Geschreven door: Onno
 Fact check door: Jerry
 Laatste update: 20/01/2023
Thuisborg beleggen

Voordelen

 • Woningwaarde in een klap op jouw rekening
 • Gratis brochure

Let op: Thuisborg wordt niet gerguleerd door de AFM!

6.0
Eindcijfer

Beoordelingscriteria

Veiligheid

5.0

Gebruiksgemak

7.0

Aanbod

6.0

Voor woningbezitters is Thuisborg een partij waarbij je een investering zou kunnen maken in de vastgoedwereld. Het is voor beleggers belangrijk om te investeren in allerlei verschillende partijen, zodat jij jouw vermogen zoveel mogelijk spreidt. 

Thuisborg pakt dit op door woningen te kopen en terug te verhuren aan de verkopers. Dit klinkt omslachtig, en dat is het ook. In deze Thuisborg Review kun je lezen waarom wij vinden dat dit geen geschikte partij is om bij te investeren. 


Wat is Thuisborg?

Thuisborg is een financiële partij die een aantal diensten aanbiedt binnen de woningmarkt. Eén van die diensten is het opkopen van woningen van woningbezitters, waarna de woningbezitters hun 'eigen' woningen weer kunnen huren. Dit is vooral gericht op senioren. Daarnaast biedt Thuisborg obligaties in de zorgwoningen markt aan. 

Aanbieder Thuisborg is een aantal keren in opspraak gekomen in de media, waarbij de voornaamste conclusie is dat het bedrijf handelt in een grijs gebied op de woningmarkt. Wij, van ThinkRich, staan achter bedrijven die een bijdrage kunnen leveren aan jouw persoonlijke financiële gezondheid met een lange termijn visie en investeringen die stevig staan. Thuisborg past niet in dit rijtje.

Je zou bij Thuisborg een gratis brochure kunnen aanvragen als jij écht geïnteresseerd bent in het verkopen van jouw huis, om het vervolgens tijdelijk weer te huren. Zo kun jij een mening vormen over deze partij.  


Welke producten biedt Thuisborg aan?

Het is interessant om dieper te onderzoeken welke producten Thuisborg aanbiedt aan investeerders. Door dit inzichtelijk te maken kunnen we in deze Thuisborg Review namelijk een scherper beeld schetsen van Thuisborg. 

Kort gezegd functioneert Thuisborg in en rond de woningmarkt op verschillende manieren. Dit gebeurt bijvoorbeeld door huizen van huisbezitters op te kopen. Verder bieden zij obligaties van zorgwoningen aan, zoals aanleunwoningen of kleine woonunits gericht op senioren. 

Bij Thuisborg zijn er drie verschillende producten die worden aangeboden. Deze drie manieren zijn directe investeringen in de woningmarkt op verschillende manieren. Vervolgens biedt Thuisborg twee obligatiefondsen aan, waarbij je op indirecte manier investeert in dezelfde producten.

Om dit inzichtelijk te maken zetten we alle producten die Thuisborg aanbiedt op een rijtje: 

Woning verzilveren

Bij Thuisborg kun je jouw woning verzilveren. Dit betekent niets anders dan dat Thuisborg jouw woning koopt tegen een marktconforme prijs. Dat bedrag krijg jij direct op je rekening. Op dat moment ben jij niet meer de huiseigenaar, maar Thuisborg. 

Vervolgens verhuurt Thuisborg de woning terug aan jou voor een periode van minimaal 10 jaar. Na deze periode van 10 jaar betaal je een rentepercentage van 6% per jaar terug. Om dit wat meer inzichtelijk te maken hebben we op basis van Thuisborg ervaringen de feiten op een rijtje gezet: 

Thuisborg stappenplan

 • Je vraagt een waardebepaling van jouw woning aan. 
 • Bij goedkeuring wordt er 80% van de woningwaarde verzilverd.

maar dan...

 • Je huurt jouw eigen woning terug voor een periode van 10 jaar.
 • Je betaalt een maandelijks huurbedrag terug aan Thuisborg. Dit bedrag kan hoger zijn dan jouw eigen hypotheek oorspronkelijk was. 
 • Na 10 jaar wordt de huur verhoogd. 
 • Na 10 jaar mag Thuisborg jou uit huis zetten.
 • Het huis kan worden verkocht door Thuisborg. Jij ontvangt een afgesproken percentage hierop. 

dus

Door jouw woning te verzilveren kun je in een keer een klap geld ontvangen. Tegelijkertijd betaal je een groot deel van dat bedrag terug in de vorm van huur. In onze ogen is dit een onverstandige keuze, aangezien het simpelweg betalen van jouw hypotheek vaak net zo duur is als de huur die jij zou betalen aan Thuisborg. Daarnaast ben jij niet meer eigenaar van de woning. 

Investeren in Nederlandse woningen

Een tweede investering kan je bij Thuisborg doen via het Thuisborg Estate Plan. Dit is bedoeld voor woningeigenaren die wel eigenaar willen blijven van hun huis, maar de verkoop hiervan in handen van Thuisborg willen plaatsen. Bij deze optie krijgen woningeigenaren 90% van de waarde van hun huis maandelijks of jaarlijks aanbetaald.

Aan het einde van de rit is Thuiszorg eigenaar van jouw huis. Dit kan alleen bij woningen die hypotheekvrij zijn.

Zorgwoning

Ook kun je bij Thuisborg investeren in containerunits die zijn bedoeld als aanleunwoningen. In deze woningen kun je direct investeren door er zelf één te kopen. Ook kun je deze units voor een bepaalde periode huren. 

Obligaties

Thuisborg biedt obligaties aan voor alle producten die we hierboven hebben genoemd. Er zijn twee opties: een obligatie met een investering van €100.000 of een investering van €1.000. Hierbij garanderen ze een Thuisborg rendement van zo'n 6.5% tot 7.5%.

Via deze obligaties investeer je indirect in al die producten. Hier zijn verantwoorde alternatieven voor, zoals je kunt lezen in onze lijst van vastgoed ETFs en vastgoedfondsen. 


Conclusie: is Thuisborg de moeite waard?

En dan zijn we aangekomen bij het einde van deze Thuisborg Review. Het zal je niet helemaal verrassen, maar wij staan niet achter de methodiek van Thuisborg. De constructie die zij hebben opgezet zorgt ervoor dat de allergrootste investering die je kunt maken, het kopen van een huis, uit handen wordt gegeven. Het is dus ook niet gek dat deze partij niet wordt gereguleerd door de Authoriteit Financiële Markten (AFM). 

Het enige scenario wat we kunnen bedenken waarin dit een uitkomst zou kunnen zijn, is in het geval dat een woning van een senioren verkocht wordt, zodat diegene ergens anders kan gaan wonen. Nogmaals: dit is fiscaal gezien niet een goede investering. Ben jij toch geïnteresseerd in de ins- en outs van Thuisborg, vraag dan hier een gratis brochure aan. 

Obligaties in de woningmarkt kunnen een interessante investering zijn voor alle beleggers. Echter omvatten deze obligaties alle producten die worden aangeboden door Thuisborg. Aangezien wij niet enthousiast zijn over de producten die zijn aanbieden, zullen hun obligaties logischerwijs ook niet hoog op ons lijstje staan. 

CORUM

Maandelijks beleggen in vastgoedprojecten in Nederland

 • Overzichtelijk aanbod
 • Laagdrempelig
 • Al mogelijk vanaf €50 per maand.

ReInvest24 

Crowdfunding investeringen in vastgoedprojecten in heel Europa

 • Direct inzicht in type vastgoed
 • Eenmalig en maandelijks investeren mogelijk
 • Hoog rendement
 • Primaire en secundaire markt

DEGIRO

Vastgoedfondsen en ETFs

 • Kernselectie met ETFs zonder transactiekosten
 • Breed aanbod
 • Meest gespreide beleggingen

Al met al zijn we dus niet positief over Thuisborg. Natuurlijk kun jij het best jouw eigen mening vormen hierover, dus vraag gerust een brochure aan. We staan echter als belegger positief ten opzichte van de vastgoedmarkt. Elke belegger kan op een directe of indirecte manier beleggen in vastgoed op een reguleerde en erkende wijze. Zo hebben wij onlangs een CORUM Review en ReInvest24 Review geschreven, waarbij uitleggen hoe je bij beide partijen op een door de AFM gereguleerde manier kunt investeren in vastgoed, zonder dat je de waarde van jouw woning op het spel zet. 

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>