• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Aandelen
 • /
 • Tesla Aandeel Verwachting: Wat gaat dit aandeel de komende jaren doen? [2023-2030]

Wil jij beleggen in een aandeel Tesla? Tesla aandelen zijn steeds populairder geworden onder beleggers. Met name dankzij grote invloed van Elon Musk is Tesla in een periode van 25 jaar uitgegroeid tot één van de grootste bedrijven in de hele wereld. Zo zijn de elektrische laadpalen van Tesla steeds vaker te zien in het straatbeeld. En Tesla droomt van nog meer.

In dit artikel geven we je alle informatie die jij nodig hebt om te bepalen of beleggen in Tesla aandelen voor jou interessant is. Dit gaan we doen door een achtergrond te geven van het bedrijf, dieper in te gaan op de Tesla koers en de Tesla aandelen verwachting. Lees vooral verder als deze informatie voor jou interessant is!

Snel en gemakkelijk het aandeel Tesla kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop Tesla: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Wat is het Tesla aandeel?

Voordat we iets kunnen uitleggen over de Tesla verwachtingen en koers willen we iets meer uitleggen over de achtergrond van Tesla. Meer dan een miljoen aandelen Tesla gaan anno 2021 dagelijks over de toonbank van allerlei verschillende beurzen, en dat is niet voor niets.

Met aandelen Tesla investeer je namelijk direct in het levensproject van Elon Musk. Sinds 2005 is hij de CEO van Tesla en in die periode werd de eerste elektrische auto geproduceerd, de Tesla Roadster. Elon Musk heeft in deze periode altijd gezegd dat de toekomst van Tesla zit in het wereldwijd aanbieden van betaalbare elektrische auto's.

Elon Musk heeft daar geen woord aan gelogen. In de periode na 2005 is steeds meer gaan groeien door de verkoop van de Tesla Roadster. De groei van het bedrijf heeft ertoe geleid dat het in 2010 voor het eerst de beurs op ging, waarna aandelen Tesla kopen voor het eerst mogelijk was.

Het duurde tot het jaar 2015 dat Tesla Motors haar grootste groei doormaakte. Elon Musk heeft de toonaangevende Tesla Model S de markt op gebracht en timmert sindsdien stevig aan de weg. De elektrische oplaadpalen van Tesla zijn wereldwijd langs de weg te vinden en Tesla Motors is een toonaangevende speler in de elektrische auto markt. 

Actuele Koers Tesla

Op zoek naar de actuele koers van Tesla? Dan ben je hier aan het juiste adres! In de grafiek hieronder kun je zien het de koers zich heeft ontwikkeld vanaf de beursgang in 2010. Het is duidelijk dat Tesla een flinke groei heeft doorgemaakt in een korte periode. Op welke waarde de koers van dit aandeel nu staat, kan je hieronder zien. 

Historische Koers Tesla

De koers van het aandeel Tesla heeft in de historie interessante bewegingen laten zien. Tesla is namelijk een klassiek voorbeeld van een parel met een explosieve groei. In 2011 was het aandeel zo'n $3,00 waard, maar in 2021 is de waarde gestegen naar een piek van $1229,91. Deze groei van meer dan 400% (!) klinkt natuurlijk geweldig, maar wat betekent dit nu precies? Dit leggen we je hieronder uit!

De koers Tesla is in de beginjaren een heel lange periode laag gebleven. In deze periode zat het bedrijf in de opstartfase en lag de focus vooral op het produceren van de elektrische auto's. Tesla was in deze periode in sommige maanden winstgevend, maar in sommige ook niet. Het gevolg hiervan is dat de koers daardoor heel veel steeg.

Dat een bedrijf het goed doet betekent niet dat de koers hierdoor enorm stijgt. Een koersstijging komt vaker door een instroom van investeerders. Vanaf 2013 is een lichte stijging te zien in de koers, waaruit blijkt dat in deze periode wat meer externe investeerders zijn aangetrokken. Dat klopt ook wel, want in deze periode werd door Elon Musk het Tesla Model S gelanceerd. In de maand mei van 2013 werd het Tesla Model S de bestverkochte elektrische auto.

Snel en gemakkelijk het aandeel Tesla kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop Tesla: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

De koers bleef tot 2020 stabiel. In deze periode vestigde Tesla haar ogen op het buitenland, waarbij eind 2019 een megafabriek werd gebouwd in Shanghai. In deze periode periode haalde Tesla de grootste spelers in auto-industrie in, zoals BMW en Volkswagen. De combinatie van de sterke groei en een enorme toename aan investeerders heeft ervoor gezorgd dat in 2020 Tesla zich voegde bij de S&P500.

En toen ging het los. Ook particuliere beleggers kwamen erachter dat het bedrijf van Elon Musk geen kinderspel was. Door deze enorme toename aan vraag is de koerswaarde in een korte periode enorm gestegen. De all-time high werd in deze periode vrijwel elke maand weer overtroffen. In de koers zit een flinke dip als gevolg van de coronacrisis, maar in de maanden daarna zijn de aandelen Tesla teruggekrabbeld en hebben ze zichzelf weer overtroffen.

Eind 2021 is de koers weer gezakt. De reden hiervoor is niet helemaal duidelijk. Het kan zijn dat er grote investeerders zijn uitgestapt, maar het kan net zo goed waar zijn dat men de aandelen gevoelsmatig hebben verkocht. 

Tesla Verwachting

En wat is dan de Tesla verwachting? Blijft hij stijgen, of komt er een dip aan? Wat is de Tesla koers verwachting van de komende jaren? Een eenduidig antwoord op deze vragen blijft lastig. We hebben helaas geen glazen bol waarin we de toekomst kunnen zien. Wel weten we dat Tesla anno 2021 een grote speler is, en daarom voor beleggers een interessant aandeel kan zijn.

Waarom? Door te beleggen in aandelen Tesla beleg je direct in de energietransitie. Met het oog op de toekomst is de kans groot dat de auto's die rijden op benzine en diesel in de komende jaren steeds minder zullen worden geproduceerd. Tesla heeft met haar elektrische auto's hier een perfect alternatief voor.

Daarnaast laten de laatste ontwikkelingen zien dat Tesla nog niet klaar is met uitbreiden. Nog steeds investeert Tesla in nieuwe fabrieken over de hele wereld, waarbij Elon Musk al vaker heeft uitgesproken dat hij toekomst voor zich ziet waarin alle auto's elektrisch zijn. Het is daarom ook niet voor niets dat Tesla bij de S&P500 hoort.

Als laatste is Tesla een interessant aandeel vanwege het feit dat zij niet bang zijn voor diversificatie. Elon Musk is een CEO die gelooft in kansen, waarbij hij weinig kansen laat liggen.

Toch moeten we benoemen dat de explosieve koersstijging van Tesla niet altijd voordelig is voor kleine beleggers. De enorme trek op het aandeel maakt het namelijk volatiel. Doordat er in een korte tijd heel veel extra beleggers bij zijn gekomen, wordt er veel meer gehandeld in het aandeel Tesla. Het gevaar hiervan is dat de prijs van het aandeel meer gaat fluctueren. 

Snel en gemakkelijk het aandeel Tesla kopen:

 • 1. Kies een broker: Wij raden DEGIRO aan
 • 2. Registreren: Registreer bij de broker zodat je kunt beginnen met handelen
 • 3. Stort geld en koop Tesla: Zodra je geld op je account staat kun je direct beleggen in aandelen!

Tesla prijs voorspelling 2023 – 2023

Wat zijn de Tesla verwachtingen in 2030? Of de Tesla verwachting in 2025? Helaas kunnen wij niet in de toekomst kijken, een precieze prijsvoorspelling kunnen wij dan ook niet geven.

Zoals we al eerder zeiden, kan het aandeel Tesla interessant zijn voor beleggers die willen investeren in een van de grotere speler in de S&P500. Tegelijkertijd is de koers van Tesla enorm snel gestegen, waaruit blijkt dat het aandeel Tesla redelijk volatiel is. Op basis van de informatie die we tot onze beschikking hebben, kunnen we een aantal factoren noemen die van invloed kunnen zijn op de prijs voorspelling Tesla in 2023 - 2030.

Allereerst is het zo dat Tesla heeft aangegeven nog niet klaar te zijn met uitbreiden. Aandelen Tesla die je in 2023 koopt zullen tussen 2023 en 2028 waarschijnlijk nog wel meer investeerders aantrekken. Dit kan betekenen dat de koers de stijgende trend zal voortzetten.

Daarentegen laat de koers van Tesla aandelen in de korte periode waarin de koers enorm is gestegen veel pieken en dalen zien. Daarnaast kan je bij Tesla spreken van een hype, omdat er in korte tijd veel in werd belegd. Het aandeel is daardoor wat minder stabiel. Op het moment dat deze hype gaat liggen kan het dus zo zijn dat het aandeel gaat dalen in waarde.

Als laatste moet worden vernoemd dat Tesla wel een beursgenoteerd bedrijf is dat investeert in de toekomst. Hoe je het wendt of keert, een elektrische auto is momenteel het meest milieuvriendelijke alternatief voor diesel of benzine auto's. Met een aandeel Tesla beleg je daarmee direct in een milieuvriendelijke energietransitie.

Een Tesla prijs voorspelling is niet volledig concreet te maken, maar het is wel duidelijk dat dit aandeel van grote waarde zou kunnen zijn in jouw portfolio. Met de informatie die we je tot nu toe hebben gegeven kan je zelf een oordeel vellen over het aandeel Tesla.

Tesla Kopen of niet?

Tesla kopen of niet? Deze vraag wordt veel gesteld. De koers Tesla staat in 2021 dusdanig hoog dat de keuze lastig is. Je kunt namelijk nooit weten of de piek in de komende jaren zal worden ingehaald. Wel heeft Tesla zich in de afgelopen jaren bewezen als een stevige speler in de aandelenmarkt, aangezien het bedrijf al sinds 2010 met succes actief is op de beurs.

Wij hebben zelf niet directe aandelen van Tesla in ons portfolio, omdat wij alleen investeren in ETF's. Wel is het zo dat in onze ETF's ook een klein percentage wordt belegd in Tesla. Indirect beleggen we dus een klein deel in Tesla. 

Waar Tesla Kopen?

Waar aandelen Tesla kopen? Dat kan je doen op verschillende manieren en op verschillende plekken. In het stappenplan hieronder geven we overzichtelijk weer op welke hoe aandelen Tesla kopen in elkaar steekt. 

In het onderstaande overzicht vind je de beste brokers op een rijtje om Tesla bij te kopen.

Broker

Waardering

Serviceosten

Kosten per €1000

Aanmelden

€2,50 per beurs per jaar

€2,00

€0,00

€0,00

€2,50 per beurs per jaar

€4,00

Tesla aandelen advies?

In dit artikel hebben we je informatie gegeven over de achtergrond van het bedrijf Tesla. Vervolgens hebben we de achtergrond geschetst van de koers in de periode tussen 2010 en 2021. Hierbij hebben we uitgelicht dat de koers in de periode tot 2019 heel stabiel en laag stond, maar dat er in de periode na 2019 een explosieve groei plaatsvond. In deze periode kent de koers een meer volatiele grafiek met pieken en dalen. Als laatste hebben we toegelicht dat de laatste ontwikkelingen laten zien dat de koers de komende jaren nog wel zal stijgen, maar dat het risico wellicht vergroot wordt. 

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>