegde waarde van een extra laag anonimiteit die Verge Coin te bieden heeft?

Naast Verge verwachten wij dat ook de algehele crypto markt de komende jaren zal blijven stijgen. De interesse en het vertrouwen in de crypto markt neemt de laatste jaren alleen maar toe.

Wij verwachten ook dat Verge Coin goed zal meeliften in deze trend. Tegelijkertijd is de kans klein dat deze coin op de lange termijn een klapper zal gaan maken.


Wat zeggen de experts over Verge (XVG)?

Wat zeggen experts eigenlijk over het XVG kopen? Investeerders die Verge kopen doen dit vaak niet blind, maar doen het nodige research.

Gelukkig zijn er genoeg experts die hierin al voorwerk hebben verricht. 

Zo wordt er geregeld gekeken naar de koers en ontwikkelingen binnen Verge, om zo te beoordelen of Verge het goed doet of juist slecht.

Een groot aandeel van de experts is positief gestemd met betrekking tot XVG. Ontdek bijvoorbeeld hieronder hoe Verge reageerde op een interne verbetering van de hashrates. 

Een ander interessante kijk op Verge komt voort uit het feit dat er nog Verge te minen valt. Het maximum aantal coins is nog niet bereikt.

In het geval dat dit maximum wel wordt bereikt, verandert de vraag en aanbod aanzienlijk. Dit kan volgens onderstaande expert positief uitslaan op de koers van Verge. 

Al met al hebben we met Verge een interessante coin in handen, waarbij het verhaal veel negatieve kanten kent, maar ook een aantal lichtpuntjes.

XVG bevindt zich in een ontzettend moeilijke concurrentiepositie en onderscheidt zichzelf puur en alleen door nog meer nadruk te leggen op anonimiteit dan al gedaan wordt door andere coins.

In onze ogen gaat Verge een moeilijke periode tegemoet, maar het is absoluut een coin die het onderzoeken waard is. 


Veelgestelde vragen

Kan Verge veel waard worden?

In theorie kan elke crypto coin veel waard worden, maar vanwege de lastige concurrentiepositie is de kans klein dat Verge zal exploderen.

Heeft Verge nog toekomst?

Verge Coin heeft absoluut toekomst, maar dit is wel grotendeels afhankelijk van de ontwikkelingen in de algehele cryptomarkt.

Wat gaat Verge doen in 2023?

Naar verwachting zal Verge in 2023 heel licht stijgen, maar een stuk minder snel dan concurrenten doen.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>