• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Vastgoed
 • /
 • SynVest Vastgoed Review: Ervaringen en meningen! [2024]

Onze score

8.2

In onze Synvest Review van 2024 hebben wij deze broker beoordeeld met een 8.2. Ons oordeel van SynVest is positief, omdat het bij deze partij mogelijk is om laagdrempelig te beleggen in de Nederlandse en Duitse vastgoedmarkt tegen relatief lage kosten. Daarnaast is het prettig dat het mogelijk is om maandelijks een bepaald bedrag in te leggen. 

Kosten

2.5%

Aanbod

2 fondsen

Demo account

Nee

Instappen vanaf

€100 p/m of €2500 eenmalig

Aanbod: 7,5

Kosten: 7

Gemak: 9

Service: 9


Investeren in vastgoed wordt sinds jaar en dag als dé strategie gezien om welvarend te worden. Je kent het vast en zeker: de vastgoedmagnaten en de welvarende zakenlui, ze hebben met elkaar gemeen dat ze in vastgoed beleggem. Nu lijkt dit natuurlijk iets wat enkel is weggelegd voor de allerrijksten van het land, maar niets is minder waar.

Sinds 2005 kan ook 'de gewone burger' beleggen in vastgoed met behulp van fondsen. SynVest is een van de grootste aanbieders van vastgoedfondsen waarin huis-, tuin- en keukenbeleggers zonder een enorme bulk geld kunnen starten met investeren in vastgoed. Op die manier kunnen beleggers die meer uit hun vermogen willen halen toch vastgoed in hun portfolio betrekken. In deze review nemen we je mee door de voor- en nadelen van SynVest en leggen wij uit hoe jij kunt starten met investeren in vastgoed!


 • Winkelcentra en bedrijfspanden
 • Nederlandse en Duitse vastgoedmarkt
 • Fondsen
 • Herbeleggen mogelijk
 • Maandelijkse uitbetalen dividend

Minimale inleg:  €100 p/m of €2.500 eenmalig

Opgericht: 2005

Demo-account: nee

Instapkosten: geen

Uitstapkosten2.5% na 3 jaar

Uniek: voorschotdividend

Wat is SynVest?

Synvest beleggen

SynVest is een beleggingsplatform waarbij je via een vastgoedfonds belegt in vastgoed in Nederland en Duitsland. Bij de vastgoedfondsen van SynVest wordt voornamelijk belegd in winkelcentra, bedrijfspanden en huurwoningen. Je kunt vanaf €100 per maand of minimaal met €2.500 starten met beleggen. Het gemiddeld jaarrendement ligt voor het vastgoedfonds voor Duitsland rond de 8% en voor het vastgoedfonds voor Nederland rond de 6%. Het rendement bestaat uit de huuropbrengsten van het vastgoed en de stijging van de huizenprijzen. Dit wordt maandelijks gestort op jouw SynVest rekening.

SynVest is opgericht in 2005 en sindsdien is het voor Nederlandse beleggers mogelijk om met een bedrag van minimaal €100 per maand te investeren in vastgoed. Dit doet SynVest door te investeren in talloze verschillende panden in Nederland of Duitsland. Dit kunnen winkelcentra, kleine winkels of huurwoningen zijn. Het succes van SynVest blijkt uit de Cashcow Award, die zij drie keer hebben mogen ontvakken. De Cashcow Award wordt uitgereikt aan partijen die succes vertonen in het aanbieden van beleggen op verschillende vlakken.

Bij SynVest is het mogelijk om te beleggen in een fonds met vastgoed, maar ook in aandelen, obligaties en allerlei pensioengerelateerde opties. In deze SynVest review richten we alleen op hun subonderdeel 'vastgoed', omdat zij daar zichzelf positief positioneren ten opzichte van de concurrentie.


Hoe werkt SynVest?

SynVest investeert met haar fonds in vastgoedprojecten met geld dat wordt belegd door particulieren. Zo vormt SynVest een tussenpersoon tussen de gewone burger en de vastgoedmarkt. De vastgoed waarin wordt geïnvesteerd door SynVest wordt verhuurd aan allerlei partijen, waarbij je als belegger een percentage van die winst ontvangt.

Het verdienmodel van SynVest heeft daarom alles te maken met het verhuren van vastgoed en het investeren in nieuwe vastgoedprojecten. Beleggers die investeren in een fonds met vastgoed via SynVest zijn dus eigenlijk mede-eigenaar van de panden die worden verhuurd.

SynVest promoot een verwacht rendement van 7,1% per jaar aan haar beleggers. Dat betekent dat jij in jouw fonds met vastgoed een percentage van 7,1% over de totale geïnvesteerde som kunt verwachten. Dit baseren zij op het gegeven dat de winst in vastgoed relatief voorspelbaar is en dat er altijd markt zal zijn voor vastgoed. Er zijn bij SynVest twee opties mogelijk: enerzijds kun jij dat percentage laten uitbetalen als dividend per maand. Anderzijds kun jij dit dividend herinvesteren in jouw totale potje.

Omdat de winst die te behalen valt uit de vastgoedsector waarin SynfVest belegt, kunnen zij een maandelijks voorschotdividend uitkeren. Dit doen zij voor beleggers die minimaal €5.000 hebben belegd in een fonds van SynVest. Het gebruikelijke dividend wordt normaal gesproken per jaar uitbetaald, maar omdat door de jaren is gebleken dat dit bedrag stabiel is, heeft SynVest ervoor gekozen om elk jaar een maandelijks voorschotdividend uit te keren. Hierdoor wordt het dividend eigenlijk verspreid over het jaar.

Vastgoed is interessant voor beleggers die een divers portfolio willen en laagdrempelig willen investeren in vastgoed. Het vastgoedportfolio van SynVest heeft van nature spreiding in winkels, bedrijven, maar ook supermarkten en huurwoningen. Voordat je kunt bepalen of deze investering in dit vastgoedfonds bij jou past, zetten we de voor- en nadelen van dit beleggingsfonds voor je op een rijtje:


Voordelen SynVest

 • Mix van vastgoed door een aanbod van grote en kleine winkels, huurwoningen en bedrijfspanden
 • Zowel investeren in Nederlands als Duits vastgoed mogelijk
 • Rendement is sinds de oprichting stabiel en ligt rond de 7%
 • Investeren in vastgoed is mogelijk vanaf €100 per maand

Nadelen SynVest

 • Kosten van investeren in vastgoed zijn van nature hoog
 • Voorschotdividend wordt pas uitgekeerd bij een minimale investering van €2.500

Is SynVest Veilig?

Investeren in vastgoed via SynVest kan met behulp van drie verschillende fondsen. Hierbij beleg je ofwel in de Nederlandse vastgoedmarkt, ofwel in de Duitse vastgoedmarkt, ofwel in een mixfonds. Omdat het van belang is dat jouw geld op een veilige manier wordt geïnvesteerd in die vastgoedmarkt, is het belangrijk om te kijken naar de veiligheid van SynVest.

Allereerst is het zo dat alle vastgoedfondsen vallen onder het moederbedrijf SynVest B.V. Dit bedrijf is aangesloten bij de AFM, wat betekent dat er strenge wet- en regelgeving wordt gehanteerd bij het aanbieden van beleggen. Omdat het investeren in een vastgoedfonds bij SynVest een vorm van beleggen is, gelden de regels van de AFM dus ook voor SynVest.

Een tweede vraag die moet worden getackeld is of het risicovol is om te investeren in vastgoed. Beleggingsproducten in vastgoed zijn anders dan bijvoorbeeld aandelen of ETF's, omdat het rendement niet zozeer voortvloeit uit de hoogte van de koers, maar eerder uit de hoogte van de huur en de hoeveelheid huurders in een pand.

SynVest heeft een vastgoedfonds in Nederland, een vastgoedfonds in Duitsland en een mix-vastgoedfonds. Nu is het zo dat in Duitsland meer wordt gehuurd dan in Nederland. In Nederland hebben zo'n 70% van de bewoners een koopwoning, terwijl ongeveer 30% huurt. In Duitsland is de regelgeving voor huurders gunstiger dan in Nederland, waardoor de verdeling kopers-huurders eerder 50%-50% is.

Voor beleggen bij SynVest heeft dit als gevolg dat beleggen in Duits vastgoed minder risicovol is dan beleggen in Nederlands vastgoed. Omdat het succes van beleggen bij SynVest afhangt van de hoeveelheid huurders en de hoogte van de huur, is het van belang dat er genoeg huurders in de panden blijven zitten. De regelgeving in Duitsland is gunstiger voor huurders dan in Nederland, dus beleggen in de Duitse vastgoedmarkt is daardoor meer een zekere zaak in vergelijking met Nederland.


Hoe open je een rekening bij SynVest?

Het beleggen bij een fonds van SynVest begint met het openen van een rekening. Uiteindelijk zul je namelijk geld storten op de SynVest rekening via jouw reguliere betaalrekening. Het openen van een rekening is vrij eenvoudig.

We nemen je stap voor stap door het proces van een rekening openen bij SynVest, zodat je direct kunt beginnen met beleggen:

Stap 1: Kies het fonds

Je kunt bij Vastgoed SynVest kiezen tussen investeren op de Duitse of op de Nederlandse vastgoedmarkt. Deze keuze maak je voordat je een account aanmaakt. Het beleggingsfonds dat past bij het Nederlands vastgoed heet SynVest Dutch Realestate Fund. Het beleggingsfonds dat past bij het Duits vastgoed heet SynVest German Realestate Fund.

Stap 2: Inleg bepalen

Bij SynVest beleg je eenmalig, per maand of met een combinatie van beide. Dit vul je in, maar kun je later aanpassen. In principe is er geen verschil in het eenmalig of per maand beleggen bij SynVest. Dit hangt puur af van jouw financiële situatie.

Wil jij eenmalig een bedrag storten? Dan vereist SynVest een minimaal bedrag van €2.500. Voor maandelijks beleggen wordt er een minimumbedrag van €100 per maand gehanteerd.

Ook is het belangrijk om te beseffen dat er bij SynVest maandelijks voorschotdividend wordt uitgekeerd in het geval dat je minimaal €5.000 belegt. Dit is dus een voordeel ten opzichte van het beleggen met een lager bedrag of het beleggen per maand.

Stap 3: Account aanmaken

Het aanmaken van een account is een korte handeling. Hierin geef je informatie over hoe jij wilt inloggen, dus bijvoorbeeld een gebruikersnaam en een wachtwoord. Met dit account zal jij kunnen kijken hoe het ervoor staat met jouw beleggingsfonds.

Vervolgens ga je met dit account verder met het invullen van jouw persoonlijke gegevens. Omdat je wilt beleggen, is het verplicht vanuit de AFM dat er persoonlijke financiële gegevens worden gekoppeld aan SynVest. Dit is niets anders dan het openen van een betaalrekening bij een bank.

Stap 4: Bedrag overmaken

Vanaf nu kun jij officieel beleggen in Nederlands vastgoed. De laatste stap is dan ook dat je een bedrag overmaakt in het geval dat jij eenmalig belegt. Op het moment dat jij maandelijks belegt, is er een automatische incasso.


Hoe groot is het aanbod bij SynVest?

In deze Synvest Review nemen we het aanbod onder de loep. Waar beleg je nu precies in? Een gemiddeld jaarrendement van 7% komt immers niet zomaar uit de lucht vallen. Allereerst dus het onderscheid tussen Nederland en Duitsland. Bij het SynVest Dutch RealEstate Fund beleg je in een aantal winkelcentra in bedrijfspanden verspreid over Nederland. Dit Nederlands vastgoed is kleiner in haar aanbod dan in Duitsland.

In Duitsland is de geografische spreiding van het Synvest Fund Management groter. Zo zijn er meer panden waarin je kunt beleggen dan in via het SynVest Dutch RealEstate Fund mogelijk zou zijn.


Wat zijn de kosten van SynVest?

De kosten van beleggen in vastgoed SynVest bestaan uit kosten die je zou verwachten bij het investeren in vastgoed. Dit bestaat bijvoorbeeld uit onderhoud van panden, transitieperiodes tussen huurders en het investeren in nieuwe panden. De rendementen van 6% en 8% zijn exclusief deze verschillende kosten, waaruit je kunt concluderen dat het rendement van de particuliere belegger hoog is.

Net als bij vastgoed aandelen, zal je bij de fondsen van SynVest te maken hebben met instap- en uitstapkosten. Er gelden geen instapkosten, dus dat is meegenomen. Voor de uitstapkosten ligt dat net even anders. Bij de uitstapkosten is het van belang om te vernoemen dat SynVest een systeem hanteert waarbij vroegtijdig verkopen binnen drie jaar wordt afgestraft. Dit doen zij omdat het beleggen in vastgoed als langetermijninvestering wordt beschouwd, en in de eerste drie jaar is het dus af te raden om jouw investering te verkopen.

Verkoop jij jouw deel in de fondsen al na 1 jaar, dan zal jij een hoog percentage kosten betalen wat oploopt tot 9%. Dit percentage wordt steeds lager, wat uiteindelijk vast blijft staan op een percentage van 2.5%. Dit percentage is in vergelijking met beleggen in ETF's en aandelen hoog, maar onder de streep is dit over een langere periode een acceptabel percentage. Als je dit afzet tegen een rendement van gemiddeld 8%, zal jij met een winst van 8% - 2.5% = 6.5% nog steeds een veel hoger rendement behalen dan op dit moment geldt voor sparen.

De kosten van beleggen bij SynVest zijn hoog. Dat heeft te maken met het dure karakter van vastgoedinvesteringen. Bekijk hieronder de verdeling in percentages: 

Deze kosten wegen op tegen het rendement dat valt te behalen met vastgoedinvesteringen. Met andere woorden: er wordt dusdanig veel verdiend in deze markt dat een kostenpercentage van 9.20% alsnog resulteert in een positief rendement voor particuliere beleggers. 


Onze SynVest ervaringen

In deze review hebben we onderzocht hoe SynVest jou zou de gelegenheid geeft als jij wilt beleggen in vastgoed. Nu is natuurlijk de vraag of SynVest dan ook de beste aanbieder is. In onze ervaring kunnen we daar redelijk kort over zijn: alle signalen staan op groen.

Met zowel het beleggingsfonds voor Nederland als het fonds voor Duitsland beleg je namelijk in vastgoed dat haar waarde blijft behouden. Sinds de oprichting in 2005 is het rendement van beide fondsen positief en vergelijkbaar met rendementen die worden behaald in het beleggen in aandelen of ETF's.


Conclusie

Onze score

8.8

Aanbod: 7,5

Kosten: 7

Gemak: 9

Service: 9

Beleggen bij SynVest is een interessante manier om in jouw portfolio spreiding aan te brengen. Daarnaast is het aantrekkelijk dat dit kan via een maandelijkse investering. Deze maandelijkse investering betaalt zich dan ook uit in een maandelijks dividend, of kan je laten herinvesteren in de Nederlandse markt. Daarom volgen hier de belangrijkste conclusies:

 • SynVest biedt een fonds op de Nederlandse vastgoedmarkt en een fonds op de Duitse vastgoedmarkt aan
 • Een SynVest fonds investeert voornamelijk in winkelcentra en bedrijfspanden
 • Je kunt jouw investeringen maandelijks laten uitbetalen als dividend, of je kunt dit herbeleggen in de verschillende fondsen
 • Beleggen in een fonds kan maandelijks met €100 p/m of eenmalige vanaf €2.500
 • Er wordt een maandelijks voorschot uitbetaald aan investeerders die minimaal €2.500 investeren
 • Zowel de kosten als het rendement van beide fondsen zijn hoog. Dit weegt tegen elkaar op en resulteert in een prima rendement onder de streep

Op zoek naar een alternatief vastgoedfonds? Bekijk of Corum wat voor jou is! 

Over de auteur Onno

Mijn naam is Onno en ik ben een van de oprichters van ThinkRich.nl. Ik heb op mijn 18e verjaardag voor het eerst een aandeel gekocht en beleg sindsdien al jaren in aandelen, obligaties en ETF’s bij verschillende banken en brokers. Omdat ik het leuk vind om mensen hierover te informeren, schrijf ik over alles wat jij moet weten om te beginnen met beleggen. In mijn artikelen geef in duidelijke taal uitleg over de beurs, soorten beleggingen en manieren waarop jij meer uit je vermogen kunt halen.

Andere bekeken ook:

>