• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Blog
  • /
  • Top 10 horloge modellen om in te investeren

Horloges zijn meer dan alleen tijdmeters; ze zijn een investering, een erfstuk en een statement van persoonlijke stijl. In de wereld van luxe horloges zijn er bepaalde modellen die niet alleen hun waarde behouden, maar zelfs in waarde kunnen stijgen. Deze top 10 horlogemodellen om in te investeren zijn geselecteerd op basis van hun historische waarde, vakmanschap, exclusiviteit en de vraag op de secundaire markt. In dit artikel hebben we de top 10 horloge modellen op een rij gezet die het waard zijn om in te investeren.

Rolex Submariner

De Rolex Submariner is misschien wel het meest iconische duikhorloge ooit gemaakt. Sinds zijn introductie in 1953 heeft het model verschillende updates ondergaan, maar het blijft trouw aan zijn oorspronkelijke design. De Submariner is niet alleen geliefd onder duikers maar ook onder horlogeverzamelaars vanwege zijn robuuste bouw, tijdloze esthetiek en betrouwbaarheid.

Investeren in een Submariner kan bijzonder lonend zijn, vooral als het gaat om vintage Rolex modellen of speciale uitgaven. De vraag naar dit horloge blijft hoog, wat de prijs doet stijgen op de secundaire markt. Het is een veilige investering die waarschijnlijk zijn waarde zal behouden of zelfs zal appreciëren door de jaren heen.

Patek Philippe Nautilus

De Patek Philippe Nautilus, ontworpen door Gerald Genta in 1976, is een ander horloge dat bekend staat om zijn investeringspotentieel. Met zijn onderscheidende porthole-behuizing en geïntegreerde armband is de Nautilus een symbool van luxe en verfijning. Dit model is zeer gewild bij verzamelaars en horlogeliefhebbers, waardoor de prijzen op de secundaire markt vaak aanzienlijk hoger liggen dan de oorspronkelijke verkoopprijs.

De beperkte productie en lange wachtlijsten voor nieuwe Nautilus-modellen hebben bijgedragen aan hun allure als investeringsstukken. Een goed bewaarde Nautilus kan een substantiële meerwaarde bieden voor verzamelaars, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor iedereen die op zoek is naar een horloge dat zijn waarde behoudt.

Audemars Piguet Royal Oak

Nog een creatie van Gerald Genta, de Audemars Piguet Royal Oak, brak de regels van traditioneel horlogedesign toen het in 1972 werd gelanceerd. Met zijn achthoekige bezel en “Tapisserie” wijzerplaat, staat de Royal Oak bekend om zijn sportieve elegantie. Dit model heeft een belangrijke rol gespeeld in het definiëren van het genre van luxe sporthorloges.

De Royal Oak heeft een sterke volging en zijn populariteit heeft de prijzen op de secundaire markt opgedreven. Zeldzame uitgaven en beperkte series, vooral die in edelmetalen, zijn bijzonder waardevol voor verzamelaars. Het is een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar een horloge met zowel esthetische als financiële waarde.

Omega Speedmaster Professional

De Omega Speedmaster Professional, bekend als het “Moonwatch”, heeft een unieke plaats in de geschiedenis van de ruimtevaart. Het was het eerste horloge gedragen op de maan tijdens de Apollo 11-missie in 1969. Deze historische associatie, samen met zijn tijdloze ontwerp en mechanische betrouwbaarheid, heeft de Speedmaster tot een favoriet gemaakt onder horlogeverzamelaars.

Vintage modellen en speciale edities van de Speedmaster, zoals die met een Calibre 321, zijn zeer gewild en kunnen een aanzienlijke investering zijn. De voortdurende productie en populariteit van het “Moonwatch” -model zorgen ervoor dat het een veilige en potentieel winstgevende investering blijft.

Breitling Superocean

De Breitling Superocean, oorspronkelijk gelanceerd in 1957, is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van professionele en militaire duikers, met een indrukwekkende waterbestendigheid die de standaarden van die tijd ver overtrof. Door de jaren heen heeft de Superocean verschillende revisies ondergaan, maar is trouw gebleven aan zijn erfgoed als een robuust en betrouwbaar duikhorloge.

De moderne iteraties van de Superocean combineren de nieuwste technologieën met een stijlvol ontwerp, waardoor ze aantrekkelijk zijn voor een breed publiek van duikliefhebbers en horlogeverzamelaars. Speciale edities of modellen met een bijzondere historische waarde kunnen een goede investeringsmogelijkheid zijn. De Superocean-serie staat bekend om zijn duurzaamheid, functionaliteit en leesbaarheid onder water, kenmerken die bijdragen aan zijn status als een verzamelwaardig horloge met potentieel voor waardestijging.

Jaeger-LeCoultre Reverso

De Jaeger-LeCoultre Reverso, oorspronkelijk ontworpen voor polospelers in 1931, heeft een uniek omkeerbaar kastontwerp dat het horlogeglas beschermt. Deze innovatieve functie, gecombineerd met het elegante Art Deco-ontwerp, maakt de Reverso tot een tijdloze klassieker. De mogelijkheid om de kast om te keren biedt ook een persoonlijk aspect, aangezien eigenaren de metalen achterkant vaak graveren met initialen of een boodschap.

De Reverso heeft door de jaren heen verschillende variaties gezien, van eenvoudige tijdmodellen tot gecompliceerde uitvoeringen met meerdere tijdzones of maanfaseweergaven. De diversiteit en rijke geschiedenis van dit model maken het een uitstekende keuze voor investeerders. Bijzondere edities of modellen met historische significantie kunnen bijzonder waardevast zijn.

TAG Heuer Monaco

Bekend om zijn opvallende vierkante kast en associatie met Steve McQueen, die het horloge droeg in de film “Le Mans”, is de TAG Heuer Monaco een icoon van het merk. Dit model was ook een van de eerste automatische chronografen, wat het een belangrijke plaats in de horlogegeschiedenis geeft.

De Monaco heeft een trouwe aanhang en bepaalde vintage modellen en speciale uitgaven hebben aanzienlijke waardestijgingen gezien. Het unieke ontwerp en de belangrijke technologische bijdrage aan de horlogerie maken het een aantrekkelijke optie voor investeringen in horloges.

Breitling Navitimer

De Breitling Navitimer, met zijn kenmerkende rekenliniaalbezel, is een favoriet onder piloten en luchtvaartenthousiasten sinds zijn lancering in 1952. Deze toolwatch is ontworpen om complexe berekeningen zoals brandstofverbruik, klimsnelheden en conversies tijdens de vlucht uit te voeren.

Vintage Navitimers zijn bijzonder gewild bij verzamelaars, vooral modellen uit de jaren ’50 en ’60. De combinatie van technische functionaliteit, historische significantie en esthetische aantrekkingskracht maakt de Navitimer een slimme keuze voor investeerders.

Cartier Tank

De Cartier Tank, geïntroduceerd in 1917, is geïnspireerd op de vorm van een tank uit de Eerste Wereldoorlog. Dit model staat symbool voor klassieke elegantie en heeft een minimalistisch ontwerp dat goed heeft standgehouden door de decennia heen. Het horloge is geliefd bij zowel mannen als vrouwen en heeft verschillende invloedrijke dragers gehad, waaronder prinses Diana en Andy Warhol.

Speciale edities en vintage Tanks, vooral uit de vroege productiejaren, kunnen zeer waardevol zijn voor verzamelaars. De tijdloze aantrekkingskracht en historische significantie van de Tank versterken zijn status als een begeerlijk investeringshorloge.

Vacheron Constantin Overseas

De Vacheron Constantin Overseas, gelanceerd in 1996, is het antwoord van het merk op de luxe sporthorlogetrend. Met zijn elegante lijnen, fijne afwerking en in-house uurwerken vertegenwoordigt de Overseas de combinatie van avontuurlijke geest en verfijnde luxe. Bepaalde modellen van de Overseas, vooral degenen met complicaties zoals de wereldtijd of chronograaf, hebben het potentieel om in waarde te stijgen. De mix van Vacheron Constantin’s vakmanschap en de groeiende populariteit van luxe sporthorloges maken de Overseas een verstandige investering.

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>