Wat zijn veelbelovende cryptomunten van 2022? Het is een vraag die we vaak krijgen en we snappen de intentie van deze vraag meteen.

Bij het kopen van cryptomunten is het namelijk ontzettend belangrijk dat je er op tijd bij bent. Dit kan een gigantisch verschil maken in je rendement.

Bovendien voorspellen verschillende grote bedrijven dat de waarden van cryptocurrencies de aankomende jaren flink zal gaan stijgen. Ook zijn er steeds meer mensen die digitaal transacties voltooien.

Om deze reden denken wij dat er de aankomende jaren een mooi rendement te verdienen is mits je er op tijd bij bent.

In dit artikel delen wij onze top 5 meest veelbelovende crypto munten van dit moment. Wat ons betreft zijn dit zeker crypto coins die je in de gaten moet houden.

ACTIE: Maak een account aan en handel € 1000,- euro GRATIS aan Crypto bij Bitvavo!

Tips bij het ontdekken van veelbelovende crypto

Als jij bezig bent met het investeren in cryptocurrencies dan wil je natuurlijk goed worden in het spotten en ontdekken van veelbelovende crypto. Hoe eerder jij bij een veelbelovend project bent, des te hoger is de kans dat je een goed rendement pakt.

Maar waar moet je nu op letten bij het ontdekken van veelbelovende cryptomunten? In onderstaande sectie delen wij een aantal tips met je die je kunt gebruiken bij het spotten van echte crypto gems.

Gedegen onderzoek

Voor je investeert in een bepaald project is het van belang dat je voldoende onderzoek doet naar de crypto munt. Door jezelf goed in te lezen in een bepaalde projecten weet je precies wat het doel is van een betreffend project.

Waarschijnlijk heb je na het lezen over een bepaald project zelf direct een beeld over het project en of je hier ook daadwerkelijk in geloofd. Daarnaast is het belangrijk dat je goed kijkt naar de historische gegevens van een project. Hoe is het koersverloop bijvoorbeeld?

Zie je veel pieken en dalen of is er een constante stijging te zien? Daarnaast wil je kijken naar het aantal coins dat in omloop is (de circulatie) en de marktkapitalisatie. 

De prijs van de coin

Wanneer jij een potentiële veelbelovende cryptocoin hebt ontdekt is het goed om te kijken naar het team dat achter deze coin zit. Ga naar de officiële website van het project en bekijk het team. Wie zijn de oprichters? Wat voor achtergrond hebben de mensen in het team?

Probeer er bijvoorbeeld achter te komen bij welke andere projecten ze betrokken zijn geweest. Zijn ze actief op social media kanalen? Kijk ook naar hoe de munt past in het crypto-ecosysteem, de mogelijke cases en de roadmap van het project.

Kijk bij het onderzoek naar het team ook naar welke investeringspartijen er achter het project zitten.. Crypto-risicokapitaalbedrijven steunen vaak meerdere projecten, en u kunt onderzoeken of ze een goede reputatie hebben en of andere munten die ze hebben gesteund in het verleden goed hebben gepresteerd.

Doelstellingen van de cryptocurrency

Zonder doel heb je nooit duidelijk of inzichtelijk waar je naartoe gaat. Dit geldt in het privéleven maar ook in de wereld van cryptomunten.

Helaas zijn er nog te veel crypto projecten die geen duidelijk doel voor ogen hebben. Kijk bij het uitzoeken van een veelbelovende crypto dan ook altijd naar de doelstelling die het bedrijf heeft.

Wat wil de partij precies bereiken en hoe willen ze dit gaan doen? Een cryptocurrency met een duidelijke visie en goed gedefinieerd doel is wat je nodig hebt.

Check regelmatig de koersen

Heb je een veelbelovende cryptomunt op het oog? Schroom dan niet om gedurende je onderzoek regelmatig de koers te checken van deze munt.

Hierdoor weet je direct of er een hoge volatiliteit in de munt zit en of hij veel prijswisselingen mee maakt.

Wat zijn de veelbelovende cryptomunten van 2022?

Bijna dagelijks komen er nieuwe cryptomunten op de markt. ICO's en IDO's schieten als paddestoelen uit de grond en het is vaak lastig door de bomen het bos te zien.

Doordat er zoveel verschillende projecten zijn kan het nog wel eens lastig zijn om veelbelovende crypto te spotten en op tijd te ontdekken. Welke cryptomunten moet je bijvoorbeeld kopen? Wat zijn veel belovende crypto projecten?

Om die reden hebben wij hieronder 5 veelbelovende crypto op een rijtje gezet. Deze 5 cryptomunten zijn wat ons betreft ontzettend interessant. 

1. Cardano (ADA)


In het rijtje met veelbelovende cryptomunten van 2022 mag Cardano (ADA) niet ontbreken. De kans is groot dat je wel eens van Cardano gehoord hebt, het is namelijk een populaire cryptomunt die veel beleggers in hun portfolio hebben zitten. En dat is niet voor niets.

De cryptomunt Cardano is in 2015 opgezet door Charles Hoskinson. Het grappige is dat Charles Hoskinson daarvoor actief was bij Ethereum. Deze overstap zorgde dan ook voor veel opspraak binnen de crypto wereld.

Charles Hoskinson was van mening dat het beter kon en begon zijn eigen cryptomunt: Cardano (ADA). Het lanceren van Cardano had echter nog wel wat voeten in de aarde. Charles wilde het project namelijk pas lanceren na tientallen wetenschappelijke onderzoeken. Hij wilde er 100% zeker van zijn dat zijn project toegevoegde waarde kon leveren binnen de blockchain wereld.

Het mooie van Cardano is dat de munt de beste Bitcoin technologie combineert met smart contracts van Ethereum. Hierdoor lost het direct de voornaamste problemen van Bitcoin en Ethereum op: weinig flexibiliteit en hoge transactiekosten.

Verder is er nog een reden waarom dit een veelbelovende cryptomunt: de lage prijs. De lage prijs die Cardano heeft zorgt voor veel populariteit bij investeerders.

Samengevat heeft Cardano een aantal sterke pluspunten:

  • Duidelijk doel voor ogen: Cardano wil het mogelijk maken dat je op het blockchain platform gedecentraliseerde apps kunt bouwen
  • Sterk team: Het team achter Cardano is ontzettend sterk en bestaat uit voornamelijk wetenschappers, ingenieurs en code-experts
  • Wetenschap = de basis: Bij alles wat Cardano doet vormt wetenschap de basis. Dagelijks wordt er onderzoek gedaan naar hoe het blockchain project verbeterd kan worden.

2. Uniswap (UNI)


De laatste tijd zijn Decentralized Finance (DeFi) cryptomunten helemaal hot binnen de cryptomarkt. Concreet is DeFi een term die gebruikt wordt voor allerlei gedecentraliseerde financiële producten zoals bijvoorbeeld smart contracts. Het doel van deze producten en applicaties? Ervoor zorgen dat de traditionele financiële producten zoals wij die kennen transparanter en betrouwbaarderd worden.

Een van de bekendste DeFi projecten van dit moment is Uniswap. Wat ons betreft is dit zeker een veelbelovende coin waar we nog veel van gaan horen in de toekomst. De Uniswap coin draait op het Ethereum netwerk en wordt afgekort tot UNI.

Doordat Uniswap op het Ethereum netwerk draait kun je tokens heel snel en gemakkelijk wisselen. Uniswap werd in 2018 opgericht door Hayden Adams. Ondanks het feit dat Uniswap nog maar een paar jaar bestaat is het binnen deze jaren wel uitgegroeid tot een van de meest gebruikte decentrale applicaties binnen het Ethereum platform.

Wanneer we deze coin vergelijken met gelijkwaardige projecten (bijvoorbeeld SushiSwap) dan zien we dat Uniswap maar liefst 50% meer handelsvolume en 10 keer zoveel gebruiksers heeft. De veelbelovende cryptomunt Uniswap is nog maar net begonnen maar is dagelijks bezig met het verbeteren van hun platform.

Uiteindelijk wil Uniswap een gedecentraliseerd platform. Het probleem van een gedecentraliseerd platform op het moment is dat er vaak een gebrek is aan liquiditeit. Concreet betekent dit dat er te weinig geld is om een exchange snel en efficiënt genoeg te maken. Eerder schreef ik een artikel over het verschil tussen een crypto broker en een crypto exchange.

Precies voor dit probleem wil Uniswap een oplossing bieden. Dit doen ze door gebruikers de mogelijkheid te geven om te handelen in crypto tokens zonder dat ze hierbij hoeven te vertrouwen op kopers en verkopers die liquiditeit moeten opbouwen.

Hieronder geven we 3 redenen waarom wij Uniswap een veelbelovende cryptomunt vinden:

  • Spelen in op het liquiditeitsprobleem van crypto: UNI gebruikt liquidity pools waar elke gebruiker aan bijdraagt. Door deze pool kan de coin veel meer tokens aanbieden dan andere decentrale exchanges.
  • Goedkoop: Het swappen van tokens kost momenteel nog weinig geld
  • Werkt snel en simpel: Uniswap werkt ontzettend simpel en snel, vaak kun je ERC20-tokens binnen enkele seconden wisselen.

3. Polkadot (DOT)


Ook Polkadot (DOT) mag niet ontbreken aan deze lijst met veelbelovende cryptomunten. Deze munt bestaat nog niet zo heel lang maar behoort binnen 3 jaar al tot een van de 5 grootste cryptocurrencies ter wereld.

Het Polkadot project is in 2017 opgericht door Gavin Wood. Net als bij de oprichter van Cardano was ook Gavin Wood betrokken bij het Ethereum project. Hij was namelijk een van de medeoprichters.

Het doel van Polkadot is om de schaalbaarheid van blockchain te verbeteren. Momenteel is het zo dat wanneer er een stijging in het transacties te zien is, de omvang toeneemt. Dit zorgt ervoor dat de transactietijden zeer hoog zijn en het best een tijdje duurt voor een transactie verwerkt is.

Polkadot wil dit probleem oplossen met zogenaamde 'parachains'. Een 'parachain' zorgt ervoor dat stukken informatie worden opgesplitst in meerde blockchains. Hierdoor kunnen kleinere ketens tegelijkertijd draaien waardoor de transacties snel en goedkoop zijn.

We vinden Polkadot ook een veelbelovende crypto omdat:

  • Het maakt gebruik van een flexibel framework voor ontwikkelaars: Voor ontwikkelaars werkt dit platform zeer goed, zo kun je als ontwikkelaar zelf specifieke componenten selecteren die het beste passen bij een applicatie.
  • Groot investeringsbudget: Het Polkadot project heeft maar liefst 200 miljoen dollar opgehaald in 2017. Dit zorgt ervoor dat er veel investeringsruimte is voor ontwikkeling en marketing.
  • Parachains zorgen voor snellere transactietijden: Dankzij het gebruik van 'parachains' zijn de transactietijden op dit netwerk een stuk sneller dan bij andere cryptomunten. 

In de koers hieronder brengt de knop je direct naar Bitvavo. Dit is volgens onze Bitvavo review de goedkoopste crypto broker van Nederland.

4. Basic Attention Token (BAT)


Ook Basic Attention Token behoort wat ons betreft tot een van de meest veelbelovende cryptomunten van 2022 en 2022. De BAT cryptocurrency is opgericht door een van de medeoprichters van Mozilla Firefox en heeft als doel om de digitale advertentiewereld te veranderen.

Laten we beginnen bij het begin: wat is Basic Attention Token? Kort samengevat is dit een betalingssysteem dat blockchain gebruikt als onderliggende technologie.

Naast de focus op betalingen promotoor BAT ook een gloednieuw model dat gaat over de privacy van gebruikers. BAT richt zich hierbij op internet gebruikers, uitgevers en adverteerders.

In de praktijk betekent dit dat BAT problemen wil oplossen waar digitale adverteerders mee te maken krijgen. Denk hierbij aan opdringerige en vervelende advertenties, het manipuleren van kliks door bots en het misbruiken van persoonlijke en mobiele gegevens.

Deze zaken zijn op het moment van schrijven relevanter dan ooit en we denken dan ook zeker dat privacy op het internet de komende jaren een grote rol zal gaan spelen in ons internet gebruik.

Steeds meer mensen zijn zich bewust van de gevaren die internet met zich mee brengt. Om deze reden denken we dan ook zeker dat dit een veelbelovende crypto munt is waar we de aankomende jaren nog veel van gaan horen.

5. Solana ($SOL)


Uiteraard mag Solana ($SOL) niet ontbreken aan deze lijst met veel belovende cryptomunten. Solana is namelijk een van de snelste en goedkoopste blockchains op de markt. Geen enkele andere cryptomunt kan zoveel transacties per seconde aan als Solana (6500 per seconde).

De ongekende snelheden die Solana biedt zijn overigens niet onopgemerkt gebleven. Zo zijn er al verschillende dapps zoals Solfarm, Raydium en Serum op het blockchain gebouwd. Toch staat de ontwikkeling van Solana nog maar in de kinderschoenen.

Zo zijn er duizenden teams bezig met projecten rond Solana. Denk hierbij bijvoorbeeld aan VPN's, NFT marktplaatsen, blogs, investeringstools en virusscanners. Er komen een hoop mooie dingen aan voor het Solano ecosysteem.

Verder heeft Solano een zeer sterk team van ervaren ontwikkelaars. Het hoofdkantoor bevindt zich momenteel in San Diego. Dit team heeft maar 1 doel voor ogen: een efficiënte oplossing bouwen voor schaalbare toepassingen.

Naast bovenstaande voordelen zien we ook nog eens dat Solano verschillende interessante partnerschappen heeft. Denk hierbij aan Chainlink, FTX, Kin en Fortmatic. Er zitten ook nog eens verschillende grote investeerders achter deze munt waaronder Multicoin Capital, CMCC Global en Foundation Capital.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>